26 / 04 / 2024

Uluslararası Mimarlık bienali

Uluslararası Mimarlık bienali

Antalya III. Uluslararası Mimarlık Bienali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek sempozyumda mimarlar, ‘mülteciler için ne yapabiliriz’ konusunu ele alacak.

Üçüncü Uluslararası Mimarlık Bienali başladı!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği IABA - Uluslararası Mimarlık Bienali başladı.

Antalya 3. Uluslararası Mimarlık Bienali neden ertelendi?

Antalya'da 5 Eylül'de düzenlenmesi planlanan 3. Uluslararası Mimarlık Bienali terör olayları nedeniyle ertelendi. Mimarlar Odası Antalya Şubesi, üç yılda bir yapılan Dünya Kongresi'nin 2023 yılında Antalya'da yapılması için çalışmalarına devam ediyor.

2013 Uluslararası Mimarlık Bienali Antalya'da başladı!

7 Ekim'e kadar devam edecek olan Uluslararası Mimarlık Bienali Mimarlık Odası tarafından düzenleniyor. Bienal'in açılış konuşmalarını Antalya Vali yardımcısı Recep Yüksel ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yaptı..

Aıh Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aıh Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Uluslararası Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Abuhuraıra Barkathullah tarafından kuruldu.

Saltan Yapı Mimarlık Uluslararası İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saltan Yapı Mimarlık Uluslararası İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Semuhi Burak Saltan tarafından kuruldu.

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

Aıh İnşaat Mimarlık Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aıh İnşaat Mimarlık Uluslararası Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Abuhuraıra Barkathullah tarafından kuruldu.

Oy Projects Mimarlık Ve Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oy Projects Mimarlık Ve Uluslararası Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Özlem Yetkin tarafından kuruldu.

Creativ Mimarlık Ve Uluslararası Fuarcılık Limited Şirketi kuruldu!

Creativ Mimarlık Ve Uluslararası Fuarcılık Limited Şirketi Maltepe'de 12 bin TL sermaye bedeli ile Necat Doğacan Işıkhan, Selimcan Erkan ve Taylan Özgür Topal ortaklığında kuruldu.

Upm Proje Uluslararası İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Upm Proje Uluslararası İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tahir Uzer tarafından kuruldu.

XL Mimarlık ve Mühendislik Nea Vourla Konut Sitesi’ni tasarladı!

Mimar Arda Işık’ın önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren XL Mimarlık + Mühendislik tasarımı Nea Vourla Konut Sitesi, bölgenin mimari özelliklerini yansıtan tasarımıyla ön planda tutuyor.

İrme Elektrik Headquarters’a XL Mimarlık ve Mühendislik imzası!

Mimar Arda Işık’ın önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren XL Mimarlık+Mühendislik tasarımına sahip İrme Elektrik Headquarters, çevreye, kente ve çalışanların hayatını değerlendirecek bir genel merkez olarak kurgulanacak.

GMW Mimarlık’tan global projeler için tasarım yönetimi ve koordinasyon hizmeti!

GMW Mimarlık mimari proje üretimi dışında, pek çok uluslararası proje grubuna yönetim ve koordinasyon konularında danışmanlık hizmeti vererek Türkiye’de benzeri olmayan bir başarıya imza atıyor…

The End Uluslararası Mühendislik Mimarlık Müşavirlik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

The End Uluslararası Mühendislik Mimarlık Müşavirlik Hizmetleri Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Gürsel Göçmez ve Oktay Kargın tarafından kuruldu. 

Yalçın Uluslararası Dış Ticaret ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Yalçın Uluslararası Dış Ticaret ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Alper Yalçın ve Gencer Yalçın tarafından kuruldu.

Elips Tasarım Mimarlık imzalı B_Hhouse'a, European Property Awards ödülü!

Elips Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan “B_House”, uluslararası arenada mimari ve iç mimari projelerin yarıştığı European Property Awards 2019’da “Architecture Single Residence” (Tekil Konut Mimarisi) kategorisinde ödül kazandı…

Uluslararası Mimarlık bienali Haberi

Uluslararası Mimarlık bienali

Merve Bedir moderatörlüğünde gerçekleştirilecek sempozyuma konuşmacı olarak ise Koç Üniversitesi’nden İlker Şanlıer Yüksel, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Lami Bertan Tokuzlu, Uluslararası Af Örgütü’nden Volkan Görendağ ve Hamisch Suriye Kültür Evi kurucularından Şenay Özden katılacak.


TÜRKİYE’DE 2 MİLYON MÜLTECİ YAŞIYOR

Mimarlar Odası’nca hazırlanan sempozyum duyurusunda, Türkiye’de 2 milyona yakın göçmenin yaşamakta olduğuna dikkat çekilerek, şöyle denildi: “Bazen bir oturma kartına bağlı, çoğunlukla kayıtsız, çalışma izni olmayan, sağlık ve eğitim gibi olanaklara erişimin kısıtlı ve gelişigüzel sağlandığı bir ortamda yaşıyorlar. Bu sempozyum ve atölye çalışması ile Türkiye’de (zorunlu) göç ve mülteciliğin bağlamına yönelik bir bilgi alt yapısı oluşturmak tartışmak istiyoruz"


Toplantıda, Türkiye’de geçiciliği destekleyen koşullar, Sığınma ve göç nereye kadar acil durum olarak ele alınabilir, sınırlar, bariyerler, eşikler nerelerde, nasıl aşılır, Sığınmacıları ve göçmenler...