19 / 04 / 2024

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma koşullarındaki trendler değişti. Kovid-19 salgınıyla iş hayatındaki yeniliklerden biri de şartlara göre hem ofisten hem de evden çalışılan “hibrit çalışma modeli” oldu.

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Koç Holding 35 bin ofis çalışanının kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçeceğini açıkladı. Peki, bu süreçte ofisler ve çalışma yaşamı nasıl dönüşecek?

Yatırımcılar gözünü ofise dikti! Ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde evden çalışmayla beraber düşüşe geçen ticari emlak piyasası yeniden canlandı. Açıklanan küresel raporlar bu sene için olumlu işaretler verirken, gayrimenkul uzmanları da yaptıkları açıklamada özellikle lüks ofise talebin arttığını belirtti.

ABD'de ofis boşluklarının rekor seviyelere çıkması endişeleri artırdı!

Pandemiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, ABD'de ofis boşluklarını da rekor seviyelere çıkarırken yaşanan bu durum da endişeleri artırdı.

Ordu'da 20 dönümlük bataklık arazi hayat buldu! Ordulular yeni sosyal yaşam alanlarına kavuştu!

Ordu iline bağlı Altınordu ilçesinde 20 dönüm lük bataklık halindeki arazi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

Kıdem tazminatında yeni uygulama! Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan kritik açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın, kıdem tazminatının emeklilik sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmayla ilgili yaptığı açıklama sonrası kıdem tazminatı tartışması tekrar gündemde.  Peki kıdem tazminatında neler değişecek? İşte yeni uygulama...

Amerika sigorta şirketlerinde evden çalışmayı iptal etti! Çalışanlar isyanda!

Kaliforniya merkezli sigortacı Farmers Group'ta yaşanan CEO değişimi, "ofise dönüş" politikalarının uygulanmasını beraberinde getirdi. Uzaktan çalışma sözü verilmiş olan ve buna güvenerek evini taşıyan, arabasını satan çalışanlar, yeni yönetim kararına karşı isyan ettiler.

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

Deprem felaketleri ve seçim belirsizliği nedeniyle işe alımları askıya alan şirketler yeniden eleman arayışlarını hızlandırdı. Çalışanlar ağırlıklı uzaktan çalışmayı veya hibrit çalışmayı tercih ederken, işe alımlarda belirli sektörler ön plana çıkıyor. Detayları haberimizde…

Ofis kullanımları resmen azaldı: Satılık ofis stok oranı yüzde 106 arttı! Satılık ve kiralık fiyatlar düşüyor mu? 

Pandeminin ardından birçok şirketin uzaktan çalışmaya geçmesinin ardından ofis kullanımları resmen azaldı. Peki kiralık ve satılık ofis fiyatlarında son durum ne? 

En kolay dijital göçebe vizesi veren 12 ülke

Pandemi sonrasında artan uzaktan çalışanlar için oluşturulan dijital göçebe vizesinin popülerliği giderek artıyor. İspanya yeni bir düzenleme yaparken bazı ülkeler de farklı imkanlar sunarak dijital göçebeleri çekmeye çalışıyor.

Yapılandırmayı bekleyenler dikkat! AK Parti’den son dakika açıklaması geldi!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı ve taksitleri en uzun olan borç yapılandırmasında çalışmalar hızlandı. Devlete olan her türlü borçla ilgili yapılandırmayı düzenleyen çalışmayla ilgili AK Partiden son dakika açıklaması geldi!

Yemeksepeti Market ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim fırsatı!

Uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelleri ile birlikte internetten verilen yemek siparişleri de arttı. Çalışanlar veya evde yemek yapmaya vakit olmayanlar kampanyaları kaçırmıyor. Yemeksepeti Market’in son kampanyaları da oldukça cazip görünüyor.

Çalışma hayatında önemli değişim! Ofise dönüş hızlandı. Şimdi de Disney çalışanlarını ofise çağırdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını çalışma yaşamında da önemli değişiklikleri beraberinde getirmişti. O değişikliklerin başında ise uzaktan çalışma geliyor. Salgının control altına alınması ve hayatın normalleşmesinin ardından çalışma yaşamı da eski normaline dönmeye başladı. Büyük ş

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek Haberi

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek

Kovid-19 salgınıyla iş hayatındaki yeniliklerden biri de şartlara göre hem ofisten hem de evden çalışılan “hibrit çalışma modeli” oldu. Dönem dönem uygulanan tam kapanmaların bitmesinden sonra pek çok firma ya evden çalışmayı sürdürdü ya da kendi şartlarına uygun şekilde çalışanlarını hibrit modele yönlendirdi.

Aslında bilgisayar, akıllı telefon gibi teknolojik iletişim araçlarının gelişmesiyle salgın öncesinde de şirketler dijitalleşme noktasında önemli hamleler yaptı. Özellikle video konferansların pratik ve yaygın bir şekilde kullanılabilir olması uzaktan çalışmanın zeminini hazırlayan en önemli etkenlerden oldu. Ayrıca akıllı telefonlar aracılığıyla çalışanlar mesainin ardından da iş takibi yapıp, mesai saatleri içerisinde sosyal medyada vakit harcamaya başladı. Bu da ev ve ofis kavramlarının birbirine karıştığını ortaya koydu. Ancak dijitalleşmeye atılan bu adım salgın sebebiyle o kadar hızlı gerçekleşti...