28 / 03 / 2024

Ulu Cami ve Taş Bina çevresi

Ulu Cami ve Taş Bina çevresi

Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi ile Mersin'in en eski caddelerinden olan Atatürk ve Silifke caddeleri ile tarihi Ulu Cami ve Taş Bina çevresi yeniden düzenliyor.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

TOKİ'den Ankara Mamak'a cami ve gençlik merkezi!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak'ta cami ve gençlik merkezi inşa edecek.

Akkuş Gayrimenkul Beylikdüzü’nde cami ve kreş inşa edecek!

Alya markası ile gayrimenkul ve inşaat sektöründe hayata geçirdiği nitelikli projeler aracılığıyla Beylikdüzü’nün gelişiminde öncü olan Akkuş Gayrimenkul, bölgeye 3 bin 296 metrekare büyüklükte kreş ve 3 bin 17 metrekare büyüklükte cami inşa  edecek.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hayırseverlerin destekleriyle Başakşehir’e cami ve taziye evi yapılıyor!

Başakşehir’de, hayırseverlerin desteğiyle yapılacak yeni cami ve taziye evi için inşaat başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şantiye alanında incelemeler gerçekleştirdi.

Mali'de inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı!

İHH İnsani Yardım Vakfı'nca Mali'nin farklı kentlerinde inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı.

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Hakkari Ulu Cami ibadete açıldı!

Hakkari'de Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Ulu Cami ibadete açıldı.

Trabzon'daki cami ve külliyenin inşaatı yüzde 40 tamamlandı!

Trabzon Ortahisar'da denize hakim noktada, 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa edilen cami ve külliye inşaatı yüzde 40 tamamlandı.

Şanlıurfa Eyüpnebi’deki cami ve külliye inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Ulu Cami ve Taş Bina çevresi Haberi

Ulu Cami ve Taş Bina çevresi

Kentsel tasarım kapsamında önce söz konusu alandaki eskiyen yağmursuyu kanalizasyon hatları yenilenerek, altyapı çalışmaları tamamlanacak, ardından yıpranmış ve eskimiş olan kaldırım ve yolların doğal taşlarla yenilenmesi ile vatandaşlar güvenli ve konforlu bir yaya yoluna kavuşacak. Altyapı ve kaldırım çalışmaları başlayan projenin birinci etabı Cumhuriyet Meydanı'ndan, Yoğurt Pazarı'na, İnönü Caddesi'nden, İstiklal Caddesi'ne kadar olan doğu-batı, kuzey-güney yönünü kapsayacak. Proje kapsamında kent mobilyaları ve sokak aydınlatmaları yenilenerek, çarşıya modern ve ferah bir görüntü kazandırılacak. Yaya öncelikli bir anlayış ile tasarlanan proje kapsamında vatandaşın rahatça oturabileceği küçük meydan ve alanlar da genişletilecek. 


BÖLGE CANLANACAK 

Proje ile ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Biz bu bölgeleri yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız, araçlardan çok yayalara öncelik vereceğiz" dedi. 


Sabah...