25 / 04 / 2024

Vahdettin Köşkü nerede

Vahdettin Köşkü nerede

1990 yılında Cumhurbaşkanı Özal'ın talimatıyla Konukevi olarak kullanılmak üzere 64 milyar liraya kamulaştırılan, 65 dönüm arazi içindeki Vahdettin Köşkü'nün kamulaştırma bedeli 1992 yılında, mahkeme tarafından 119 milyar 748 milyona yükseltilmiş.

Vahdettin Köşkü'nün restorasyonu bitti!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid döneminde yapılan ve hanedanın ikamet ettiği Vahdettin Köşkü'nün restorasyonu bitti. Tarihi köşk yıkılarak aslına uygun halde yeniden yapıldı. Vahdettin Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

Vahdettin Köşkü'nün yanındaki 13 eve yıkım kararı verildi!

İstanbul Çengelköy'de bulunan ve aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Vahdettin Köşkü ilginç bir iddia ile gündeme geldi. Vahdettin Köşkü civarında gecekondu yıkımını Başbakan Erdoğan'ın istediği iddia edilmişti...

Vahdettin Köşkü’nde çalışmalar tamamlandı!

Son Osmanlı Padişahı Vahdettin ’in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nde çalışmalar tamamlandı. Yıkılarak yeniden yapılan köşk, iddialara göre Başbakanlık Çalışma Ofisi olarak kullanılacak.

Yaşar Küçükçalık nerede doğdu? Hangi şirketi kurdu? Şu an nerede çalışıyor?

Yaşar Küçükçalık kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Birlik Mensucat’ta ne iş yapıyor? İşte Yaşar Küçükçalık’ın biyografisi...

Mesa Bodrum Demirbükü'nde yaşam başladı! Mesa Bodrum Demirbükü nerede?

Mesa Bodrum Demirbükü projesinde yaşam başladı. Villa ve rezidans konut çeşitlerinin yer aldığı projede tapular hemen teslim edilecek. İşte projeye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Raif Ali Dinçkök kimdir, kaç yaşında?

Raif Ali Dinçkök kimdir? Raif Ali Dinçkök nerede doğdu? Raif Ali Dinçkök kaç yaşında? Raif Ali Dinçkök nereli? İşte ayrıntılar!

Çayınızı kahvenizi 1 TL’ye alın! Böyle indirim görülmedi! Yetişen kapıyor!

Enflasyonun artması gıda sektörünü fena vurdu. Vatandaşlar artık nerede indirim görse oraya akın ediyor. Öyle bir indirim haberi yapıldı ki! Yetişen alıyor! İşte detaylar!

Huawei Watch GT 3 Pro da şaşırtan fiyatlar! 1 Ekim 2022 fiyat listesi

Sağlamlığı ile öne çıkanTitanyum gövdeli Huawei Watch GT 3 Pro’nun fiyatı en düşük seviyeye geldi. Muadilleri arasında en sağlamı olarak bilinen Titanyum gövdeyle gelen Huawei Watch GT 3 Pro modelinin fiyatı en düşük nerede ve kaç lira?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi kurmayları ile bir araya geldi! Konu MİR Kart..

Recep Tayyip Erdoğan bugün Vahdettin Köşkü’nde ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi. Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada toplantının konusunun MİR Kart ve Mir sistemi olacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Yüzde 1'e düşüyor!

Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'na Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıdadaki yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e düşürüldüğünü belirtti.

Madnasa Türkbükü nerede?

Madnasa Türkbükü nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Madnasa Türkbükü nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Çengelköy yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çengelköy’de Vahdettin Köşkü ve yakın çevresi ile Çengelköy içinde 166 binanın çehresi yenileyecek.

Elysium Es Kavacık nerede?

Elysium Es Kavacık nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Kavacık Elysium Es projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 1 oda 1 salon dubleks, 2 oda 1 salon dubleks konut tipleri bulunuyor.

Ofton Kavacık nerede?

Ofton İnşaat tarafından hayata geçirilecek olan Ofton Kavacık'ta ön talep süreci devam ediyor. Proje perşembe günü ön satışa çıkacak.

Karabük Safranbolu TOKİ emekli kuraları nerede?

TOKİ Karabük Safranbolu Konutları için aylık taksitler 320 TL'den başlıyor. Projede 180 ay veya 240 ay vade avantajı sağlanıyor. Peki Karabük Safranbolu TOKİ emekli kuraları nerede?

Vahdettin Köşkü nerede Haberi

Vahdettin Köşkü nerede



Demirel'den Özal için 55 milyar 


Çengelköy sırtlarında, 65 dönüm arazi içinde, doyumsuz Boğaz manzaralı Vahdettin Köşkü... Diyanet Vakfı'na ait köşk, Cumhurbaşkanı Özal'ın talimatıyla, ANAP hükümetinin Maliye Bakanı Kahveci tarafından 17 Aralık 1990'da 64 milyara kamulaştırıldı.


Cumhurbaşkanlığı Konukevi olmak üzere restorasyonuna girişilen köşkün kamulaştırma bedeline vakıf itiraz etti. Üsküdar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, itirazı haklı buldu, bedeli 119 milyar 748 milyona yükseltti. Aradaki 55 milyar liralık fark da Demirel hükümetinin üstüne yıkıldı.




Vahdettin Köşkü için ek ödenek


Tuncer BAHÇIVAN


    CUMHURBAŞKANLIĞI Konukevi...