17 / 04 / 2024

Uzel Makine Eyüpteki traktör fabrikası

Uzel Makine Eyüpteki traktör fabrikası

Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisi içindeyken vârisler arasındaki miras kavgası yüzünden iflas eden Uzel Makine’nin Eyüp Rami’de bulunan traktör fabrikası, borçları nedeniyle icradan satışa çıkarıldı.

Aym Makine Kiralama Ve İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aym Makine Kiralama Ve İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mevlüt Akın ve Yakup Akın ortaklığında kuruldu.

İlhanlar Harita Mühendisliği Yapı İnşaat Mimarlık Makine Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İlhanlar Harita Mühendisliği Yapı İnşaat Mimarlık Makine Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ergün İlhan tarafından kuruldu. 

Uzel'in bina ve arazisinin satışı iptal!

Uzel Makine Traktör Fabrikası bina ve arazisinin, 1. İflas Müdürlüğü'nde 15 Mayıs tarihinde yapılan ihalede ipotek alacaklısı Vera Varlık'a 223 milyon 700 bin liraya satışı İstanbul 5 İcra Mahkemesince iptal edildi...

Uzel'in fabrika binası ve arazisi yeniden satışta!

Uzel Makine Traktör Fabrikası'nın bina, arazisi ile makine ve teçhizatları açık artırma usulü ile yeniden satışa çıkarıldı. 15 Nisan 2019 günü gerçekleşecek ihalede satış bedeli 446 milyon 139 bin TL'ye olarak belirlendi.

Uzel Makine'nin arazisine yine alıcı çıkmadı!

İstanbul Rami’de 93.5 dönümlük arazi üzerine kurulu olan Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin satışına ilişkin olarak yapılan ikinci ihalede de alıcı çıkmadı.

Uzel Makine'nin arazisi ve fabrika binası bugün satılıyor!

İstanbul Rami’de toplam 93.5 dönümlük arazi üzerinde yer alan  Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin ihalesi bugün düzenlenecek.

Uzel'in arazisine ve fabrikasına alıcı çıkmadı!

İstanbul Rami’de 93.5 dönümlük arazi üzerinde bulunan Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin satışına alıcı çıkmadı.

Uzel'in arazisi ve fabrika binası bugün satılıyor!

İstanbul Rami'de bulunan Uzel Makine Traktör Fabrikası'nın bina ve arazisi bugün satılıyor. 93.5 dönümlük arazi üzerinde bulunan taşınmazların bedeli 446 milyon 139 bin 553 lira olarak belirlendi.

Uzel Makine'nin arazisi 446 milyon TL'ye icradan satışta!

Bir dönem Türkiye’nin en köklü sanayi şirketleri arasında yer alan Uzel Makine’nin Topçular'da bulunan 97 dönümlük arazisi ve fabrika binası icradan satışa çıkarıldı. 

Uzel Makine'nin arazisi 446 milyona icradan satılacak!

Bir dönem Türkiye’nin en köklü sanayi şirketlerinden biri olan Uzel Makine’nin Bayrampaşa'da yer alan 97 dönümlük arazisi ve fabrika binası yeniden icradan satışa çıkarıldı...

Uzel Makine'nin fabrikası yeniden satışa çıkacak!

Yargıtay, Uzel Traktör Fabrikası'yla ilgili son noktayı koydu. İhalesinin feshine ilişkin kararın onaylandığı fabrika ve 94 dönümlük arazi yeniden satışa çıkacak.

Uzel Makine'nin satışı Yargıtay'dan döndü!

Yargıtay, İstanbul Bayrampaşa’da 97 bin metrekare alan üzerinde bulunan Uzel’in satışına ilişkin kararı bozdu. 832 milyon lira değer biçilen arazi ve fabrika binaları 225 milyon liraya bir varlık yönetim şirketine satılmıştı. Uzel’in toplam borcu ise 650 milyon TL seviyesinde olarak belirlenmişti.

Uzel Makine'nin icra ihalesinin iptal talebine mahkemeden ret!

UZEL’in, İstanbul Rami’deki bina ve arsalarının satıldığı icra ihalesinin iptali için açılan davada mahkeme ret kararı verdi. Dava dosyasına göre, 832 milyon liralık arsa ve binalar 225 milyon liraya satıldı.

Uzel Makine Eyüpteki traktör fabrikası Haberi

Uzel Makine Eyüpteki traktör fabrikası

Fabrika ve içindeki ekipmanların yanı sıra fabrikaya ait 4 ayrı taşınmaz ile 3 bina, 382 milyon 772 bin TL bedelle açık artırma usulüyle satılacak.


Traktör ve diğer zirai makine üretiminde bir dönem dünyanın en büyük 10 firması arasında olan Uzel Holding, 1937’de Ahmet Uzel tarafından kuruldu. Ahmet Uzel’in 5 Ekim 1998’de ölmesinin ardından tüm miras, 4 eşit oranda eşi Türkan Uzel ile oğulları İbrahim Önder Uzel, Ahmet Serdar Uzel ve kızı Şafak Kibar’a kaldı. Ancak 2006’da anne ile çocukları arasında başlayan ve uzun yıllar devam eden miras kavgası şirketi olumsuz etkiledi. Aile üyelerinin birbirlerine karşılıklı davalar açtıkları süreç sonunda şirket iflas etti. Şirketin borçlarının ödenmesi için önce Rami’de bulunan ve fabrikanın da üzerinde yer aldığı arazinin bir kısmı satıldı. 


Ancak yine...