29 / 03 / 2024

üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü yangın

üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü yangın

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm hedefi 5 yılda 50 bin konut!

Yerel seçim kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hedeflerinin 5 yılda 50 bin konut yenilemek olduğunu söyledi. 

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm konutları 2024'te teslim edilecek!

Marmara'da beklenen olası deprem kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da da çalışmalar tam gaz devam ediyor. 

Üsküdar'daki 200 bin konutun yarısı 2024'te yenilenmiş olacak!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul'da çalışmalar hızlandırıldı. İstanbul'un eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da kentsel dönüşümün radarına girdi. İlçede 10 yılda 30 bin konut yenilendi. 200 bin konutun yarısı ise 2024'te yenilenmiş olacak.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar Özevim Sitesi'ni TOKİ dönüştürecek! 293 yeni konut geliyor!

Dar gelirliler için yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Üsküdar Özevim Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. İşte detaylar...

İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Avni Baydar vefat etti!

İTÜ İnşaat Fakültesi 1915 mezunu, İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Avni Baydar hayatını kaybetti.

Üsküdar Altunizade imar uygulaması askıda!

İstanbul İli,Üsküdar İlçesi,Altunizade Mah sınırları içerisinde bulunan 27 ada 37,38,39 ve 40 numaralı parsellerin bulunduğu alana ilişkin olarak 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hızla sürdürülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, meyvelerini veriyor. Erguvan Evleri'nin teslimleri yapıldı.

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları çeşitleniyor. İlçede dönüşüm başlatılan ve dönüşüm için hazırlık yapılan mahallelerin sayısı artıyor...

Üsküdar'da 13.5 milyon TL'ye icradan satılık 2 ahşap ev!

İstanbul Anadolu 7. İcra Dairesi, İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Burhaniye Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Yüksele ait 2 ahşap evi satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 13 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bina çöktü!

İstanbul Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek için boşaltılan bina çıkım çalışmaları esnasında çöktü...

Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki inşaat mühürlendi!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki inşaat, bölge sakinlerinin tepki göstermesi üzerine durduruldu. Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan inşaatın telafisi güç zararlar oluşabileceğini belirtti...

İBB Üsküdar'daki kaçak yapıyı mühürledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Acıbadem'de bulunan, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına tahsisli alandaki inşaatı, İmar Planı'na aykırı olduğu gerekçesiyle mühürledi. 

üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü yangın Haberi

üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü yangın

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre çatıda başlayan yangın ahşap olan köşkte hızlıca yayıldı. 


İhbar üzerine olay yerine çok sayıda iftaiye ekibi sevk edildi. itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen köşk kısa sürede küle dönüştü. Alevler koru içindeki ağaçlara da sıçradı. İtfaiyecilerden bazıları ağaçları söndürmeye uğraştı. 

Küle dönen köşkün içindeki ahşapların bir kısmı yangın nedeniyle yıkıldı. Köşkü tamamen söndürmek için havadan helikopterle de müdahale ediliyor. 


Öte yandan köşk ve içinde 3 bine yakın ağaç bulanan korunun 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ifadesine başvurulan işadamı Mehmet Cengiz'e ait olduğu öne sürüldü. 


Geçtiğimiz Mart ayında 81 bin 51...