20 / 04 / 2024

ünlü şair Can Yücel

ünlü şair Can Yücel

Türk edebiyatının usta şairi Can Yücel'in 2011 yılı Ağustos ayında, Muğla'nın Datça İlçesinde yer alan kimliği belirsiz kişilerce parçalanan anıt mezarının onarılacağı bildirildi. Güler Yücel yenilemenin Mehmet Aksoy tarafından yapılacağını söyledi.

Hasan Can Kaya Levent’ten 150 milyon liraya lüks villa satın aldı!

Konuşanlar programıyla tanınan ünlü isim Hasan Can Kaya Levent’ten 150 milyon liraya lüks villa satın aldı.

Dolarda bu rakamlar çok can yakacak! Doları olanlar hemen baksın! Son dakika dolar gelişmesi...

Dolar/TL son günlerde aşağı yönlü hareket ediyor. Dolardaki bu düşüş yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. 28 Haziran 2022 dolar/TL kuru rakamları daha çok can yakacak. İşte son dakika dolar gelişmesi...

Sibel Can Çanakkale'den arsa arıyor!

Yeni yıl gecesinde en çok kazananlardan birisi de Sibel Can oldu. Kazandığı para ile yatırım yapmak isteyen ünlü şarkıcı Sibel Can, Çanakkale'den arsa baktı.

Can Yaman sevgilisi ile İtalya'da yeni evine taşındı!

Bir süredir  İtalya'nın ünlü spor spikerlerinden Diletta Leotta ile aşk yaşayan yakışıklı oyuncu Can Yaman sevgilisi ile birlikte İtalya'da yeni evine taşındı.

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy’un yaşadığı İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’ndaki daire, hatıra evi olacak.

Sibel Can'ın Beykoz'daki evini görenler hayran kaldı!

Sibel Can'ın Beykoz'daki evini görenler hayran kaldı. Ünlü şarkıcının evinde 9 oda, 7 banyo, kuaför salonu ve müzik kayıt stüdyosu buluyor...

Ünlü markalar New York’taki şubelerini birer birer kapatıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgını yüzünden ABD’de en fazla can kaybının yaşandığı şehir New York’ta, ünlü markalar şubelerini birer birer kapatıyor...

Nazım Hikmet’in Bolu'da kaldığı han yıkılmaktan kurtuldu! Restore ediliyor!

Ünlü şair Nazım Hikmet’in, Bolu’da öğretmenlik yaparken kaldığı han yargı kararıyla yıkılmaktan kurtuldu. Şimdi otel ve müze yapılacak.

Sibel Can ABD'deki evini satışa çıkardı!

Koronavirüs salgınını nedeniyle Amerika'ya artık gitmek istemeyen ünlü sanatçı Sibel Can, emlakçıyla irtibata geçerek evini satmaya karar verdi. 

Kerem Gönlüm Kemerburgaz'dan ev aldı!

Elif Gönlüm ile basketbolcu eşi Kerem Gönlüm, oğulları Kerem Can ve Kerem Alp ile yaşadıkları Kemerburgaz'daki evlerini anlattı.

Sibel Can İzmir'de yeni villa bakıyor!

Ünlü şarkıcı Sibel Can, 25 Mart'ta İzmir Çeşme'de sahneye çıkacak. Sibel Can'ın Çeşme Alaçatı ve Ilıca bölgesinde lüks bir villa baktığı öğrenildi.

Aydınlılar üst geçit istiyor!

Aydın’da halk arasında ‘ölüm yolu’ olarak da bilinen Muğla yolunda bir üst geçit olmaması vatandaşları isyan ettirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisizliğine tepki gösteren Aydınlılar, “Can güvenliğimiz için üst geçit yapılması lazım” dedi

Çankaya Can Yücel Parkı açılış için gün sayıyor!

Birer birer yeni parklarının açılışını yapan Çankaya Belediyesi, Çiğdem Mahallesi’nde hazırladığı ve büyük şair Can Yücel’in adını verdiği yeni parkının açılışı için gün sayıyor.

ünlü şair Can Yücel Haberi

ünlü şair Can Yücel

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan’ın çabaları sonucu mezarın onarılmasına izin veren şairin eşi Güler Yücel, yenileme çalışmalarının daha önce anıt mezarı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.


Saldırı olayı aydınlanana kadar mezarın onarılmasına uzun süre izin vermeyen Güler Yücel, Datça Asliye Ceza Mahkemesi’nde üç yıl süren yargılama sonucu iki şüphelinin delil yetersizliğinden beraat ettiğini hatırlatarak, "Beraat kararına çok üzüldük. Acı bir olay yaşadık. Affedilmesi, bağışlanması, geçiştirilmesi kolay bir iş değil. Dilerim yapanların da başına böyle bir olay gelmez" dedi.


Suçluların tespit edilerek onlara herkese ibret olacak bir ceza verilmesini arzuladığını ifade eden Yücel, "Hapis cezası verilmesinden yana değilim, suçlular, sabahtan akşama kadar iki yıl süreyle orada beklesinler, mezarın bakımını da yapsınlar isterdim" diye konuştu. Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un çok büyük emek...