19 / 04 / 2024

ümraniye metro istasyonu

ümraniye metro istasyonu

Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı'nda çalışmalar aralıksız sürüyor. Hattın tünel kazılarında sona yaklaşılırken, istasyonlardaki çalışmalar da hız kazandı...

Ekrem İmamoğlu açıkladı! Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda test sürüşü başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2017'den bu yana durmuş bir proje olan “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı”nda test sürüşlerinin başladığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro istasyonu açılıyor...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın, İstanbul Havalimanı-Kağıthane kısmının geçen sene hizmete alındığını açıklayan Uraloğlu, bu senenin ilk çeyreğinde Kağıthane-Gayrettepe kısmını da hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. İşte ayrıntılar...

Ankara'ya 3.9 milyar TL'lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şehitler-Forum Raylı Sistem Hattı'nı uzatmak için başvuru yaptı. Söz konusu proje 3 milyar 900 milyon TL'ye mal olacak.

Bakan Nebati Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı için imzaların atıldığını açıkladı!

Bakan Nebati, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını deklare etti.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı 2022'nin sonunda açılıyor!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile ilgili açıklamalar yaptı. Metro hattında gelinen son noktaları paylaşmak amacıyla bir basın turu düzenleyen Alpkökin, metroyu 2022'nin sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı'nda yeni gelişme!

Yapımı, eski yönetimce 2017 yılında durdurulan, yeniden inşası 20 Eylül 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yeni bir adım atıldı. 

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor!

12 İstasyondan oluşan ve Ataköy - İkitelli arasını 21.5 dakikaya düşürecek olan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış müjdesini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla verdi.

Göztepe-Ümraniye metro inşaatında kaza: 2 yaralı!

Kadıköy Sahrayı Cedid Mahallesi'ndeki Göztepe Ümraniye metro inşaatında vinç halatı boşaldı, aşağıda çalışma yapan iki işçi yaralandı.

Ümraniye-Göztepe Metro Hattı ne zaman açılacak?

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın yapım çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Peki Ümraniye-Göztepe Metro Hattı ne zaman açılacak?

Ümraniye-Göztepe Metro Hattı'nın inşaatında son durum ne?

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın yapım çalışmaları devam ediyor. Hattın 2022'nin ortalarında hizmete alınması planlanıyor...

ümraniye metro istasyonu Haberi

ümraniye metro istasyonu


İstasyon çalışmaları sırasında çalışmaların aksamaması ve trafik akışının etkilenmemesi için “Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi” hazırlandı. Projeye göre; Bağlarbaşı Tophanelioğlu Caddesi’nin Nuh Kuyusu Caddesi ile Aksoy Sokak (Capitol Yanı) arasında kalan bölümü 14 Temmuz 2013 tarihinden itibaren taşıt trafiğine kapatılacak.

İstanbulluların rahat, konforlu ve ekonomik ulaşımlarını sağlayan raylı sistemlerin uzunluğu,  geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattıyla birlikte 124,4 kilometreye ulaştı.


Son 9 yılda %176 oranında artan raylı sistemler uzunluğunu daha da artıracak olan ve Üsküdar, Çekmeköy, Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan metro hattının 17 noktasında, 1520 personelle çalışmalar devam ediyor.


Uzunluğu20 kmolan ve16 istasyondanoluşan metro hattında,4 TBM makinesiyle bugüne kadar toplam 411.900 m3 kazı yapıldı.


İSTASYONLAR BELİRGİNLEŞİYOR


2015 yılında tamamlanması planlanan hatta yer alan Ümraniye ve Çarşı  İstasyonları, 12 Haziran 2013 tarihinde yerin 24...