26 / 04 / 2024

usulden reddedilen davada vekalet ücreti

usulden reddedilen davada vekalet ücreti

Yargı yerlerince avukata ait olmak üzere karşı tarafa yükletilecek avukatlık ücreti, avukatlık ücreti tebliğine ekli Tarifede yazılı miktardan az ve üç katından çok olamıyor. Peki, reddedilen davada avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Reddedilen miras diğer mirasçılara mı kalır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasın reddi durumunu ve reddedilen mirasın kime kalacağını kaleme aldı.

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

Adnan Polat'ın dolandırıldığı iddiasına ilişkin davada karar!

Galatasaray Kulübü eski başkanı ve  iş insanı Adnan Polat, petrol şirketi devrine ilişkin olarak kendisinden alınan 3,5 milyon dolar kaporanın geri verilmediği öne sürerek Sinan İdrizi hakkında şikayette bulunmuştu. Söz konusu davada mahkeme, Sinan İdrizi hakkında beraat kararı verdi.

Mashattan konutlarına ilişkin davada müfettişler, iskânların yeniden düzenlenmesini istedi!

Mashattan konutlarına ilişkin davada müfettişler 10 adet iskân belgesinin iadesini talep etti. Hazırlanan raporda çarpıcı tespitlerde yer aldı.

Ümraniye'de 2 kişinin öldüğü göçüğe ilişkin davada keşif kararı verildi!

Dudullu-Bostancı Metro Hattı şantiyesinin de bulunduğu caddede  Kasım 2018'de meydana gelen göçüğe ilişkin 16 sanığın yargılandığı davada, olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi...

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme!

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez  satarak "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle 528 yıl hapis cezasına çarptırılan "Ferrarili müteahhit" Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı.

Reddedilen davada avukatlık ücreti 2016!

Yargı yerlerince avukata ait olmak üzere karşı tarafa yükletilecek avukatlık ücreti, avukatlık ücreti tebliğine ekli Tarifede yazılı miktardan az ve üç katından çok olamıyor. Peki, reddedilen davada avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

İnşaat Mühendisi Safinaz Kuzucu'nun geçici durdurma işlemi iptal edildi!

Safinaz KUZUCU tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açılan davada Ankara 1. İdare Mahkemesinin 07.05.2015 tarihli ve 2015/247 sayılı kararı ile “teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına” karar verildi.

Sulukule projesi iptal mi edildi?

Sulukule Kentsel Dönüşüm projesi hakkında Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nin açtığı davada idare mahkemesinin iptal kararı Danıştay tarafından da onandı.

Siirt Yapı Denetim'in proje durdurma işlemi iptal edildi!

Nazmi Tekdemir tarafından Siirt Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açılan davada, Ankara 11. İdare Mahkemesinin 10.04.2015 tarihli ve E.2014/646-K.2015/497 sayılı kararı ile “dava konusu işlemin iptaline” hükmedildi.

Bursa Atatürk Stadyumu yıkılacak mı?

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Atatürk Stadı'nın yıkılarak meydana dönüştürülmesi projesinin' iptali için açılan davada bilirkişi, stadın yıkılmaması yönünde görüş bildirdi.

Üçüncü köprüde tebligat yapıldı!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubelerinin açtığı davada 8. İdare Mahkemesi'nin verdiği plan iptal kararı Kuzey Ormanları Savunması (KOS), tarafından köprü inşaatı tebliğ edildi.

Kiracılar bakım, onarım masraflarını ev sahibinden talep edecek!

Ankara'da bir sitede yönetim onarım için ev sahibiyle birlikte kiracıya da fatura çıkarınca açılan davada mahkeme ret kararı verdi. Kiracılar geriye dönük 5 yıl için bakım, onarım paralarını faiziyle geri isteyebilecek.

usulden reddedilen davada vekalet ücreti Haberi

usulden reddedilen davada vekalet ücreti

Reddedilen davada avukatlık ücreti 2016!

Yargı yerlerince avukata ait olmak üzere karşı tarafa yükletilecek avukatlık ücreti, avukatlık ücreti tebliğine ekli Tarifede yazılı miktardan az ve üç katından çok olamıyor. Bu ücretin belirlenmesinde, avukatın emeği, çabası, işin önemi, niteliği ve davanın süresi göz önünde tutulur.


Müteselsil sorumluluk da dahil olmak üzere, birden fazla davalı aleyhine açılan davanın reddinde, ret sebebi ortak olan davalılar vekili lehine tek, ret sebebi ayrı olan davalılar vekili lehine ise her ret sebebi için ayrı ayrı avukatlık ücretine hükmolunur.


Davanın konusuz kalması, feragat, kabul ve sulhte ücret

Anlaşmazlık, davanın konusuz kalması, feragat, kabul, sulh veya herhangi bir nedenle; ön inceleme tutanağı imzalanıncaya kadar giderilirse, Tarife hükümleriyle belirlenen ücretlerin yarısına, ön inceleme tutanağı imzalandıktan sonra giderilirse tamamına hükmolunur. 


Bu madde yargı mercileri...