23 / 04 / 2024

urla villaları

urla villaları

AKP hükümetinin yüksek yargıya yönelik operasyonları sürerken, Danıştay Urla villalarını “eski eser” statüsüne soktu. Oybirliğiyle alınan 6. Daire kararında “Eski eser mevzuatından kaynaklanan uyuşmazlığın incelenmesi görevi Danıştay 14. Dairesi’ne ait bulunmaktadır” denildi.

Sibel Uyar'a Urla Villaları için suç duyurusu!

İzmir Barosu, Danıştay'ın yıkım kararını yerine getirmeyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ihale komisyonu üyeleri ve belediye yetkilileri için suç duyurusunda bulundu

Urla Villaları'na güneşlenme iskelesi yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Koya, yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.

Urla Hacılar Koyu'ndaki villalara sit değişikliği!

İzmir Urla'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da arasıra tatilini geçirdiği Hacılar Koyu’ndaki villaların SİT durumuyla ilgili ilk olarak yürütmeyi durdurma kararı veren 2′inci İdare Mahkemesi’nden bu kez SİT değişikliği için iptal kararı çıktı.

Urla villaları ne zaman yıkılacak?

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Urla Hacılar Koyu'ndaki villaların yıkım kararı konusunda mahkemenin gerekçeli kararı yazmasını beklediklerini söyledi. Özel, gecikmeyi `manidar` bulduklarını vurguladı.

İzmir Barosu, Urla Villaları için devrede!

Urla Belediyesi’nin Hacılar Koyu’ndaki kaçak villaları yıkmaması üzerine İzmir Barosu harekete geçti. İzmir Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Enis Dinçeroğlu, yargı kararları uygulanmaz ise savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Fahri Kasırga: Yasalara göre bu saray kadar yasal, bunun kadar meşru hiçbir yapı yok!

Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Urla villalarının kaçak olabileceğini ancak kimsenin söz konusu villaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğunu ispat edemeyeceğini söyledi.

Urla Villaları için danıştaydan yıkım kararı!

İzmir’in Urla İlçesi Zeytineli Köyü’nün Hacılar Koyu’nda, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar için Danıştay’dan yıkım kararı çıktı...

Urla villaları için yıkım kararı kaldırıldı!

Hacılar Koyu’ndaki villalar için imar yolunu açacak olan SİT değişikliğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı.

Urla villaları hakkında son karar ne?

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan ve zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tatilini geçirdiği işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar ile ilgili çevrecileri üzecek karar geldi.

Urla villalarına yürütmeyi durdurma!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle anılan kaçak ve ruhsatsız Urla villalarıyla ilgili olarak mahkeme, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü kararının yürütmesini durdurdu. İşte ayrıntılar...

Urla villaları için yürütmeyi durdurma kararı verildi!

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla villalarının bulunduğu alanın 3. derece SİT alanı olmasına karşı açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Urla villaları için bilirkişi raporu açıklandı!

Urla Hacılar Koyu’nda, işadamı Mustafa Latif Topbaş tarafından yaptırılan villaların bulunduğu bölgede, SİT derecesi değişikliğinin iptali davasında, oluşturulan bilirkişi heyeti raporunu mahkemeye sundu. İşte ayrıntılar...

Urla villalarına mimarlar itiraz etti!

Urla'nın Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villların kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan ardından 3'ncü derece SİT alanına dönüşmesiyle yargıya taşınan kriz büyüdü.

Urla Villaları sorunu Meclis'e taşındı!

CHP izmir milletvekili Erdal Aksünger, Urla'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da iki adet villasının bulunduğu iddia edilen yerle ilgili. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imar planlarında değişiklik yapmasını meclise taşıdı.

MESA Urla Kekliktepe’de teslimler başladı!

Mesa imzasıyla Urla’da zeytin ağaçları arasında huzurlu bir hayat vadeden ve Sign of The City Awards’da “En İyi Bağımsız Konut” ödülünü alan MESA Urla Kekliktepe’de teslimler başladı. Söz konusu projede  4 oda 1 salon, 6 oda 1 salon ve 7 oda 1 salon villalar bulunuyor.

Hayal Urla Evleri nerede? Hayal Urla villaları ne zaman teslim edilecek?

Erkay İnşaat tarafından hayata geçirilen "Hayal Urla Evleri" projesinin nerede konumlandığı merak ediliyor. Peki, Hayal Urla Evleri nerede? Hayal Urla villaları ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

Privatus Urla'da teslimler Mart 2025'te! Yeni Proje!

Privatus Urla Villaları eşsiz tabiatı ile bir doğa harikası olan İzmir’in göz bebeği Urla İlçesin'de satışları devam ediyor. Ketenci İnşaat tarafından hayata geçirilen Privatus Urla Villaları Mart 2025'te teslim edilmesi öngörülüyor.

Folkart Country Urla satışta!

Folkart Yapı tarafından İzmir'in Urla'da hayata geçirilen Country Urla'da satış süreci başladı. İnşaat çalışmalarının başladığı projede yer alan villalar Mayıs 2023'te teslim edilecek. 

Folkart Country Urla ön talep topluyor! Yeni proje!

Folkart Yapı tarafından İzmir'in Urla'da hayata geçirilen Country Urla'da ön talep süreci başladı. Bu ay inşaat çalışmalarının başlayacağı projede villalar Mayıs 20232'te teslim edilecek. 

Urla Yağcılar Köyü'nde milyon dolarlık villalar inşa ediliyor!

Takvim gazetesi yazarı Zafer Şahin, bugünkü yazısında İzmir'in Urla ilçesi Yağcılar Köyü'nde inşa edilen villaları kaleme aldı.

Sevilla Kekliktepe Villaları’nda çalışmalar hızlandı!

İzmir Urla’da 81 bin 500 metrekare alana kurulu Sevilla Kekliktepe Villaları’nda çalışmalar hızlandı. Sevkon Gayrimenkul tarafından geliştirilen proje, çevreci yapısı ve lüks konutlarıyla öne çıkıyor. Yatay rezidans mantığıyla kurgulanan projede 32 villa bulunuyor.

Urla Villaları'na eski eser kararı!

AKP hükümetinin yüksek yargıya yönelik operasyonları sürerken, Danıştay Urla villalarını “eski eser” statüsüne soktu. Oybirliğiyle alınan 6. Daire kararında “Eski eser mevzuatından kaynaklanan uyuşmazlığın incelenmesi görevi Danıştay 14. Dairesi’ne ait bulunmaktadır” denildi.

Sibel Uyar'a Urla Villaları için suç duyurusu!

İzmir Barosu, Danıştay'ın yıkım kararını yerine getirmeyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ihale komisyonu üyeleri ve belediye yetkilileri için suç duyurusunda bulundu

İzmir Urla'daki DHMİ tesisi Ensar Vakfı’na devredildi!

İzmir Urla'nın Zeytineli Köyü kıyısındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait sosyal tesis Ensar Vakfı’na devredildi. Tesis, Hacılar Koyu’ndaki Urla Villaları’na komşu koyda yer alıyor.

Urla Sefaköy Villaları'nın inşaatında son durum!

Sefaköy Sitesi ,Türkiye’nin incisi İzmir’in en güzel doğasıyla, dokusuyla, dingin, mütevazı, sakinliğin, huzurun son noktası, son dönemde dünya starlarının da tercihi olan Urla’da, bu kentin en güzide ailelerinin yaşadığı marka olmuş bir sitedir.

Urla Villaları'na güneşlenme iskelesi yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Koya, yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.

Urla Villaları'na karşı açılan dava sonuçlandı!

İzmir’in Urla İlçesi Hacılar Koyu’ndaki villalara karşı açılan davalardan biri daha sonuçlandı. Mahkeme, Hacılar Koyu’nda yapılaşmanın önünü açan sit değişikliğini iptal etti. Urla villalarıyla ilgili yargı süreci şöyle gelişti:

urla villaları Haberi

urla villaları

Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen yapıların da yer aldığı kaçak Urla Villalarına yasal kılıf hazırlamak için bölgenin doğal SİT derecesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca 28 Kasım 2013’te alınan kararla değiştirilmişti.


İzmirli bir grup avukat ve siyasetçinin dava açması üzerine İzmir 2. İdare Mahkemesi SİT oyununu iptal etti. Ancak 18 Kasım 2015’te alınan karar, temyiz istemiyle Danıştay’a götürüldü. İstemi görüşen Danıştay 6. Dairesi, başvuruyu karara bağlamak yerine topu Danıştay 14. Dairesi’ne atti. 6. daire, bu kararı verirken “Eski eser mevzuatına” sığındı. Oybirliğiyle alınan 6. Daire kararında “Eski eser mevzuatından kaynaklanan uyuşmazlığın incelenmesi görevi Danıştay 14. Dairesi’ne ait bulunmaktadır” denildi. Davacı avukatlardan Şehrazat Mercan, “Eski eser yorumu ve değerlendirmesi son derece yanlış. Doğal SİT derecelendirmeleri sonuçta...