19 / 04 / 2024

uzak su koruma havzası

uzak su koruma havzası

ÖMERLİ Barajı'nın "Uzak Su Koruma Havzası"na yapıldığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kısmı yıkılan Gökkuşağı Evleri'nde, kiriş ve kolonlar tamir ediliyor.

'Uzak doğulu firmalara bizi ezdirmeyin’ çağrısı!

Konfeksiyon yan sanayi, yüzde 40’lara varan ithal ürünlere karşı koruma tedbirleri istiyor. KYSD Başkanı Murat Özpehlivan, “Sektörümüzün Uzak doğulu firmalara ezdirilmesini istemiyoruz” dedi.

Ümraniye 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Ümraniye ilçesi, Merkez Revizyon Nazım İmar Planında Su Koruma Kuşağında Kalan Kısmi Alana ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Myndos Antik Kenti'nde kaçak yapılaşmaya suç duyurusu!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatına başlandı. Belediye, arazi sahibiyle ilgili 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Çengelköy Sütiş'in restorasyonu için suç duyurusu!

Koruma Kurulu, Kadir Topbaş’ın ailesine ait lokanta zinciri Sütiş’in Çengelköy şubesinin bulunduğu Abdullah Ağa Yalısı’ndaki restorasyon için suç duyurusunda bulundu. 

Kalekim Ultralastic ile güçlü ve hızlı su yalıtımı!

Kalekim, su yalıtım ve beton koruma harcı ‘Ultralastic’ ile en hızlı ve güvenilir çözümleri tüketici ve profesyonellerle buluşturuyor. Her türlü yapıda uygulanabilen Ultralastic, sadece 2 saatte yağmura dayanım kazanıyor, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor.

Galataport'a suç duyurusu!

İSTANBUL 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Galataport projesi hakkında raporlarında ihlal olduğu gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Milli park ve koruma alanları TBMM'de konu oldu!

Tabiatı koruma alanlarına, su ve biyolojik çeşitlilik mevzuat taslakları TBMM'de konu oldu. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Antalya Sakar Deresi'ndeki taşkın koruma inşaatında sona gelindi!

Devlet Su işleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Demre Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi. DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Demre'nin Köşkerler Köyü'nün taşkın riskini azaltacak olan Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatı işinde incelemelerde bulundu.

Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma inşaatının yüzde 70'i tamam!

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Antalya Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu. Coşkun, Aksu Çayı Taşkın Koruma projesinin yüzde 70'inin tamamlandığını belirtti.

Kalekim, binaları su yalıtımı ile koruma altına alıyor!

Kalekim, deprem sırasında meydana gelen büyük yıkımların en önemli nedeni olan korozyonu önlemek için su yalıtımlı binaların artırılması yönünde çalışmalar yürütüyor.

Kalekim, Ultralastic ile hızlı ve güçlü su yalıtımı sağlıyor!

Kalekim, su yalıtım ve beton koruma harcı ‘Ultralastic’ ile en hızlı ve güvenilir çözümleri tüketici ve profesyonellerle buluşturuyor. Her türlü yapıda uygulanabilen ‘Ultralastic’, korozyonu önlediği için depreme karşı binaların en önemli koruyucusu olarak da kritik bir öneme sahip.

uzak su koruma havzası Haberi

uzak su koruma havzası

Çolakoğlu İnşaat'ın yaptığı Gökkuşağı Konutları Pazarlama Müdürü Uğur Seven, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Yenidoğan Belediyesi arasında "Ağabey-kardeş" kavgasının faturasının müteahhitlere kesildiğini ve alınan yıkım kararlarının arkasında 500 milyon dolarlık rant kavgasının olduğunu ileri sürdü. Seven, bölgede en büyük müteahhitin devlet yani TOKİ olduğunu söyledi. İstanbul'un en büyük müteahhitinin KİPTAŞ olduğunu belirten Seven, "Büyük ağabeyle küçük kardeş kavga etti. Faturası bize çıktı. Bundan sonra büyük ağabeyler istedikleri gibi oynayacaklar" dedi. Yenidoğan'daki uygulamaları nedeniyle başlatılan soruşturma sonuçlanıncaya kadar açığa alınan Hakan Örüng'ün yerine vekaleten getirilen AKP'li Meclis Üyesi Hilmi Kaplan, beldedeki inşaatlarla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Yenidoğan'da yıkım kararı bulunan 18 inşaat firması mahkemeden, yürütmeyi durdurma kararı aldı.


FATMA...