20 / 04 / 2024

üretim paketi 2017

üretim paketi 2017

81 maddelik üretim paketi planlı bölgelerde planlı sanayileşmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Bakan Özlü, paketle sanayi parsellerinin ucuzlayacağını ve OSB’lere emlak vergisi indiriminin planlandığını açıkladı.

İşletmesi olanlara müjde! 60 milyar TL'lik destek paketi devreye girecek!

Şirketlere destek vermek amacıyla açıklanan yeni ekonomi modelinde  üretim, ihracat ve yatırım yapan firmalara KGF ile 60 milyar TL değerinde destek sağlanacaktı. Peki destek paketi ne zaman devreye girecek?

OSB'lere emlak vergisi indirimi geliyor!

81 maddelik üretim paketi planlı bölgelerde planlı sanayileşmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Bakan Özlü, paketle sanayi parsellerinin ucuzlayacağını ve OSB’lere emlak vergisi indiriminin planlandığını açıkladı.

İnşaat ve beton sektörleri, Beton 2017'de buluştu!

Beton 2017 Kongresi ve Fuarı, hazır beton, çimento, agrega ve inşaat sektörlerini bir araya getirdi. Yavuz Işık, "Hazır beton sektörü 109 milyon metreküplük üretim ve 16 milyar TL’nin üstünde gelir hacmiyle inşaat sektörünün en önemli parçası." dedi

Doğtaş Kelebek Mobilya’dan istihdam seferberliğine destek!

Doğtaş Kelebek Mobilya, devletin başlattığı istihdam seferberliğine destek veriyor. Firma İstanbul Genel Merkezi ile Biga ve Düzce’de yer alan üretim tesislerine 2017 için kararlaştırdığı 215 kişilik işe alım planını yeniden düzenleyerek 300 kişiye çıkardı.

İbrahim Çağlar: 2017 yılı yatırımda seferberlik yılı olacak!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, kendi uçağını, tankını üreten, dünyanın enerji akışına yön veren, çevresindeki zulme ‘dur’ diyebilen, her koşulda büyüyen ve kenetlenen bir Türkiye gerçeği olduğunu belirterek, 2017’nin yatırım, üretim, ihracat ve turizm gibi her alanda seferberlik yılı ola

2017: Bankaların kar ve faizden feda yılı!

Başkent’teki finans zirvesinde bankacılığın röntgeni çekildi. Hükümetin ‘2017’yi üretim ve yatırım yılına çevirme’ hedefine bankalar da eşlik edecek. Ekonomi yönetimi de, bankacıların taleplerini dinledi, yeni adımları değerlendirecek.

İstanbul Kent Üniversitesi 2017'de açılacak!

6745 nolu kanun ile kurulan İstanbul Kent Üniversitesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında eğitim vermeye başlayacak.

Üretim Reform Paketi'yle yatırımcının önü açılacak!

TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, Organize Sanayi Bölgeleri'ne yönelik hazırlanan 'Üretim Reform Paketi' Kanun Tasarısının hayata geçirilmesiyle birlikte bürokrasinin azalacağını ve boş arazilerin üretimin içerisine dahil olacağını ifade etti.

Gümüşhane'de keklik üretim tesisi inşa edilecek!

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, 2 milyon liraya mal olacak ve 2017'de hizmete açılacak Keklik Üretim İstasyonu'nda ilk etapta 10 bin keklik üretimi yapmayı planladıklarını söyledi.

Abdi İbrahim, Esenyurt’taki 2 tesis yatırımını öne çekti!

İlaç şirketi Abdi İbrahim, Esenyurt’taki üretim kompleksinde 2017 yılı içinde temelini atacağı iki yeni tesis yatırımını öne çekme kararı aldı.

Şanlıurfa HOSAB 2017'de hizmete girecek!

Hazırgiyim sektörü Şanlıurfa’da devletin verdiği teşvikleri değerlendirerek çağdaş ve model bir üretim üssü kuruyor. 2017’nin sonunda devreye girecek olan Şanlıurfa Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB), 5 binin üzerinde istihdam sağlayacak.

İncesu MYO 2016-2017 öğretim yılına yetişecek!

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, yaptığı açıklamada, "Meslek Yüksek Okulunun inşaatını, çevre düzenlemesini ve yurdunu yaparak 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında eğitim verilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Osmangazi İlköğretim Okulu 2016'da açılacak!

Bursa’da geçen haziran ayında Mehmet Akif Mahallesi’nde temeli atılan Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu inşaatı hızla yükseliyor. Kaba inşaatının yüzde 50’si tamamlanan okul 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak.

üretim paketi 2017 Haberi

üretim paketi 2017

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 81 maddelik üretim paketinin, geçen hafta Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında madde madde ele alındığını belirtti. Son şekli verildikten sonra önce Bakanlar Kurulu, ardından da Meclis’e sevk edilecek olan paket, organize sanayi bölgelerine ilişkin önemli değişiklikler içeriyor. Bakan Özlü, üretim paketi taslağına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 81 maddelik düzenlemenin sadece mevcut OSB’lere ilişkin değil, “planlı bölgelerde, planlı sanayileşmeyi teşvik eden” maddeler içerdiğini anlattı. Özlü’nün paketle ilgili verdiği bilgiler ve getirilen düzenlemeler şöyle:


EMLAK VERGİSİ İNDİRİMİ

* OSB’lerde emlak vergileri düşürülüyor. Buna ilişkin oranlar üzerinde çalışılıyor. Ayrıca organize sanayi bölgelerin kuruluşlarına ilişkin prosedürler azaltılacak. Bir OSB’nin kuruluş süresi 2-3 yıldan 6 aya inecek.


UCUZA SANAYİ PARSELİ

* OSB’lerin gelirleri daraltılacak. Sanayi parseli bir araç ve amaç sanayi parselinden kar...