25 / 04 / 2024

üniversite şehirleri

üniversite şehirleri

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla, bulunduğu şehrin dışında okuyacak öğrenciler için ev arama telaşı başladı. İstanbul’da 1+1 dairelerin kirası semtine göre 400 liradan başlayıp 1000 liraya yükseliyor

Medipol’e arsa tahsisi üniversite kurulmadan başladı iddiası!

Medipol Üniversitesi’ne 200 milyon TL değerinde 17 dönümlük bir arsa tahsisinin daha yapıldığı belirtildi. CHP Milletvekili Emir, “Arsa, üniversite henüz kurulmadan, bağlı olduğu vakfa tahsis edilmiş” şeklinde konuştu.

Konutta Anadolu şehirleri rüzgarı!

Anadolu şehirleri bu yılın ilk çeyreğinde de konut sektörüne damgasını vuruyor. Satılık evlerde Malatya ve Kırşehir rakamları zorlarken, kiralık konutlarda Bilecik ve Gaziantep dikkat çekiyor.

Niğde'ye üniversite hastanesi kurulması mecliste!

Niğde'de üniversite hastanesi kurulmasına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Bağcılar Engelsiz Üniversite hizmete açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Engelli dostu şehirler inşa etmeli” kapsamında Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Engelsiz Üniversite’nin açılışına katıldı. 

Gelibolu'daki eski üniversite binası icralık oldu!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde kütüphane olarak kullanılan eski üniversite binası icralık oldu. 5 milyon 900 bin 312 lira değerindeki alan 2 milyon 950 bin 156 lira ihale bedeli ile satışa çıktı.

Rusya'da üniversite binası çöktü!

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki üniversite binasının bir bölümü çöktü. Rus haber ajansları enkaz altında kalanlar olduğunu duyururken, acil durum yetkililerinin verdiği bilgiye göre olayda ölen ya da yaralanan yok.

Projelerimiz dünya şehirleri takip edilerek yapıldı!

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada "Yaptığımız bütün projeler, dünyanın tüm şehirleri takip edilerek yapıldı." dedi.

Amerikalılar büyük şehirleri terk ediyor!

ABD’nin en büyük şehirleri arasında yer alan Şikago, New York ve Los Angeles nüfuslarını kaybediyor. Göç nedenlerinin başında ise hayat pahalılığı, yüksek vergiler ve ücret artışlarının sınırlı kalması geliyor...

Selçuklu Belediyesi'nden üniversite öğrencileri için yurt!

Konya Selçuklu Belediyesi üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için otel konforunda yurt inşa ediyor. 250 oda ve 1000 yatak kapasiteli yurdun kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Mektebim Okulları'ndan üniversite yatırımı!

204 okul 65 kampüsü bulunan Mektebim Okulları yeni yatırımlara odaklandı. Mektebim Okulları CEO’su Fuat Sancak, gelecek yıl üniversite yatırımları için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Antalya bu vurgunu konuşuyor! ''Üniversite kuracağız'' deyip dolandırdılar!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde üniversite kurmayı planlayan özel bir eğitim kurumu yöneticileri, 75 bağışçıdan 200'er bin TL aldı. Üniversite inşaatına izin verilmeyen kurum, bağışçıların paralarını geri ödemeyince mahkemelik oldu.

Üniversite öğrencileri için kiralık ev uyarısı!

Üniversite sınav yerleştirme sonuçlarının belli olmasından sonra, sınavı kazanan öğrenciler de tercih ettikleri üniversitelerin bulunduğu kentlerde konut arama telaşına girdiler. 

Üniversite öğrencilerinin ev telaşı başladı!

Türkiye’de üniversite öğrencisi eğitim süresi boyunca 20 bin lira civarında ev harcaması yapıyor. Fiyatlar ilçeye göre değişiyor.

üniversite şehirleri Haberi

üniversite şehirleri

Yaz aylarını durgun geçiren konut piyasası, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla hareketlenmeye başladı. Öğrencilerin yerleşme bekleyişinin sona erip, tercih ettiği bir bölüme girmesiyle veliler için yeni bir arayış başlıyor. Eğer öğrenci bulunduğu şehrin dışında bir üniversite kazandıysa ve yurtta kalmaya yanaşmıyorsa, veliler için üniversitenin bulunduğu şehirde hem güvenilir hem de bütçeye uygun ev arama dönemi başladı. Bu hafta, TSKB Gayrimenkul Değerleme ile üniversitelerin ağırlıkta olduğu şehirlerdeki kiralık konut piyasasını ortaya çıkardık. Buna göre, İstanbul’da 1+1 dairelerin kirası semtine göre 400 liradan başlayıp 1000 lirayı aşarken, 100 metrekarelik bir konut için İzmir’de en az 250 lira, Ankara’da 230 lira, Eskişehir’de 300 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.


Çevresi normalin üzerinde


TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Işıl Dinçer, üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıtların açılmasıyla...