19 / 04 / 2024

ümraniyenin sınırları mı değişiyor

ümraniyenin sınırları mı değişiyor

Ataşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TBMM'de görüşmeleri süren Torba Yasa'ya eklenen bir madde ile ilçe sınırlarının değiştirilerek bir mahallenin Ümraniye'ye bağlanmak istenmesine sert tepki gösterildi.

Ataşehir ve Ümraniye'nin sınırları mı değişiyor?

İstanbul'da Ataşehir ve Ümraniye İlçeleri'nin hudutları, 04 ve E-80 karayolu sınır olarak tayin edilerek yeniden belirleniyor.HDP değişiklikle, 150 trilyon liralık inşaat harcının, Ümraniye İlçesi'ne geçtiğini iddia etti.

Kredi kartlarına taksit sınırlaması mı geliyor? Vatandaş da taksitle satış yapan esnaf da isyan etti!

 Kredi kartı kullanımında geçen yıl patlama yaşanırken,  kredi kartı borcu ise rekor seviyeye ulaştı. Gazeteci Dr. Barış Esen, x sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Kredi kartı taksitlerine sınırlama gelebilir” dedi. Hem vatandaş hem de esnaf Esen’i yorum yağmuruna tuttu.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

Kayseri'nin önemli üretim merkezlerinden OSB alanında fabrika yatırımı yapmak isteyen girişimciler, arsa tahsisi bekliyor. Konu hakkında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, "Arsamız yok, sınırlarımız doldu" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! Tüm sınıflarda müfredat değişimi olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine toplantısının arakasından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, tüm sınıflarda okutulan derslerde müfredat değişikliği yapacaklarını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Kredi kartlarına taksit sınırı mı geldi? Kredi kartı taksitlendirme süreleri değişti mi? Yurt dışı seyahat, havayolu...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ekonomiye ilişkin kritik bir karar alarak kredi kartı taksitlendirme sürelerinde değişikliğe gitti. Bu kapsamda, kredi kartı harcamalarına taksit sınırı geldi. İşte detaylar...

Google Pixel Fold, mükemmelliğin sınırlarını zorluyor: Katlanabilir telefon devrimi başlıyor!

Google, muhteşem tasarımı ve olağanüstü performansıyla Pixel Fold'u piyasaya sürerek akıllı telefon dünyasına yeni bir çağ açıyor. Yenilikçi özellikleriyle kullanıcıları büyüleyen Pixel Fold, katlanabilir telefonların geleceğini şekillendiriyor.

Kira artışına yeni sınır mı geldi? Kira artış oranı değişti mi? Kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Kira artış sınırı bilindiği üzere yüzde 25’e sabitlenmişti. Temmuz 2023’de sonlanacak olan kira artış oranının uzatılıp uzatılmayacağı gündem konusu oldu. İşte detaylar!

Hemen Bakın! Eğer aylık bu kadar para kazanmıyorsanız açlık sınırının altındasınız!

Türkiye’de sürekli artan enflasyonun getirdiği alım gücündeki düşüş her geçen gün artarken, açlık ve yoksulluk sınırları da daha hızlı güncellenmeye başladı. Peki ayda ne kadar para kazanmazsanız açlık sınırının altında yaşıyor ya da yoksulsunuz?

ümraniyenin sınırları mı değişiyor Haberi

ümraniyenin sınırları mı değişiyor


Ataşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada,  TBMM'de görüşmeleri süren Torba Yasa'ya eklenen bir madde ile ilçe sınırlarının değiştirilerek bir mahallenin Ümraniye'ye bağlanmak istenmesine sert tepki gösterildi.


"2010 yılından beri direniyoruz"


Ak Parti'nin, Ataşehir’in en fazla değer yaratan bölgelerinden Barbaros Mahallesi’ne el koyma çabalarının 2010 yılından beri sürdüğü kaydedilen açıklamanın devamı şöyle:


AK Parti’nin Torba Kanun Tasarısı içine yerleştirdiği Ataşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan Barbaros Mahallesi’nin bir kısmını Ümraniye Belediyesi’ne bağlayan madde, AKP’nin rantçı zihniyetinin en son ve tipik örneklerden biridir.


2009 yılında Ataşehir Belediyesi olarak tüzel kişilik kazandığımız tarihten itibaren Barbaros Mahallesi’nin ilçemiz sınırları içinde olduğuna ilişkin verdiğimiz mücadele, 2014 yılında, 10. Vergi Mahkemesi’nin verdiği kararla sonuca bağlanmışken AKP torba yasa içine koyduğu bir madde ile ‘kanun ve hukuk’ tanımazlığını bir kez...