19 / 04 / 2024

urla villaları imar planı

urla villaları imar planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Koya, yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.

Urla villalarına yürütmeyi durdurma!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle anılan kaçak ve ruhsatsız Urla villalarıyla ilgili olarak mahkeme, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü kararının yürütmesini durdurdu. İşte ayrıntılar...

Urla Villaları'na durdurma kararı!

İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla villalarının bulunduğu alanın 3. derece SİT alanı olmasına karşı açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Urla villalarına mimarlar itiraz etti!

Urla'nın Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villların kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan ardından 3'ncü derece SİT alanına dönüşmesiyle yargıya taşınan kriz büyüdü.

Urla Villaları'nın imar planına iptal davası açılıyor!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir'in Urla İlçcsi'ndeki, Cumhurbaşkanı Recep Tayvip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villaların olduğu Urla Villaları'nı kapsayan imar planlarının iptali için dava açacaklarını söyledi.

TMMOB'tan Urla Villaları için yapılan imar planına iptal davası!

TMMOB İzmir'deki Urla Villaları'nın bulunduğu alanın SİT derecesinin düşürülmesinin iptali davası sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar planının, ’Kaçak olarak yapılan villaları yasallaştırmak amaçlı olduğu iddia etti..

Urla Villaları imar planına iptal davası açılacak!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Urla İlçesi'ndeki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villaların olduğu Urla Villaları'nı kapsayan imar planlarının iptali için dava açacaklarını söyledi.

Urla Villaları'na yasal rötuş iddiası!

Geçen sene kamuoyunda gündeme gelen Urla ilçesi Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villalar ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı..

İzmir Urla'da 122 bin metrekarelik alanın imar planı askıda!

İzmir Urla Zeytineli Mahallesi'nde 122 bin 470 metrekarelik alanı kapsayan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

MESA Urla Kekliktepe’de teslimler başladı!

Mesa imzasıyla Urla’da zeytin ağaçları arasında huzurlu bir hayat vadeden ve Sign of The City Awards’da “En İyi Bağımsız Konut” ödülünü alan MESA Urla Kekliktepe’de teslimler başladı. Söz konusu projede  4 oda 1 salon, 6 oda 1 salon ve 7 oda 1 salon villalar bulunuyor.

Hayal Urla Evleri nerede? Hayal Urla villaları ne zaman teslim edilecek?

Erkay İnşaat tarafından hayata geçirilen "Hayal Urla Evleri" projesinin nerede konumlandığı merak ediliyor. Peki, Hayal Urla Evleri nerede? Hayal Urla villaları ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

Privatus Urla'da teslimler Mart 2025'te! Yeni Proje!

Privatus Urla Villaları eşsiz tabiatı ile bir doğa harikası olan İzmir’in göz bebeği Urla İlçesin'de satışları devam ediyor. Ketenci İnşaat tarafından hayata geçirilen Privatus Urla Villaları Mart 2025'te teslim edilmesi öngörülüyor.

Oyak Urla Bademler projesinde son durum ne?

640 adet villanın yer alacağı Oyak Urla Bademler projesinde imar çalışmaları devam ediyor...

Folkart Country Urla satışta!

Folkart Yapı tarafından İzmir'in Urla'da hayata geçirilen Country Urla'da satış süreci başladı. İnşaat çalışmalarının başladığı projede yer alan villalar Mayıs 2023'te teslim edilecek. 

Folkart Country Urla ön talep topluyor! Yeni proje!

Folkart Yapı tarafından İzmir'in Urla'da hayata geçirilen Country Urla'da ön talep süreci başladı. Bu ay inşaat çalışmalarının başlayacağı projede villalar Mayıs 20232'te teslim edilecek. 

Urla Yağcılar Köyü'nde milyon dolarlık villalar inşa ediliyor!

Takvim gazetesi yazarı Zafer Şahin, bugünkü yazısında İzmir'in Urla ilçesi Yağcılar Köyü'nde inşa edilen villaları kaleme aldı.

Urla'da kaçak yapıya geçit yok!

İzmir’in Urla ilçesinde imar barışından yararlanmak isteyen bir vatandaş hem hazine arazisi hemde arkeolojik sit alanı olan bir ev üzerine prefabrik bir ev inşa etti. Arazi üzerinde bulunan ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

İzmir Urla Sıra Mahallesi imar değişikliği onaylandı!

İzmir İli Urla İlçesi Sıra Mahallesi 389 ada 1, 2 ve 4 parseller ile 391 ada 1 ve 2 parsellere ilişkin İmar Planı Değişikliği onaylandı..

Urla'daki Hazine arazisinin imar değişikliği onaylandı!

İzmir ili Urla İlçesi Zeytinalanı Mahallesi 27 ada 1 parsele ilişkin imar planı değişikliği onaylandı..

Urla Gülbahçe arkeolojik sit alanı imar planı askıda!

İzmir Urla İlçesi, Gülbahçe Mahallesi, 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı...

Sevilla Kekliktepe Villaları’nda çalışmalar hızlandı!

İzmir Urla’da 81 bin 500 metrekare alana kurulu Sevilla Kekliktepe Villaları’nda çalışmalar hızlandı. Sevkon Gayrimenkul tarafından geliştirilen proje, çevreci yapısı ve lüks konutlarıyla öne çıkıyor. Yatay rezidans mantığıyla kurgulanan projede 32 villa bulunuyor.

Urla Villaları'na eski eser kararı!

AKP hükümetinin yüksek yargıya yönelik operasyonları sürerken, Danıştay Urla villalarını “eski eser” statüsüne soktu. Oybirliğiyle alınan 6. Daire kararında “Eski eser mevzuatından kaynaklanan uyuşmazlığın incelenmesi görevi Danıştay 14. Dairesi’ne ait bulunmaktadır” denildi.

urla villaları imar planı Haberi

urla villaları imar planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Mahkeme, yapıların “kaçak” statüsünü tescillemesine karşın, buradaki koya yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.


Bakanlık, iskelenin 1/5 bin ölçekli koruma nazım imar planı ile 1/ bin ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planını onayladı. Denize girişlerin kadın ve erkek olarak ayrıldığı Hacılar Koyu’ndaki iskelenin büyüklüğü 678 metrekarelik alanı kapsayacak.


Bölgeye dışarıdan girişin neredeyse olanaksız olmasına, hatta bunu deneyen Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu üyelerinin bile jandarma tarafından alıkonulmasına karşın Bakanlık, iskelenin yapımında “kamu yararı” olduğunu ileri sürdü.



Hakan DİRİK/Cumhuriyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Latif Topbaş'ın sahibi olduğu Urla'nın Hacılar Koyu'ndaki kaçak villalarla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Yargı kararlan soması kaçak villaların yıkılması beklenirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "koya...