26 / 04 / 2024

ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanı

ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanı

Alsancak’ın girişinde trafiğin sıkışmasına neden olan TCDD’ye ait bahçe duvarı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla yıkılıyor. Yol, yıkımın ardından çift şeritli olacak

Türkiye'de 11 bin kilometre demiryolu ağının yüzde 85'i yenilendi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ülkedeki mevcut 11 bin kilometre demiryolu ağının yüzde 85'inin tamamen yenilendiğini belirtti.

Kızılırmak Projesi'nde derece alan mimarlara ödül verildi!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ'yi (TÜDEMSAŞ) gezdi.

Ahmet Davutoğlu, Manisa'da 26 tesisin açılışını gerçekleştirdi!

Manisa’da toplam 105 milyon 279 bin lira değerindeki 26 tesisin açılışını gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, “Gece gündüz demeden hizmetinizde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Binali Yıldırım: Körfez Tüp Geçit Projesi'ni İzmir istesin biz yapalım!

İzmir’in iki yakasını bir araya getirecek 4.2 kilometrelik Körfez Tüp Geçit Projesi için İzmirlilerin sesini biraz daha gür çıkarmaları gerektiğini söyledi. Yıldırım, “İzmir istesin yapalım. Bakın İstanbul istedi, yaptık” dedi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son 9 metre!

Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapı projeleri arasında gösterilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız sürüyor. İstanbul'un iki yakasını üçüncü defa birleştirecek köprüde karşılıklı son tabliyeler dün büyük bir titizlikle yerleştirildi.

Aydın-Denizli otoyolu projesi çalışmaları ne zaman başlayacak?

Binali Yıldırım, Aydın-Denizli otoyolu müjdesini verdi. Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında sunum yapan Bakan Yıldırım'ın 165 kilometrelik Aydın-Denizli otoyolunun 1. grup otoyol projeleri içerisinde olduğunu söylediği öğrenildi.

Binali Yıldırım: Demiryolları da özel işletmecilerin kullanımına açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Sinyal ve elektrik işi de bittikten sonra bu yıldan itibaren demiryollarını da özel işletmecilerin kullanımına açacağız. Belirli bir bedel karşılığında burayı kullanabilecekler" dedi.

İzmir Körfez Geçişi Projesi ulaşıma büyük rahatlık getirecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın "İzmirliler uzlaşsın, yapalım" dediği İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin ulaşıma büyük rahatlık getireceği açıklandı.

Kahramanmaraş-Kayseri karayolu Tekir Tüneli çalışmaları incelendi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımı devam eden Kahramanmaraş- Kayseri karayolu Tekir Tüneli'nde incelemelerde bulundu.

İzmir, 35 Projesi ile ekonomiye katkı sağlayan ikinci şehir konumunda olacak!

İzmir'in potansiyelini ortaya çıkaracak projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Yıldırım, bu süreçte "ideolojik temelli engellemelerle" karşılaştıklarını belirtti.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ne zaman açılacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in 2016 yılının Mart ayında, yaklaşık 5 ay sonra açılacağı bilgisini verdiği GEBZE-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

İzmit Körfez Köprüsü hizmete ne zaman açılacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda, gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı.

Feridun Bilgin: Körfez Köprüsü'nü mart ayında trafiğe açacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kayseri'ye hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaretinde özellikle hızlı trenle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın 9'uncu ve son istasyonu olan Gayrettepe istasyonunun çok yakında açılacağının müjdesini verdi. 

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 3. köprüye tren için tarih verdi!

Yaptığı açıklamada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki demiryolu bağlantısının ihalesini bu yıl gerçekleştirmesi planladıklarını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2028 yılını işaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2053 yılına kadar 168 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaştırma altyapısına 2053 yılına kadar yaklaşık 168 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan müjde! Bakanlık Samsun'a 10 tramvay alacağını duyurdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının alacağı on tramvayla yolcu kapasitelerinin yüzde otuz beş fazlalaşacağını belirttti. İşte ayrıntılar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı müjdeyi verdi: KPSS'den 60 puan almak yeterli! Personel alımları başlıyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 91 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Peki personel alım şartları belli oldu mu? İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sürpriz bir kararla 91 adet personel alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım ve Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilanla 91 adet sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Başvuruların bugün (18 Eylül) başladığı ve 29 Eylül’e kadar devam edeceği öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a yeni havalimanı geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanı Haberi

ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla, Alsancak girişinde daralan yolun genişletilmesi için TCDD'ye ait bahçe duvarının yıkılmasına başlandı. TCDD ile Büyükşehir arasında imzalanan protokol gereği 25 metre uzunluğundaki duvar, 30 gün içinde 1.5-2 metre geriye çekilerek yol çift şeritli hale getirilecek.


Trafik sıkışıyordu 


Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığının çözümü için harekete geçildi. TCDD'ye ait bahçe duvarının yıkılıp, yola bir şerit daha eklenmesini sağlayacak protokolün imzalanmasının ardından çalışmalar başladı. 30 gün içinde duvar bir metre geriye çekilecek ve yol çift şeritli hale getirilecek.


Protokol imzalanmıştı 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm olacak protokolün bir an önce imzalanması için 19 Nisan'da talimatını verdi. TCDD Genel Müdürlüğü ile...