18 / 04 / 2024

Vahdettin koruluğu

Vahdettin koruluğu

1997 yılında Refahyol Hükümeti, Vahdettin Koruluğu ve 5 adet köşkü ile Atik Ali Paşa Konağı'nı satışa çıkarmaya hazırlanıyormuş. Satılacak koruluğun ve içindeki 5 köşkün değerinin 3 trilyon liradan az olmadığı bildirilmiş.

Ege Üniversitesi’nin koruluğu ‘Millet Bahçesi’ oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi günü İzmir'de gerçekleştirdiği belediye başkanları aday tanıtım toplantısında Ege Üniversitesi kampüs alanı yakınına Millet Bahçesi açılacağını söylemesi üzerine çalışmalar başlatıldı.

Konya Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi'nin temeli atıldı!

Konya Meram Belediyesi, Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi'nin temelini attı. Belediye Başkanı Fatma Toru tesisin ihalesinin 17 Aralık 2017'de tamamlanacağını söyledi.

Hatay Büyükşehir'den yeni sosyal alan!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya ilçesi Esentepe Mahallesinde yıllar önce ağaçlandırılan ancak kendi kaderine terk edilen Yüksel Acun Koruluğu’nu yaptığı çalışmalarla mahalle sakinlerinin çok amaçlı kullanabileceği bir hale getiriyor.

Mersin Akdeniz'deki hızlı tren projesinde son durum!

Akdeniz Belediyesi, Hızlı Tren Projesi kapsamında mevcut demiryolu hattının 4 hatta çıkarılmasının planlanması üzerine, genişleyecek hat üzerinde bulunan Huzurkent Koruluğu’ndaki ağaçları sökerek Adanalıoğlu Mahallesi’ne taşıdı.

Çamlık Projesi Tokat Erbaa'yı değiştirecek!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde çamlık koruluğu için belediye tarafından düzenlenen mimari yarışmalarla başlatılan proje çalışmaları tamamlandı. Proje alanında restoran, otel, kış bahçesi ve havuz yapılması planlanıyor.

1999 Büyükşehir Belediye tesisine yıkım kararı!

1999 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Çamlıca Koruluğu'nda yaptırdığı ve işletmesini Beltur'un üstlendiği Küçük Çamlıca Tesisleri, Anıtlar Kurulu'ndan onay alınmadığı gerekçesiyle Kurul tarafından yıkım kararı alınmış.

1997 yılında Vahdettin Koruluğu ve Köşkleri satılacakmış!

1997 yılında Refahyol Hükümeti, Vahdettin Koruluğu ve 5 adet köşkü ile Atik Ali Paşa Konağı'nı satışa çıkarmaya hazırlanıyormuş. Satılacak koruluğun ve içindeki 5 köşkün değerinin 3 trilyon liradan az olmadığı bildirilmiş.

Raci Şaşmaz, Vahdettin Köşkü'ne komşu oldu!

Kurtlar Vadi 'sinin yaratıcılarından Raci Şaşmaz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'ın İstanbul 'da çalışma ofisi olarak kullanmayı planladığı Vahdettin Köşkü 'nün yanı başında havuzlu villa yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisi Çengelköy ve Beylerbeyi'nde fiyatları uçurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da ikamet edeceği ve ofis olarak kullanacağı mekânlar belirlendikten sonra Çengelköy sırtlarındaki Vahdettin Köşkü ve Beylerbeyi Sarayı’nın yakınlarındaki yerlerde de konut fiyatları şu anda tavan yaptı.

Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü Devlet Konukevi oluyor!

Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nün bulunduğu 50 dönümlük alan Devlet Konukevi oluyor. Daha önce bu araziden ayrılan bölümlerin geri satın alınmasıyla 70 dönüme çıkarılan alana helikopter pisti de yapılıyor...

Ruhban Okulu'nun çevresindeki 190 dönüm koruluk iade edildi!

1844-1971 yılları arasında Ortodoks din adamı yetiştirme merkezlerinden en önemlisi olan Heybeliada Ruhban Okulu'nun sahibi, okulun çevresindeki 190 dönüm koruluğu, Aya Triada Manastırı Vakfı'na iade etti...

Ortadoğu Grup 30. yılını kutluyor

İstanbul Şişli'de Middleİst konutlarını inşa eden Ortadoğu Grup, 30 yılını müşterileriyle kutluyor

Şahinaz Karakuş'a komşu genelev 175 bin liraya `icra'dan satılık

Zonguldak'ta "Şahinaz Anne" olarak tanınan genelev kraliçesi Şahinaz Karakuş'a komşu genelev, 150 bin liralık borçla icraya düştü

Vahdettin koruluğu Haberi

Vahdettin koruluğu



Vahdettin Koruluğu satılıyor


Vahdettin Koruluğu ve köşkleri ile Atik Ali Paşa Konağı satışa çıkacak. Tarım Bakanlığı'nın 2 tarihi binası da satılıklar listesinde.


    Arazi satışında umduğu hızı yakalayamayan Refahyol, tarihi eserleri de satış listesine aldı. Milli Emlak ve Gecekondu Islah Projesi (MEGŞP) kapsamında, Üsküdar-Çengelköy'deki Vahdettin Koruluğu ve Köşkleri, Atik Ali Paşa Konağı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın İstanbul'daki iki tarihi hizmet binası ve Yassıada satılacak. 

    Köşk ve binaların değerlerini belirlemeye başlayan Başbakanlık yetkilileri, sit alanı kapsamında bulunan arazi ve köşklerin turistik amaçla değerlendirilmesi için büyük yatırımcılara bilgi dosyası verecek.

    Çengelköy'deki Vahdettin Koruluğu ve içindeki 5 köşkün bugünkü değerinin...