19 / 04 / 2024

Uluslararası Karadeniz Günü 31 ekim

Uluslararası Karadeniz Günü 31 ekim

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin açılışını yapacağı “Karadeniz Günü Çevresel Etkinlikleri ve Kamunun Bilinçlendirilmesi" organizasyonu 31Ekim - 1 Kasım 2014 tarihlerinde Rize’de gerçekleştirilecek.

Aylık 6 bin TL ödenecek! Yarın son gün, işte detaylar

TPAO Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın üretilmesi çalışmalarında görev almak için yetiştirilecek mühendislik öğrencileri için maaş gibi burs verileceğini duyurdu. Bu kapsamda açılan iki önlisans programlarına başvurularda ise yarın son gün olacak. İşte tüm detaylar...

Benzine dev zam geliyor! Cuma gününden itibaren pompada göreceğiniz rakama şaşıracaksınız

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 123,43 doları gördü. Petroldeki hareketlilikle birlikte Türkiye'de doların artması gerekçesiyle akaryakıta dev bir zam daha geliyor. Cuma gününden itibaren pompaya yansıyan rakama şaşıracaksınız.

Gürültü Farkındalık Günü eğitim toplantısı 28-29 Nisan’da!

İZODER, TAKDER iş birliğince ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ne özel online eğitim programı hazırlandı. Online eğitim toplantısı, 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Sercons Uluslararası Belgelendirme Gözetim Denetim Ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Sercons Uluslararası Belgelendirme Gözetim Denetim Ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Bozkurt ve Neslihan Gün ortaklığında kuruldu. 

Gönüllüler Sudan'da okul onarıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Genç Derneği'nin organize ettiği, bu yıl "Sonsuzluk Seferleri Başlıyor" adı verilen proje, 6 Afrika ülkesinde devam ediyor. Proje kapsamında gönüllüler okulun onarımına girişti.

Kastamonu Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Kastamonuluların 11 yıllık yeni hastane hasreti sona eriyor. Batı Karadeniz'in en büyük hastanesi olacak olan 400 yataklı yeni devlet hastanesinin açılması için artık gün sayılıyor.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası Cuma günü açılacak!

Diyarbakır'ı uluslararası hava trafiğine açacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının resmi açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla cuma günü yapılacak.

Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi açılış için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından temeli 2014 yılında atılan Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, açılış için gün sayıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanan okul, 2015-2016 Eğitim Öğretim döneminin ikinci yarısında eğitime başlayacak.

Emre Aykar Dünya Binalar Günü Birleşim Bildirgesi'ni imzaladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili ve Uluslararası Müteahhitler Birliği Konfederasyonu CICA Başkanı Emre Aykar, Paris İklim Zirvesi’nde “Dünya Binalar Günü Birleşim Bildirgesi'ni imzaladı.

Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi sempozyumu yapıldı!

Bilecik’te 2 gün boyunca süren yurt içinden ve yurt dışından akademisyen ile bilim adamlarının katıldığı ’’Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi’’ konulu uluslararası sempozyumun kapanış töreni yapıldı.

Mimarlar Odası'ndan "Dünya Mimarlık Günü" basın açıklaması!

"Dünya Mimarlık Günü 5 Ekim 2015 tarihinde "Mimarlık, Bina ve İklim" teması ile Uluslararası Mimarlar Birliği'ne (UIA) bağlı 124 ülkede, yaklaşık bir milyon üç yüz bin mimar tarafından kutlanacaktır.

N Habitat ve UIA Dünya Mimarlık ve Konut Günü'nün teması belirlendi!

Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN Habitat) ve Uluslararası Mimarlar Birliği‘nin (UIA) ortak ve paralel etkinlikleri olarak "Dünya Mimarlık ve Konut Günü" kutlanmakta.

Trabzon Ramada Plaza Otel açılış için gün sayıyor!

Trazon'da Karadeniz Bölgesi'nin en iddialı oteli Ramada Plaza Trabzon Hotel&Convention'u hizmete girmek için gün sayıyor. Toplam 351 odadan oluşan otel yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacak.

Uluslararası Karadeniz Günü 31 ekim Haberi

Uluslararası Karadeniz Günü 31 ekim

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin açılışını yapacağı “Karadeniz Günü Çevresel Etkinlikleri ve Kamunun Bilinçlendirilmesi" organizasyonu 31Ekim-1 Kasım 2014 tarihlerinde Rize’de gerçekleştirilecek.


Karadeniz’de karadan, gemilerden ve atmosferden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi amacıyla, 21 Nisan 1992 tarihinde Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması (Bükreş) Sözleşmesi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Karadeniz’e kıyısı olan altı ülkenin temsilcileri (Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya, Ukrayna, Türkiye) tarafından imzalandı.


Bu sözleşme kapsamında, Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması ve İyileştirilmesi Stratejik Eylem Planı 31 Ekim 1996 tarihinde imzalanmış olup, 1996 yılında İstanbul’da düzenlenen Taraf Ülkeler Toplantısı’nda, 31 Ekim tarihi “Uluslararası Karadeniz Günü” olarak ilan edildi.


Bu nedenle her yıl 31 Ekim tarihi “Uluslararası Karadeniz Günü” olarak taraf ülkelerin temsilcilerinin bir araya gelmesi ile kutlanmakta. Ayrıca taraf ülkelerde çeşitli yerel etkinlikler düzenlenerek Karadeniz’in korunması ile...