26 / 04 / 2024

ÜRETİM Reform Tasarısı

ÜRETİM Reform Tasarısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Üretim Reform Tasarısı'nın Meclis görüşmeleri gelecek haftaya kaldı.

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısına karşı gösteri düzenlendi. Protestocular ile polis arasında arbede yaşandı ve 2 polisin yaralandı...

DSİ Kanunu Tasarısı Tarım Komisyonu'nda kabul edildi!

DSİ Kanunu Tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

İcra ve İflas Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, yatırım ortamının iyileştirilmesini amaçlayan İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı..

İcra ve İflas Kanunu Tasarısı!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi..

Gayrimenkul yasa tasarısı düzenlenmeli!

Gayrimenkul alım satım sektöründe alıcı, aracı ile satıcı arasında yaşanan problemlerin önüne geçmek için hazırlanan gayrimenkul yasa tasarısı yeniden düzenlenmesi gerekli..

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı Meclis'te!

Gezi Parkı protestoları sırasında geri çekilen ve doğal alanlarda,tesis yapımına ve mevcut tesislerin de kiralanmasını sağlayan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’, yeniden Meclis’e taşındı.

Rus hükümeti Türk Akımı yasa tasarısını onayladı!

Rus hükümetinin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı anlaşmasının onaylanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul ettiği bildirildi.

Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik tasarısı TBMM'de!

Yatırım, istihdam ve üretimin artırılması çalışmaları kapsamında, birçok sektöre vergi ve harç istisnası tanıyan Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Torba Kanun Tasarısı'nın ilk 12 maddesi kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, "torba kanun tasarısı"nın ilk 12 maddesi kabul edildi.Gayrimenkul sahiplerince yapılan ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamalar doğrudan gider olarak indirilebilecek.

Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı 2016!

Mimarların da dahil edildiği; nitelikli yabancı iş gücünden de yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın 1. Bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İşgücü Kanun Tasarısı mimarları nasıl etkileyecek?

Mimarlar Odası Mersin Şubesi Başkanı Ömer Sakar, Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı ile yetkinlik aranmadan yabancılara Türkiye'de mimarlık, mühendislik ve şehir plancılığı hizmeti vermesinin önünü açtığını söyledi.

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi tasarısı TBMM'de kabul edildi!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanunda vergi istisnaları da yer alıyor.

ÜRETİM Reform Tasarısı Haberi

ÜRETİM Reform Tasarısı

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın Meclis görüşmeleri bir hafta ertelendi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Üretim Reform Tasarısı’nın TBMM Sanayi Komisyonundaki görüşmeleri, tali komisyon olan Eğitim Komisyonu’nun raporunu henüz hazırlayamaması nedeniyle ertelendi. 


2 bin TL ceza

Muhalefet zeytinlikler, kıyılar ve meralarla ilgili hükümlerinin geri çekilmesini istiyor.


Tasarı zeytinlik sahalarda, 9 kişiden oluşan Zeytinlik Sahaları Koruma Kurulu izniyle her türlü yatırımı mümkün hale getirecek. Bir dekarda 15’ten az zeytin ağacının olduğu yerler ‘zeytinlik’ olmaktan çıkarken; izinsiz zeytin kesmeye ağaç başına 2 bin lira ceza...