19 / 04 / 2024

üreten şehirler programı son durum 2019

üreten şehirler programı son durum 2019

İmalat ve ihracatın odağı olan illerin kurumsallaşma, pazarlama ile ulaşım altyapısının desteklenmesi amacıyla ‘Üreten Şehirler Programı’ hayata geçirilecek...

Epson akıllı şehirler için çalışacak!

Epson, ''Akıllı Sürdürülebilir Şehirler için Birleşik Uygulama Programı'nın (U4SSC) teknoloji ortağı oldu.

Üreten şehirler desteklenecek!

İmalat ve ihracatın odağı olan illerin kurumsallaşma, pazarlama ile ulaşım altyapısının desteklenmesi amacıyla ‘Üreten Şehirler Programı’ hayata geçirilecek...

Dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz." dedi.

TOKİ'nin indirim kampanyasıyla 600 milyon liralık borç kapatıldı!

"Sürdürebilir ve Akıllı Şehirler" programı kapsamında konuşan TOKİ Başkanı Ergün Turan, yüzde 24 indirim kampanyasından 13 bin kişi yararlandığını söyledi. Turan, vatandaşların TOKİ'ye 600 milyon liralık borcunu ödediğini kaydetti.

Cazibe Merkezleri Programı meyvelerini vermeye başladı!

AK Parti hükümetince şehirler arasında gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak amacıyla 23 ilde uygulanmaya başlayan "Cazibe Merkezleri Programı" ilk meyvelerini vermeye başladı

TOKİ'den Yeni Şehirler Yenilenen Şehirler konsepti!

13 yılda 700 bin konut üreten TOKİ, yeni bir şehir anlayaşı geliştiriyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 2023'e kadar "Yeni Şehirler Yenilenen Şehirler" konseptiyle 500 bin konut üreteceklerini belirtti.

Ödemiş OSB'nin altyapı işleri 2015 yatırım programına alındı!

Başkan Mahmut Badem, Ödemiş OSB hakkındaki bilgileri paylaştı. Aradan Bilim, Sanayi ve 24 saat geçmeden bizzat Bakan Fikri Teknoloji tarafından Ödemiş OSB'nin alt yapı islerinin 2015 yatırım programına alındığına dair bilgi verildi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, JLL Türkiye’yi tercih etti!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen davet üzerine Bölgesel Merkezi’ni ülkemize taşıdı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, JLL Türkiye’yi tercih etti. Avi Alkaş konu ile ilgili açıklama yaptı.

İTÜ Turizm Tasarımı Yüksek Lisans programına son başvurular 22 Ağustos'ta!

İstanbul Teknik Üniversitesi, turizm bölümlerini okuyanlar için yüksek lisans programı geliştirdi. Turizm Tasarımı ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı'na son başvurular 22 Ağustos Cuma akşamına kadar alınacak.

Gelişen Kentler Zirvesi'nin programı belli oldu!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER tarafından bu sene 6'ncısı düzenlenecek olan Gelişen Kentler Zirvesi 4-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Kayseri'de yapılacak zirvenin program detayları belli oldu..

39Kent1İstanbul Programı başlatıldı!

NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı, Şehir Plancısı A. Faruk Göksu tarafından 1 yıl önce kurulan Kentsel Vizyon Platformu, '39Kent1İstanbul Programı'nı başlattı...

GYODER ve BAÜ'den gayrimenkul sektörüne yönelik ilk yüksek lisans programı!

GYODER ve Bahçeşehir Üniversitesi kuruma özel ilk MBA in Real Estate programını hayata geçiriyor. Program, gayrimenkul sektörüne yönelik ilk işletme yüksek lisans programı olma özelliği taşıyor.

39Kent1İstanbul Programı'nın detayları yarın paylaşılacak!

17 Ağustos 2013 tarihinde, kurulan “Kentsel Vizyon Platformu”, kuruluşunun 2. yılında ‘39Kent1İstanbul Programı’ nı yeni bir çağrı ile başlatıyor. 39Kent1İstanbul Programı 'nın detayları yarın paylaşılacak.

üreten şehirler programı son durum 2019 Haberi

üreten şehirler programı son durum 2019

Hükümet tarafından imalat ve ihracatın odağı olan illerin kurumsallaşma, pazarlama ile ulaşım altyapısının desteklenmesi için ‘Üreten Şehirler Programı’ hayata geçirilecek. Programın uygulanacağı şehirlerin seçimi için analiz ve saha çalışmaları gerçekleştirilecek.

Yeni Akit Gazetesi’nde yer alan habere göre, Türkiye’nin bölgesel üretim merkezi olması için de büyük adımlar atılacak. Bu kararlar doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin teşkilat yapısı ile ilgili mevzuatta değişiklikler yapılacak. 

Ofisin uluslararası doğrudan yatırımcılarının başvuruları ile ilgili iş ve işlemlerin yapılması, ilgili kamu kurumları gözetimindeki işlemlerin yürütülmesi ile uyuşmazlıklara çözüm geliştirilmesi gibi konularda yetkilendirilmesi sağlanacak. Özel yatırımların korunmasına yönelik çerçeve bir düzenleme yapılacak. Kamu idareleri ile yatırımcılar arasındaki uyuşmazlıkları karara bağlayacak ombudsmanlık sistemi oluşturulacak.
Yatırımlara ilişkin izin, lisans, ruhsat gibi işlemlerin sonuçlanma süreleri idarelerce önceden belirlenerek ilan edilecek. Ayrıca ülkeye daha çok...