24 / 04 / 2024

Uluslarası Nükleer Enerji Forumu başladı mı

Uluslarası Nükleer Enerji Forumu başladı mı

Atomexpo 2014, Rusya'nın başkenti Moskova'da başladı. Moskova'daki "GostisniyDvor" sergi alanında düzenlen foruma, Rusya ve dünyadan, nükleer alanda faaliyet gösteren önemli şirketlerin temsilcileri ve uzmanlar katılıyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

3. nükleer enerji santralini de kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılıyor!

Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada sürekli enerji ihtiyacı artan Türkiye'yi nükleer enerji konusunda desteklediklerini söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelinin yarın atılacağını söyledi.

Nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'a göre nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği geldi..

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

TSE'den nükleer enerji için iş birliği!

TSE ile Bureau Veritas arasında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Sinop Nükleer Santrali projelerinin ekipman ve hizmet tedarik süreçlerinde uygunluk değerlendirmeleri için iş birliği protokolü i̇mzalandı.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

3 nükleer santralde 3 büyük hamle geliyor!

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çin'de yenilenebilir enerji, nükleer ve kömürde 3 önemli protokole imza attı. Bakan Albayrak, "3 nükleer santralda, 3 büyük hamle geliyor. Çinlilerle düğmeye basıldı, Japonlar ve Ruslarla süreç hızlanıyor. İlk reaktör 2023’te" dedi.

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'ndan Akkuyu açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının tamamen bitmesi ve dört reaktörün de faaliyete geçmesi için en az 10 yıl olduğunu duyurdu.

Uluslarası Nükleer Enerji Forumu başladı mı Haberi

Uluslarası Nükleer Enerji Forumu başladı mı


Moskova'da düzenlenen Uluslarası Nükleer Enerji Forumu "Atomexpo 2014'e, Türkiye'den Enerji Bakanlığı ve TAK temsilcileri de katıldı


Uluslararası Nükleer Enerji Forumu "Atomexpo 2014", Rusya'nın başkenti Moskova'da başladı.  


Moskova'daki "GostisniyDvor" sergi alanında düzenlen foruma, Rusya ve dünyadan, nükleer alanda faaliyet gösteren önemli şirketlerin temsilcileri ve uzmanlar katılıyor.  


Forumun katılımcıları arasında, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Zafer Alper, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlker Sert, Nükleer Enerji Ajansı eski Genel Direktörü Luis Echavarri, Rus devlet enerji şirketi Rosatom Genel Müdürü Sergei Kirienko, Dünya Nükleer Enerji Birliği Başkanı Agneta Rising gibi isimler yer de alıyor. 


Forumun, önemli konu başlıklarından birinin, "Enerji istikrarının şartı nükleer enerji" olması bekleniyor. 


"Atomexpo 2014 Forumu", 11 Haziran'da sona erecek....