25 / 04 / 2024

üretim reform paketi

üretim reform paketi

Üretim Reform Paketi kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması çerçevesinde 135 sanayi sitesi taşınacak. İlk etapta kent içinde kaldığı için taşınması planlanan 10 sanayi sitesi belirlendi.

Sanayi sitelerinin taşınmasında ilk adım atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "İlk etapta taşınacak 9 ildeki 10 sanayi sitesinin taşınma maliyeti 2 milyar 200 milyon lira. Taşınması öngörülen toplam 135 sanayi sitesinde 63 bin 467 iş yeri var. Bunların tahmini taşınma maliyeti 20 milyar lira" dedi.

Şehir içindeki OSB'ler şehir dışında yapılaşacak!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Bülent Gedikli, Türkiye'deki büyümeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gedikli, sanayi siteleri şehir dışında yapılaşacağını açıkladı.

Sanayi siteleri taşınacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Özlü, sanayi sitelerini taşıyacaklarını ve yeni organize sanayi bölgeleri kuracaklarını açıkladı.

Meralara sanayi tesisi yapılamayacak!

Zeytinliklerin ardından meralara sanayi tesisi yapılmasına imkan tanıyan madde 'Üretim Reform Paketi'nden çıkarıldı..

Sanayicinin arsa sorununa neşter vuruldu!

Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Üretim Reform Paketi ile ilgili düzenlemeleri değerlendirdi. Özdebir, yabancı yatırımcının önünün açılacağını belirtti.

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulacak!

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurma imkanı sağlayan Üretim Reform Paketi sanayiciyi sanayi parseli alma zorunluluğundan kurtarıyor. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, konu ile ilgili konuştu.

OSB'lerde parsel sınırı doğru değil!

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Vahit Yıldırım, Üretim Reform Paketi ve istihdamı değerlendirdi. Yıldırım, OSB parseli için getirilen yüzde 25’lik kâr sınırının mümkün olmadığını savundu.

Yatırımcının arsa sorununa neşter!

Yatırımcının ucuz arsa sorunu çözecek Üretim Reform Paketi ile birçok yenilik geliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi ile ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verdi.

Sanayicinin arsa arama derdine son!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Endüstri Bölgeleri Programında, bir bölgeyi devletin kamulaştıracağını belirtti. Bakan Özlü "Arazi devletin olacak, sanayici gelip fabrikasyon kuracak. ÇED raporu almayacak." dedi.

OSB’lerde 3 yıl yatırım yapmayanın arsası iptal!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı Üretim Reform Paketiyle OSB’lere yeni düzenleme geliyor. Buna göre, OSB’de yeri olup 3 yıl yatırım yapmayan yatırımcının tahsisi OSB yönetimi tarafından iptal edilecek.

Üretim Reform Paketi'yle yatırımcının önü açılacak!

TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, Organize Sanayi Bölgeleri'ne yönelik hazırlanan 'Üretim Reform Paketi' Kanun Tasarısının hayata geçirilmesiyle birlikte bürokrasinin azalacağını ve boş arazilerin üretimin içerisine dahil olacağını ifade etti.

Faruk Özlü: Yatırımcıya hazır sanayi parseli üreteceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi'nin ardından, Üretim Reform Paketi'nin de Meclisten geçmesi halinde Türkiye, yatırımcılar için bir cennet olacak." dedi.

Arsa ve bina maliyetlerini azaltacak düzenlemeler geliyor!

Bakan Fikri Işık, ‘Üretim Reform Paketi’ni anlattı: Sanayicinin finansmana erişimi kolaylaştırılacak. Arsa ve bina maliyetlerini azaltacak düzenlemeler yapılacak. OSB’lerde arsası olup da yatırım yapmayanın canı yanacak.

İşletmesi olanlara müjde! 60 milyar TL'lik destek paketi devreye girecek!

Şirketlere destek vermek amacıyla açıklanan yeni ekonomi modelinde  üretim, ihracat ve yatırım yapan firmalara KGF ile 60 milyar TL değerinde destek sağlanacaktı. Peki destek paketi ne zaman devreye girecek?

Yerel yönetim düzenlemesinden flaş detaylar!

MYK toplantısında yerel yönetimlerde köklü değişikliklere yer verllen reform paketi masaya yatırıldı. İşte Yerel yönetim düzenlemesinden flaş detaylar...

Türkiye'nin dijital parası yıl sonuna kadar hazır olacak!

Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin takvim kapsamında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısını yıl sonuna kadar hayata geçirecek.

Ekonomi Reform Takvimi belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin reform takvimini tamamladıklarını, Bakanlığın internet sitesinden takvime ulaşılabileceğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı! İşte Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları!

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları ve hayata geçirilecek reformların yol haritası ile Bakanlığın sorumluluğundaki hedeflerin gerçekleştirilmesi için atacakları adımları açıklıyor...

Uzaktan çalışan da tazminat alabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi reform paketi kapsamında uzaktan çalışan da part time çalışan da tazminat alabilecek. İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına düzenleme!

Vergi Reform Paketi kapsamında gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına yönelik düzenleme geliyor. Peki bu düzenleme ile neler değişecek?

81 ile yatırım ofisi kurulacak!

Önümüzdeki ay detayları duyurulacak ekonomik reform paketi kapsamında 81 ile yatırım ofisi kurulacak.  Fabrika için arazi tahsisinden ruhsata kadar her türlü işlem tamamlanabilecek.

Müjde! Ekonomi reform paketi çalışmaları tamamlandı!

Başkan Erdoğan’ın mart ayında açıklaması beklenen reform paketinde sona yaklaşıldı. Tahkim şartının teşvikinden yatırımcılar için vergilerin düzenlemesine kadar önemli adımlar atılacak.

Ürdün'de ekonomik paket emlak sektörünü olumlu etkiledi!

Ürdün hükümet tarafından uygulanan yeni ekonomi reform paketi emlak sektörüne olumlu yansıdı.

Yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek!

Seçimlerin sona ermesi ve yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek. Satış ofisleri canlanmaya başladı. Konut sektörünü hareketli günler bekliyor.

Müteahhitlerden Yeni Ekonomi Programı'na destek!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu yaptığı açıklamada "Reform paketi, ekonomide uzun vadede yapısal dönüşümü hedefleyen ve 2019'da atılacak adımları içeren değerli bir yol haritası niteliğinde" dedi.

Altan Elmas: Yeni reform paketini memnuniyetle karşıladık!

Yeni reform paketi hakkındaki görüşlerini açıklayan Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ile Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı reform paketini memnuniyetle karşıladık" dedi...

üretim reform paketi Haberi

üretim reform paketi

Türkiye'de aktif toplam 858 sanayi sitesi bulunuyor. 135 sanayi sitesi ise şehir dışına taşınacak. Taşınmanın toplam maliyetinin 20 milyar lirayı bulacağı açıklandı. 


Taşınma sürecinin zoraki değil gönüllü olacağını belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 10 sanayi sitesinin taşınma sürecindeki altyapı, üstyapı, arsa edinme gibi maliyetlerin karşılanabilmesi için sanayicilere düşük faizli kredi desteği verileceğini açıkladı. 


İlk etapta taşınacak 10 sanayi sitesinde 6 bin 181 sanayi işletmesi ve 40 bin çalışan bulunuyor.  İlk etap taşınma maliyetinin ise 2.2 milyar lira olması bekleniyor.


Yeni yapılacak modern işyerlerinde teknolojik altyapı kullanımının artacağını söyleyen Özlü, "Verimlilik artacak. Daha dar mekanlarda çalışan iş yeri sahipleri geniş mekanlar ve modern şartlarda çalışacak. Teknolojik altyapı kullanma imkanı artacak'' diye konuştu.


135 sanayi sitesinin tamamının ne kadar sürede taşınacağının çalıştayda...