19 / 04 / 2024

ürdünlüler türkiyeden ev alabilirmi

ürdünlüler türkiyeden ev alabilirmi

Ürdün vatandaşları Türkiye'den ev alabiliyor. Ancak bazı sınırları var. İşte 'Ürdünlüler Türkiye'den ev alabilir mi?' sorusundaki o sınırlar...

Çin'in amiral gemisi olarak adlandırdığı otomobil modeli Türkiye'de! Merakla beklenen Voyah Dream'ın fiyatı belli oldu!

Çin’in otomotiv devlerinden biri olan Dongfeng çatısı altında bulunan Voyah, amiral gemisi olarak adlandırdığı Dream modelinin Türkiye fiyatını resmen duyurdu. 

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Instagram'dan en çok para kazanan ünlüler belli oldu! Hande Erçel, Beren Saat, Serenay Sarıkaya...

Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan Instagram uygulamasından en çok para kazanan ünlüler belli oldu. Peki, Hande Erçel, Beren Saat, Serenay Sarıkaya ne kadar kazanıyor? İşte detaylar...

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

Türkiye'deki ünlüler emlak zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler en güvenilir yatırımlar arasında yer alan gayrimenkule yatırım yapmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de hangi ünlünün kaç evi var? İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Türkiye'deki ünlüler gayrimenkul zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler yatırımlarını gayrimnkule yatırmaya devam ediyor. İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Ürdünlü akademisyenin geleneksel yöntemlerle yaptığı ev büyük ilgi görüyor!

Ürdünlü akademisyen Hamed Yusuf Nazzal, Mefrak'ın El-Fudeyn bölgesinde 35 bin dinara satın aldığı arsasında; arpa samanı, çamur, kül ve keçi kılı malzemelerini kullanarak yaptığı evi görenler şaşkına dönüyor.

Dilan Çiçek Deniz 50 bin TL'ye kütük ev kiraladı!

Oyuncu Dilan Çiçek Deniz kütük ev kiraladı. Güzel oyuncu kütük ev için 50 bin TL ödedi.

Kaan Demirağ, Aslışah Alkoçlar için 15 milyon TL'ye kütük ev aldı!

Geçtiğimiz aylarda Kaan Demirağ ile evlenen Aslışah Alkoçlar'a eşinden büyük jest geldi. Demirağ eşine Kemer Country'den 15 milyon TL değerinde kütük ev hediye etti. 

Ünlüler yurt dışında da ev sahibi oldu!

Magazin sayfalarını süsleyen ünlü isimler kazandıklarını gayrimenkule yatırıyor. Bazı ünlü isimler yatırım için ev alırken, bazıları ise yeni yaşamlarına hazırlık yapıyorlar..

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), Türkiye'den konut alan yabancıların güven haritasını ortaya çıkardı. Buna göre; Türkiye'den konut alan Ruslar emlakçılara Ürdünlüler ise referansa güveniyor. 

Eminevim'den tek tıkla ev sahibi olma imkanı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 'Dijital Kayıt Sistemi'ni hayata geçirdi. Dijital Kayıt Sistemi ile tek tıkla ev ve otomobil sahibi olma imkanı sunuluyor. 

Dizisi ve konseri olmayan ünlüler Bodrum’a taşındı!

Tatil sezonun bitmesiyle tüm tatilciler Bodrum'dan dönmeye başladı. Kışın sezonlarını sakin geçiren Bodrum ünlüler için yaşam merkezi haline geldi. Sabah Gazetesi'nden Mert Vidinli bugünkü köşe yazısında kış sezonunu Bodrum'da geçiren ünlüleri kaleme aldı.

ürdünlüler türkiyeden ev alabilirmi Haberi

ürdünlüler türkiyeden ev alabilirmi


Ürdünlüler Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Bu yeni dönem Mütekabiliyet Yasası ile başladı. Yasayla, Ürdünlüler Türkiye'de rahatlıkla ev alabilecek. Ancak bu alımların bazı sınırları var. 


2 ev, 1 işyeri sınırı 

Bu sınırlara göre, bir Ürdün vatandaşı Türkiye'den sadece 2 adet ev ve 1 adet işyeri satın alabilecek. Bu rakamın üstüne çıkmaları ise yasak. 


'Ürdünlüler Türkiye'den ev alabilir mi?' sorusundaki sınırları söyledik. Peki bir Ürdünlü ev alırken nelere dikkat etmeli? 


Öncelikle tüm işlemlerin Tapu Sicil Müdürlüğü'nde yapılacağının bilinmesi gerekir. Resmi satıştan önce satış vaadi sözleşmesinin mutlaka imzalanması şart. Söz konusu bu sözleşmenin noterde yapılması gerekir. Satış öncesi Ordu Komutanlığı'ndan da izin almak lazım. Ayrıca konutun üzerinde ipotek veya şerhin olup olmadığı kontrol edilmeli. 


Gerekli belgeler 

Bir Ürdün vatandaşı ev alımında bazı belgeler temin etmeli. Bu belgeler ise;...