26 / 04 / 2024

uzungöl imar planı

uzungöl imar planı

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

Uzungöl’e özel koruma planı hazırlandı!

Salda Gölü'nün etrafında ‘çivi dahi çakılmaması’ kararı veren Bakanlık, Trabzon'un Uzungöl bölgesi için düğmeye bastı. Uzungöl’de peyzaj projesi olmayana ruhsat verilmeyecek.

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Turizm merkezlerine alternatif yeni yer arayışları başladı!

Doğu Karadeniz'e birçok ülkeden yılda 4.5 milyon dolayında yerli ve yabancı turist gelmesiyle bölge, özellikle yaz aylarında yoğunlaşan ilgiyi karşılayamıyor.

Uzungöl’de kısmi yıkım kararı!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde, yıkım kararı hakkında gelinen son noktayla ilgili bina sahiplerini bilgilendirmek için toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, yeni imar planı kapsamında 17 binada kısmi yıkım gerçekleşeceğini, 6 binada ise yıkım gerçekleşmeyeceğini açıkl

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Uzungöl'de imar affı krizi!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde 2006 yılında yaptığı bina için yargılanan Hasan Asan, imar affından yararlanmasına rağmen 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Uzungöl'ün imar sorunu çözüm bekliyor!

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri arasında bulunan Uzungöl'ün sorunlarının çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

Uzungöl'de imar kirliliğine türkülü tepki!

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, Trabzon'un Çaykara ilçesinde imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen Uzungöl için türkü yazdı.

Uzungöl'de imar planı gecikti!

Trabzon’un turizm merkezi Uzungöl’ü ‘koruma imar planı’nı mahkeme iptal etti. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “İmar planı gecikince vatandaş kaçak yapıya yöneldi” diye açıklama yaptı. 

Uzungöl'ün imar planı iptal edildi!

Trabzon'un Uzungöl bölgesinde 2014 yılında hazırlanan ve bazı vatandaşların itirazları nedeniyle yargıya taşınan 'Koruma Amaçlı İmar Planı' iptal edildi.

Uzungöl'de imara çözüm yok!

Son dönemde, Suudi Arabistan başta olmak üzere körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Uzungöl'de imar sorununa çözüm bulunamadı.

Uzungöl'de koruma amaçlı çalışma yapılacak!

Uzungöl'de koruma amaçlı çalışma yapılacak. Vali Abdil Celil Öz. Uzungöl'de mevcut imar planının ciddi bir şekilde uygulanacağı, bıınıın yanında yeniden koruma amaçlı kapsamlı bir plan çalışmasının başlayacağını belirtti.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Kültürpark Platformu'ndan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı açıklaması!

Dün Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’nın meclisin onayına sunulacağı toplantıya dakikalar kala Kültürpark Platformu flaş bir adım attı. Meclis önünde basın açıklamasında bulunan platform, Başkan Soyer ve meclis üyelerine seslenerek planı ‘reddedin’ dedi. 

Alim Karaca: Fethiye'nin bütüncül imar planı sorunu çözülmeli!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçeye ziyarete gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya tersanenin taşınması, bütüncül imar planı ve körfezin temizlenmesi problemlerini anlattığını ve çözüm için destek istediğini belirtti.

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

'Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı' tartışmalara neden oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer tarafından Meclis’e sunulan ‘Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’ tartışmalara yol açtı.

İzmir Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı meclis onayına sunuldu!

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaya sunuldu.

Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölge halkından destek!

Olimpos'la ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölgede oturanlar ve pansiyon işletenlerden tam destek geldi. Bölge sakinleri, bu durumun Olimpos'u kurtarma projesi olduğunu belirtti...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Tarihi Saraçoğlu Mahallesi için imar planı iptal edildi!

Cumhuriyet’in ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’ne 'dönüşüm' adı altında otopark yapılmasıyla ilgili koruma amaçlı imar planı iptal edildi.

Kars’ın koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapılacak!

Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Kars merkezde koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapım işi için danışmanlık hizmeti alınacak.

uzungöl imar planı Haberi

uzungöl imar planı

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Turizm merkezi Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' tarafından 2019'da hazırlanan ‘Uzungöl koruma amaçlı imar planı’ yöre sakinlerinin itirazları sonrasında yargıya taşındı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Trabzon İdare Mahkemesi, 80’e yakın noktada parsel anlaşmazlığı sebebiyle şehircilik ilkelerine ve imar mevzuatına aykırı olması nedeniyle plan hakkında ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

Uzungöl Platformu ile yöre halkının fikirleri alınarak yeni revize imar planı hazırlandı. 8 başlıkta hazırlanan 21 sayfalık öneri planında; yöresel mimaride yatay yapılaşma göz önüne alınıyor, konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Kullanım amacı dışında tesis inşa edilemeyeceğine yer verilen planda, otopark ve hafif raylı sistemle Trafik sorununa çözüm getiriliyor. Yapılar yıkılarak göl çevresi ‘korunması gereken alan’ olarak belirlenen planda, ekolojik yapıya...