27 / 04 / 2024

Vahdettin Köşkü çengelköy

Vahdettin Köşkü çengelköy

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid döneminde yapılan ve hanedanın ikamet ettiği Vahdettin Köşkü'nün restorasyonu bitti. Tarihi köşk yıkılarak aslına uygun halde yeniden yapıldı. Vahdettin Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü Devlet Konukevi oluyor!

Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nün bulunduğu 50 dönümlük alan Devlet Konukevi oluyor. Daha önce bu araziden ayrılan bölümlerin geri satın alınmasıyla 70 dönüme çıkarılan alana helikopter pisti de yapılıyor...

Vahdettin Köşkü’nde çalışmalar tamamlandı!

Son Osmanlı Padişahı Vahdettin ’in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nde çalışmalar tamamlandı. Yıkılarak yeniden yapılan köşk, iddialara göre Başbakanlık Çalışma Ofisi olarak kullanılacak.

Vahdettin Köşkü devlet konuk evi olarak yeniden inşa ediliyor!

60 dönümlük koru içinde yer alan köşklerin kaba inşaatları nazil İstanbul'un Avrupa yakasından net bir şekilde görülüyor. İstanbul Boğazı'na en hâkim noktalardan biri olan Çengelköy sırtlarında inşaat çalışmaları da devam ediyor...

HGS Yapı Çengelköy projesi satılık!

HGS Yapı Çengelköy projesi satılık konut fiyatları ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. İşte HGS Yapı Çengelköy projesi satılık konut fiyatları ve proje detayları...

Çengelköy'de 23 milyon TL'ye satılık köşk!

Ağa Han Mimarlık Ödülü almış Türk mimarı tarafından 1993 yılında restore edilen Çengelköy'deki özel köşk satışa çıkarıldı....

Adnan Oktar’ın Çengelköy'deki villası yıkılacak!

Adnan Oktar Suç Örgütü'nün Çengelköy'deki villası için yıkım kararı çıktı. 12 bin metrekarelik alana kurulu villa operasyondan sonra ilk defa görüntülendi.

Kıvanç Tatlıtuğ, Çengelköy'den villa aldı!

Hayranlarının site önünde bekleyip, fotoğraf çekmeye çalışmasından oldukça rahatsız olan Kıvanç Tatlıtuğ ile eşi Başak Dizer, Çengelköy'den villa satın aldı.

Çengelköy yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çengelköy’de Vahdettin Köşkü ve yakın çevresi ile Çengelköy içinde 166 binanın çehresi yenileyecek.

Demirland Çengelköy Park Evleri satılık daire!

Demirland GYG A.Ş - William Turner imzası Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Demirland Çengelköy Park Evleri satılık daire fiyatları 360 bin dolardan başlıyor.

İBB'den Çengelköy'de 3.8 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Üsküdar Çengelköy'de bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 834 bin 80 TL olarak belirlendi.

Türk Kızılayı Çengelköy'de bina yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Çengelköy'de bulunan mevcut binayı yıktırarak yeni bina inşaatı yaptıracak. İhalesi 13 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Üsküdar Çengelköy Park Evleri satılık!

Üsküdar Çengelköy Park Evleri satılık konut tipleri arasında 2+1'den 6+1'e kadar farklı seçenekler sunuluyor. Banka kredisiyle ödeme yapılabilen projede teslimlerin 2016 yılında gerçekleşmesi öngörülüyor.

Çengelköy'de 2.500 dönüm arazili çiftlik satılık!

1943 yılında Çengelköy'de, Boğaz'a nazır, içinde on odalı kagir bir köşkü bulunan 2 bin 500 dönüm arazili bir çiftlik acele satılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1943 yılında Çengelköy'de 2.500 dönüm arazili çiftlik satılık!

1943 yılında Çengelköy'de, Boğaz'a nazır, içinde on odalı kagir bir köşkü bulunan 2 bin 500 dönüm arazili bir çiftlik acele satılacakmış. Çengelköy'de bulunan çiftlik tarım ve hayvancılığa elverişliymiş.

Vahdettin Köşkü'nün bitişiğindeki binalara kamulaştırma kararı!

İstanbul, Çengelköy’de restore ettirilen Vahdettin Köşkü’nün bitişiğindeki Hasanpaşa Seti Yukarı Sokak’ta yaşayanlar şimdi de kamulaştırma kararıyla karşı karşıya kaldı.

Genç Yapı'dan Çengelköy ve Kadıköy'e 2 yeni proje!

Genç Yapı Grubu, Anadolu Yakası'nda 2 yeni proje hayata geçiriyor. Projeler Çengelköy ve Kadıköy'ün en değerli noktalarında yer alıyor.

Vahdettin Köşkü çengelköy Haberi

Vahdettin Köşkü çengelköy

ÇENGELKÖY sırtlarında son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Yıkılarak yeniden yapılan köşkün önce turizm tesisi ardından devlet konukevi olacağı iddia edilmişti. Tarihi köşkün yer aldığı alanda bir helikopter pisti ve büyük bir otopark da yer alıyor. İki girişi bulunan tarihi köşk, polis tarafından çok sıkı bir şekilde korunurken tüm giriş ve çıkışlar kontrol altında tutuluyor. 



İLKİ ASLINA UYGUN OLMAMIŞTI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay üst kapısında bulunan Kerem Aydınlar Camii'nde cuma namazı kıldıktan sonra köşkü teftiş etmiş, çalışmalarla ilgili bilgi almıştı. Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin'in adını taşıyan Köşk, 2. Abdülhamit döneminde yaptırılmıştı. Soğan başlı kubbesiyle mimari olarak nadir yapılar arasında gösterilen köşk, yıllar önce restorasyon geçirmiş ancak yenilemenin betonarme yapıldığı...