28 / 03 / 2024

UYAP Bilişim Sistemi

UYAP Bilişim Sistemi

Emlak Uzmanı Mustafa Özelmacıklı, "İcra dairelerince kullanılan haciz ve ihtiyati haciz şerhlerinin konulmasına ve kaldırılmasına yönelik talepler UYAP – TAKBİS entegrasyonu ile kolaylaştı" ifadelerini kullandı. 

Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki binalar yargı sürecindeyken mi yıkıldı?

3 milyon metrekareden fazla alana kurulması planlanan, 420 futbol sahası büyüklüğündeki Türkiye’nin ilk Bilişim Vadisi'ndeki üç binanın yargı aşaması sürerken bir gecede dinamitle yıkılması tepki çekti.

Hacetoğlu İnşaat Bilişim Otomotiv Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacetoğlu İnşaat Bilişim Otomotiv Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile Ümraniye'de Fırat Kılıç tarafından kuruldu.

Anka Aracılık Hizmetleri Danışmanlık Bilişim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Aracılık Hizmetleri Danışmanlık Bilişim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ayşe Demet tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Tuzla, Aydınlı Mahallesi, Patlayıcı Maddeler Yolu Caddesi'nde kuruldu.

Gebze Bilişim Vadisi Projesi ikinci kez durduruldu!

Mimar Kentbilimci Prof Ahmet Vefik Alp’in ödüllü binalarını dinamitle patlatan Bakan Fikri Işık’ın Gebze Bilişim Vadisi Projesi İdare Mahkemesi tarafından iki kez durduruldu.

Meva Mühendislik Bilişim Enerji İnşaat İletişim Turizm Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meva Mühendislik Bilişim Enerji İnşaat İletişim Turizm Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 8 Nisan'da Zeytinburnu, Gökalp Mahallesi'nde kuruldu.

Marel Bilişim Mühendislik Enerji İnşaat İletişim Turizm Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marel Bilişim Mühendislik Enerji İnşaat İletişim Turizm Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 8 Nisan'da Zeytinburnu, Gökalp Mahallesi'nde kuruldu.

İMPOMES Mülkiyet Erişim Sistemi 4,5G ile yatırımcının cebinde!

Daha önce Türkiye’nin sayılı Holdingleri, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ve Bankalarının kullandığı İMPOMES Mülkiyet Erişim sistemi, 4.5 G ile birlikte bireysel yatırımcının da hizmetine giriyor.

Hamus Bilişim İnşaat Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hamus Bilişim İnşaat Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Duygun ve Haluk Duygun ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 6 Nisan'da Kağıthane, Şirintepe Mahallesi'nde kuruldu.

Gebze Bilişim Vadisi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin 2023 vizyon projesi olan ve Gebze’de yapım çalışmaları süren Bilişim Vadisi’nde yürütmeyi durdurma kararı geldi. Karar sonrası CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklama yaptı

Aura Turizm İletişim Bilişim Hizmetleri ve Emlak Müşavirliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aura Turizm İletişim Bilişim Hizmetleri ve Emlak Müşavirliği Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Başbuğ Ethemoğlu tarafından 20 bin TL sermaye ile 17 Mart'ta Fatih, Molla Gürani Mahallesi'nde kuruldu.

Marmary Star Turizm Seyahat Bilişim İnşaat Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Ltd.Şti.Marmary 3 Şubesi açıldı!

Marmary Star Turizm Seyahat Bilişim İnşaat Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Ltd.Şti.Marmary 3 Şubesi, Mehmet Siraç Bayram Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL sermaye ile 15 Mart'ta Fatih, İskenderpaşa Mahallesi'nde açıldı.

Bilise Grup İnşaat Yapı Bilişim Turizm Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilise Grup İnşaat Yapı Bilişim Turizm Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi, Abdülkadir Yıldırım tarafından 50 bin TL sermaye ile 11 Mart'ta Ümraniye, Saray Mahallesi, Küçüksu Caddesi'nde kuruldu.

Rekor Yapı Emlak Bilişim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Rekor Yapı Emlak Bilişim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Halil Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 8 Mart'ta Güngören, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

UYAP Bilişim Sistemi Haberi

UYAP Bilişim Sistemi

Haciz işlemlerinin kolaylaştığını ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasındaki entegrasyon ile mahrumiyet ekleme ve kaldırma menüleri icra dairelerinin uygulama ekranlarında aktif hale geldi. Bu uygulama ile haciz işlemleri kolaylaştı" şeklinde konuştu.

Entegrasyonlar Önemli

İşlemlerin hızlanmasının önemine de değinen Özelmacıklı, şu ifadeleri kullandı; "Bu tür entegrasyonlar zaman kaybetmeden adaletin en doğru şekilde yerine getirilmesini sağlamaktadır. Hem UYAP Bilişim Sistemi hem de TAKBİS ile iş süreçlerinin hızlandırılması, güvenilirliğinin arttırılması önemli. Artık sistem ile icra daireleri haciz ekleme ve kaldırılmasıyla ilgili işlemi kendisi yapacak ve bu TAKBİS üzerinden tapu siciline işlenmiş olacak"

20 Milyonu Geçti

Özelmacıklı, UYAP verilerine göre icra dairelerindeki icra (esas) ve iflas dosya...