25 / 04 / 2024

Uzaktan Algılama Sistemi

Uzaktan Algılama Sistemi

1995 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İstanbul'daki gecekonduların envanterini uzaktan algılama sistemiyle çıkaracakmış. 60 milyar liraya kurulacak ''Uzaktan Algılama Sistemi''yle uydu aracılığıyla İstanbul'un gecekonduları tespit edilecekmiş.

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...

Emeklilikte yeni dönem detayları belli oldu

TBMM'ye sunulan On İkinci Kalkınma Planı'na göre, emekli aylık bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Sosyal güvenlik sistemindeki yeni planlamalar ve düzenlemeler belli oldu. İşte ayrıntılar...

Emeklilikte yeni düzenleme! Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlama sistemi değişiyor!

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Kalkınma Planı'nda emekli aylıklarında düşüşe neden olan aylık bağlama oranı ile (ABO) ilgili yeni düzenlemeye yer verildi. 

Philips PSG9050/20 PerfectCare ActiveSense 3100 W Buhar Kazanlı Ütü ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Philips Buhar Kazanlı Ütü, kumaş algılama teknolojisi ActiveSense, taban kamerası ve yapay zekayı kullanarak ütülemek istediğiniz kumaşı algılar böylece ideal sıcaklık ile buhar miktarını ayarlayarak ütüleme işlevini gerçekleştirir. 

Cep telefonlarımız depremi önceden haber verebilir mi? Google, dünyanın en büyük deprem algılama ağı için çalışıyor! 

Android tabanlı telefonlarda depremi önceden haber veren uygulamalar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında gündem oldu. Peki cep telefonlarımız depremi önceden haber verebilir mi?

Fiyatı da ebatı da küçük hatchback Ford Fiesta Nisan fiyatı merak ediliyor! Ford Fiesta fiyatı ne kadar?

Önden çarpışma uyarısı ve yaya ve bisikletli algılama, trafik işareti algılama, kilitlenme önleyici frenler ve ön, ön yan ve perde hava yastıkları ile standart olarak otonom acil frenleme (AEB) ile birlikte gelir. Peki Ford Fiesta 03 Nisan 2023 fiyatı ne kadar? 

Beko Powerclean Pro SD 8161 Kablosuz Şarjlı Süpürge ne kadar, özellikleri ne? 19 Mart 2023 fiyat listesi...

Beko Powerclean Pro Kablosuz Şarjlı Süpürge; emiş gücü, zemin algılama teknolojisi, akıllı ekranı, uzun çalışma süresi, geniş toz kapasitesi ile temizlikte fark yaratıyor. Peki, Beko SD 8161 dikey süpürge, en uygun nereden alınır? İşte detaylar...

Xiaomi Robot Süpürge'nin indirimli fiyatı şok etti! Bu indirim kaçmaz! İşte 6 Mart 2023 fiyat listesi..

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro+3D Robot Süpürge, 12 sensörlü algılama özelliği, 3 farklı silme-süpürme modu ile hem silme hemde süpürme işlemini bir arada gerçekleştiriyor.

Apple Watch’un “Düşme Algılama” özelliği trafik kazasını algıladı!

Kaza geçiren sürücü yaşadıklarını twitter’da paylaşarak, kazanın ardından Apple Watch’un aktif hale geçtiğini belirti ve Apple’a teşekkür etti

Yeni Suzuki Swift’le dolu dolu yaşa! Suzuki Swift 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Suzuki Swift’de bulunan gelişmiş ön algılama sistemleri, ön cama takılı bir monoküler kamera ve lazer sensör sistemi kullanır. Japon otomotiv devi Suzuki’nin yeni gözdesi Swift Hibrit’in Ekim 2022 fiyat listesini sizin için hazırladık.

Çalışma hayatında 2 flaş değişiklik!

Ekonomik reformlar kapsamında çalışma hayatında birçok değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda uzaktan çalışma sistemi yasal bir zemine oturtulacak ve kısmi çalışan kişilere de önemli fırsatlar sağlanacak.

İsveç hukukundan emsal karar: Uzaktan çalışan işçiye kira desteği!

Geçtiğimiz günlerde İsviçre'de uzaktan çalışma sistemi ile ilgili emsal bir karar alındı. Mahkeme sonucunda alınan karara göre; iş yeri evden çalışan işçisine bir miktar kira desteğinde bulunacak. 

İzmir depremi sonrası yıkım uzaydan görüntülendi!

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi. 

Uzaktan Algılama Sistemi Haberi

Uzaktan Algılama Sistemi



Gecekondular uydudan sayılacak


Çiğdem TOKER/ANKARA


İstanbul'daki gecekonduların envanteri, uzaktan algılama sistemiyle çıkarılacak. Bakan Çulhaoğlu, proje maliyetinin 60 milyar lira civarında olduğunu belirterek, ''Bu çalışma yapılmadan af falan olamaz'' dedi.


    GECEKONDU affı üzerine bu kadar tartışma yapılıp, yasa değişiklikleri önerilirken, devletin hiç bir kurumunda, Türkiye'deki gecekonduların envanterinin olmadığı ortaya çıktı. 

    Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, bu amaçla, gecekonduların fotoğrafını uydu aracılığıyla ekrana yansıtan ''Uzaktan Algılama Sistemi'' kuruyor.

    Bu sistemle, uydu aracılığıyla çekilen fotoğraflar merkezdeki ekrana yansıyacak. İstenilen ölçekte büyütülüp küçültülebilecek bu fotoğraflarda, gecekondu sayısı saptanabildiği gibi, kapı numaraları bile okunabilecek. 

    Gecekonduların hangi bölgede, kaç katlı, kaç metrekarelik alanda...