16 / 04 / 2024

Urla RES durdurma kararı

Urla RES durdurma kararı

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık köyünde, yapılması planlanan Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) için ormanlık alanda yapılan ağaç kesimine karşı köylüler protesto gösterilerine başlamıştı..

İzmir Ovacık RES projesinde çalışmalar yeniden başladı!

İzmir Urla’nın Ovacık Köyüne kurulmak istenen rüzgar enerji santrali (RES) projesi için mahkeme bir davayı daha reddetti, hukuken korumasız kalan ormanda yeniden kesim başladı.

Urla Hacılar Koyu'ndaki villalara sit değişikliği!

İzmir Urla'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da arasıra tatilini geçirdiği Hacılar Koyu’ndaki villaların SİT durumuyla ilgili ilk olarak yürütmeyi durdurma kararı veren 2′inci İdare Mahkemesi’nden bu kez SİT değişikliği için iptal kararı çıktı.

İzmir Ovacık RES projesi protesto edildi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Urla'nın Ovacık Köyü'nde ormanlık alana kurulması planlanan RES'lere tepki gösterdi. Akatlı Köylü kadınlarla el ele verdi.

Urla Ovacık RES projesine valilikten ÇED onayı!

Abdullah Tivnikli'nin, Çeşme'de yapacağı Ovacık RES projesi bir kez daha onaylandı. Geçen yıl yöre halkının tepki ve itirazlarıyla iptal edilen "ÇED gerekli değildir" kararı sonrasında şirket yeniden proje dosyası hazırlamıştı.

Urla Ovacık RES projesine dava mı açıldı?

İşadamı Haydar Sancak, İzmir Urla’da orman arazisine Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurmak istedi. Köylüler projeye karşı çıkıp dava açtı. Proje için için binlerce ağaç kesildi.

Urla Ovacık'ta RES projesine başlandı!

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık köyünde, Haydar Sancak’ın sahibi olduğu Hassas Teknik Elektrik şirketinin kuracağı altı adet rüzgar enerji santrali (RES) türbinlerinin yeri için çalışmalara dün sabah saatlerinde başlandı.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesinde son durum ne?

Çalık Holding, İzmir’in Karaburun İlçesi’nin Sarpıncık Köyü ile Urla İlçesi’nin Demircili Köyü’nde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmak için proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,ÇED raporu hakkında olumlu karar verdi.

Urla RES projesinde yeni dava!

İzmir’in Urla İlçesi’nde, yürütülen RES projesi için verilen ÇED kararlarını iptal ettiren çevreciler, Bakanlığın değiştirdiği nazım imar planının iptali için de yeni hukuk mücadalesi başlattı.

Bodrum Geriş RES'in inşaat iznine yürütmeyi durdurma kararı!

MUĞLA 2'inci İdare Mahkemesi, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yapılması planlanan Geriş Rüzgar Enerji Santrali (RES) inşaat çalışmaları için verilen bakanlık izni hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Sarpıncık RES Projesi için yürütmeyi durdurma kararı alındı!

İZMİR'in Karaburun İlçesi'ndeki Sarpıncık RES projesi için alınan ÇED olumlu kararı 5'inci İdare Mahkemesi'nce iptal edilen Çalık Holding'e, aynı mahkemeden bir kötü haber daha geldi.

Karaburun RES'de Çalık’a engel!

İzmir Karaburun'da çevre örgütleri ve yöre halkının açtığı davada karar çıktı. Çalık Holding’in, büyük tartışmalara yol açan rüzgar enerjisi santrallerine (RES) mahkemeden durdurma kararı çıktı.

Urla villalarının yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı!

URLA villaları ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı villa sahiplerinin itirazı üzerine kaldırıldı. Karar, SİT derecesinin iptali davasında başa dönülmesine neden oldu.

İzmir Urla Villaları için yürütmeyi durdurma kararı!

İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesini 1’den 3’e düşüren ve villaları kurtaran kararın yürütmesi durduruldu.

Urla RES durdurma kararı Haberi

Urla RES durdurma kararı

Santral projesinin iptali için başvurulan Danıştay’dan, köylüleri sevindiren çifte haber geldi.

Danıştay 14’üncü Dairesi, hem İzmir Valiliği’nden alınan ’ÇED gerekli değildir’ kararı için, hem de İdare Mahkemesi’nin projeye karşı açılan itiraz davasındaki aldığı ’ret kararı’ için yürütmeyi durdurma verdi. Köylülerin avukatı Hande Atay, bu kararla, bölgeye bir çivinin dahi artık çakılamayacağını...