29 / 03 / 2024

ümraniye metro

ümraniye metro

İstanbul'da Asya Yakası'nın öne çıkan ilçelerinden biri olan Ümraniye, 1990'lı yıllarda Sinpaş'ın bölgeyi keşfetmesiyle gelişmeye başladı. İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) yakınlığı ve metro hattı ile gelişimi hızlanan ilçe markalı konutun yeni üssü haline geldi.

Ümraniye'de yapıların yüzde 65'i yenilendi!

Ümraniye Belediyesi Başkanı Hasan Can, “Ümraniye’de yapıların yüzde 65’ini yeniledik. Varoş olarak tabir edilen Ümraniye, bugün İstanbul Finans Merkezi’nin, ticaret merkezlerinin ve birçok alışveriş merkezinin olduğu ve prestijli mekânlara sahip bir ilçe haline geldi” dedi.

Metro çalışmalarına 26 milyar lira bütçe ayrıldı!

Yatırımların büyük bir bölümü metro çalışmalarına yapılıyor. Metro çalışmaları için yaklaşık 26 milyar lira bütçe ayrıldı...

Ümraniye-Sancaktepe metro hattı çalışmaları başladı!

ÜmraniyeÇekmeköy- Sancaktepe metro hattı inşaatında tünel açma makinesiyle yapılacak çalışmalar başladı...

İstanbullular dikkat: 3 yeni metro hattı geliyor

Kredi onayı alınarak Kaynarca-Tuzla, Mahmutbey-Bahçeşehir ve Ümraniye-Göztepe metro hatları için finansman sağlandı. İşte detaylar...

Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

İBB ve EBRD arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı için imzaların atıldığını açıkladı!

Bakan Nebati, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını deklare etti.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda hak edişler ödenmedi! Metro inşaatı durduruldu!

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda firmalara ödemelerin yapılmaması sebebiyle inşaat durduruldu. 

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı 2022'nin sonunda açılıyor!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile ilgili açıklamalar yaptı. Metro hattında gelinen son noktaları paylaşmak amacıyla bir basın turu düzenleyen Alpkökin, metroyu 2022'nin sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı'nda yeni gelişme!

Yapımı, eski yönetimce 2017 yılında durdurulan, yeniden inşası 20 Eylül 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yeni bir adım atıldı. 

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu ne zaman açılacak?

2017 yılında inşasına başlanan Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metrosu için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni metro hattının 2022 yılının sonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Ümraniye'de 2 kişinin öldüğü göçük davasında 9 sanığa ceza!

Ümraniye'de metro inşaat sahasının da olduğu caddede yaşanan göçük sonucu 2 güvenlik görevlisinin ölümüyle ilgili yargılanan 16 sanıktan 9'u, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu inşaatının Atakent durağındaki son tünel açma çalışmasını incelemelerde bulundu. İmamoğlu, hattın 2022 sonunda açılacağını belirtti. 

Göztepe-Ümraniye metro inşaatında kaza: 2 yaralı!

Kadıköy Sahrayı Cedid Mahallesi'ndeki Göztepe Ümraniye metro inşaatında vinç halatı boşaldı, aşağıda çalışma yapan iki işçi yaralandı.

ümraniye metro Haberi

ümraniye metro

İstanbul'da bir semtin gelişebilmesi için merkezi konumda bulunması ve ulaşımının kolaylığı gibi özelliklere sahip olması gerekiyor. Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, Anadolu Yakası'nın son dönemde en hızlı gelişen ilçesi olan Ümraniye tüm bu özelliklere sahip. Ana arterlere yakınlığı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun varlığı, Avrupa Yakası'na kolay ulaşımı ile öne çıkan ilçede konut ve ofis projesi yatırımları her geçen gün artıyor. Sinpaş'tan SurYapı'ya kadar markalı üreticilerin proje geliştirme yarışına girdiği Ümraniye'de Sinpaş Finans Şehir, Sarphan Business Park, iva Modern Ümraniye, Sinpaş Palas ve Avrupa Konutları Yamanevler gibi üretim ve satış aşamasında 25 konut projesi bulunuyor.

Ümraniye, konumu, metronun varlığı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne (İFM) yakınlığı ile tercih ediliyor. Nüfus yoğunluğu ve gelişme potansiyeli ile gelecek vaat eden ilçede proje geliştiren şirketlerin yeni...