26 / 04 / 2024

uludağ turizmi

uludağ turizmi

Uludağ'da kayak sezonu aşırı rüzgar, kar yağışı ve sisten dolayı erken kapandı. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da kayak sezonu kapandı.

Uludağ'da otel sezonu kapandı!

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da 1,60 metrelik kar kalınlığına rağmen müşteri talebi azalınca otellerin tamamına yakınında sezon erken kapandı.

Uludağ'da oteller doldu taştı!

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi"nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Uludağ'da kış turizmi! Kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı!

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı. Bu arada, kent merkezinde de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Uludağ otellerinde doluluk yüzde 100'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 185 santimetreyi aştı. Zirvedeki kar yağışının önümüzdeki Perşembe gününe kadar sürmesi, kar kalınlığının ise 2 metreyi aşması bekleniyor.

Uludağ'a ziyaretçi akını!

TÜRKİYE 'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı. Yılbaşı tatilinin uzatılmasıyla Bursa'dan zirveye günübirlikçi akını oldu.

Uludağ turizmde son dakikacıları bekliyor!

Oteller bölgesinde halen 25 santimetre civarında olan kar kalınlığının hafta sonunda etkili olacak yağışla daha da artacağı ve bu doğrultuda rezervasyonların iyice hızlanacağı tahmin ediliyor.

Uludağ'da otellerin doluluk oranı yüzde 90'a çıktı!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yeni sezon başladı. Zirvede kar yağışının başlamasıyla birlikte otelciler yılbaşı öncesi odaların doluluk oranlarının yüzde 90 olduğunu söyledi.

Uludağ'da bazı pistlerde kar kalmadı!

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, kara hasret kaldı. Uzun süredir kar düşmeyen bölgede, kayak tutkunları iyice açılan ve toprak zeminin gün yüzüne çıktığı pistlerde sıkıntı yaşıyor...

Uludağ'da kızakta mangal turizmi başlıyor!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da arkadaşıyla kaportasını tahtalarla kapladıkları cipi modifiye eden Mahmut Öztürk, şimdi de aracın arkasına bağladıkları üzerinde mangal yapılabilen kızakla, tatilcilere hizmet vermeye hazırlanıyor.

Uludağ 12 ay turizm yapılabilen bir alana dönüştürülecek!

Bursa Uludağ'ın 12 ay vatandaşlara en güzel hizmeti vermesi için yürütülen çalışmalar ve yaşanan sıkıntılar, Bursa'da göreve yeni başlayan Vali Münir Karaloğlu tarafından düzenlenen bir toplantı ile ele alındı..

Uludağ 12 ay boyunca gözde tatil beldesi olacak!

Yeni projeler Uludağ’ı uluslararası arenada 12 ay boyunca gözde bir tatil beldesi ve kongre merkezi haline getirecek...

Uludağ'daki orman köşklerine büyük ilgi!

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Uludağ'da, bir otelin orman köşkleri, konforu ve manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Uludağ'da kış turizmi! Kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı!

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı. Bu arada, kent merkezinde de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Bilal Uludağ TOKİ Konutları kilit parke çalışmasını inceledi!

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Osmangazi Mahallesinde belediyenin kilit parke yol çalışmalarını yerinde inceledi. Uludağ Sarıcam halkının mutlu ve huzurlu olması için çalıştıklarını dile getirdi...

Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor!

Ordu'da yamaç paraşütü tutkunları, şehir merkezinden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe'den yılın her ayında uçuş yaparak, mavi ile yeşilin keyfini çıkartıyor.Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor.

Uludağ Karinna Otel 20 milyon dolara el değiştirdi!

Bursa merkezli Harput Holding'in patronu Muhammed Etkeser, ortağı İsmail Çelik ile beraber Karinna Otel'e talip oldu. Etkeser ve Çelik, Koçoğlu İnşaat ile anlaşmaya varınca, Uludağ'ın meşhur oteli 20 milyon dolara el değiştirdi.

Bursa Defterdarlığı Uludağ Milli Emlak Müdürlüğü apartman satıyor! 3 milyon 774 bin 417 TL!

Bursa İli Osmangazi İlçesi'nde yer alan 26 daireli kangir apartman Bursa Defterdarlığı Uludağ Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 18 Eylül 2014 günü saat 13:30'da ihale ediliyor.

Akşehir turizmi gelişecek

Konya'da yer alan Akşehir'in turizmi gelişecek. KONYA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından, Akşehir'deki turizmin gelişmesi amacıyla bir istişare toplantısı düzenlendi.

Beyşehir'de karavan turizmi!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Rize'de şelale turizmi ilgi görüyor!

Rize'de şelale turizmi ilgi görüyor. Suyun döküldüğü kayalıklarda oluşan ve de doğal jakuziyi andıran göletlere girerek serinleyen turistler, yemyeşil doğanın ve de manzaranın tadını çıkardı.

Uludağ Klima, dokunmatik ekran kliması üretti!

Uludağ Klima, dokunmatik ekran kliması üretti. Kiosk ya da diğer adıyla dokunmatik ekran kliması üreten Uludağ Klima, sıkışık bir alanda ciddi oranda ısı üreten işlemcilerden kaynaklanan arızaları engellemeyi hedefliyor

Cumhurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz etkiledi!

Yaklaşan cumurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz vurdu.Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağı hafta sonlarında turizm tesislerine gelen talepte büyük düşüş olduğu, bazı tatilcilerin rezervasyonlarını iptal ettikleri bildirildi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin temmuz ayı ihracatı yüzde 2,4 arttı!

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin ( UİB ) temmuz ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,43 artış ile 2 milyar 125 milyon dolara ulaştı.

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

uludağ turizmi Haberi

uludağ turizmi

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da kayak sezonu kapandı. Geçen yıl kar yağmaması nedeniyle sezonu erken kapatan Uludağ’daki oteller, bu yıl da aşırı rüzgar, sis ve kar yağışından dolayı kayakçı müşteri bulamayınca sezonu erken kapatmak zorunda kaldı. 


6 bin yatak ve 22 otelin bulunduğu Uludağ’da sezonun bu yıl da erken kapandığını belirten Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, “Sadece Uludağ’da değil, Türkiye’deki diğer kayak merkezlerinde de kar olmasına rağmen otellerin açık kalmasını sağlayacak kayakçı müşteri olmayınca kayak merkezleri kapandı. Günübirlik gelenler hala var. Biz de Uludağ’da tesisleri sökmedik. Hava şartları iyi olursa hafta sonları kayakçılar için bazı liftleri açacağız” dedi. Bu kış sezonunun geçen yıla oranla iyi geçtiğini ancak yine de 2013...