20 / 04 / 2024

Vahit Okumuş sinan

Vahit Okumuş sinan

Osmanlı'dan bugüne ulaşan tarihi eserlerin mimarı Sinan'ın matematiğini çözmeyi başaran Vahit Okumuş kimdir? Vahit Okumuş, hayatı boyunca hangi işlere imza attı? İşte Prof. Dr. Vahit Okumuş..

Mimar Sinan'ın matematiği çözüldü!

Vahit Okumuş, Osmanlı'dan bugüne ulaşan tarihi eserlerin mimarı Sinan'ın matematiğini çözmeyi başardı. Okumuş 25 yılını adadığı araştırmalar sonucunu anlattı...

Afyonkarahisar'da 3 bin 262 bina riskli!

Afyonkarahisar'da riskli bina tespit çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, 3 bin 262 binanın yıkılma tehlikesi bulunduğunu kaydetti.

Vahit Okumuş kimdir?

Osmanlı'dan bugüne ulaşan tarihi eserlerin mimarı Sinan'ın matematiğini çözmeyi başaran Vahit Okumuş kimdir? Vahit Okumuş, hayatı boyunca hangi işlere imza attı? İşte Prof. Dr. Vahit Okumuş..

Vahit Okumuş, Mimar Sinan'ın matematiğini çözdü!

Türkiye'nin pek çok ilindeki tarihi eserlerin restorasyonuna danışmanlık yapan Vahit Okumuş, 25 yılını adadığı araştırmalar sonucu, Osmanlı'dan bugüne ulaşan tarihi eserlerin mimarı Sinan'ın matematiğini çözmeyi başardı

Mimar Sinan Üniversitesi Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayımlandı!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kentsel Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına ve bu organların çalışma şekline ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

İBB, Mimar Sinan ve İFSAK'tan ödüllü fotoğraf yarışması!

İstanbul temalı ulusal fotoğraf yarışmasının ikincisinin konusu, “Benim İstanbul’um; İstanbul’un Semtleri” olarak belirlendi. İşte İBB, Mimar Sinan ve İFSAK'ın fotoğraf yarışmasının katılım koşulları, ödülleri, başvuru adresi...

Vahit Yıldırım: OSB'lerde emsal oranlarını arttırılmasını istiyoruz!

OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım ve beraberindeki OSBDER heyeti, sanayi camiasının sorunlarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık'a iletti. Yıldırım, "OSB'lerde emsal oranlarını arttırılmasını istiyoruz" dedi.

TOKİ Kayseri Melikgazi Mimar Sinan Konutları başvuru! 4 Ağustos'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Kayseri Melikgazi Mimar Sinan Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 7 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Kayseri Melikgazi Mimar Sinan Konutları başvuruları 4 Ağustos'ta başlıyor.

Kayseri Melikgazi Mimar Sinan Mahallesi TOKİ Konutları'nda 68 bin lira!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Kayseri Melikgazi Mimar Sinan Mahallesi Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan ve İdare stokunda yer alan 2 adet konut satışa sunuluyor.

1935 yılında Mimar Sinan'ın kafa tası müzede sergilenmek için mezardan .çıkarılmış!

1935 yılında büyük mimar Sinan'ın kafa tası mezardan çıkarılmış. Kafa tası antropoloji müzesinde saklanacakmış. Kafa tasında yapılan incelemelerde Sinan'ın kafa tası brakisefal olduğunu görmüşler. Böylece Türk olduğunu ispatlamışlar.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı!

Çorum Mimar Sinan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman İşletme İl Müdürü Halil Oflu yangının söndürüldüğünü ve hasar tespit çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Gaziantep Sinan Köyü kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Edinilen bilgiye Gaziantep Şehitkamil sınırları içerisinde kalan Sinan köyü, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi. İlan edilen alanın sınır ve koordinatları belirlendi.

Gaziantep Şehitkamil'deki Sinan Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Sinan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nca karar verildi...

Vahit Okumuş sinan Haberi

Vahit Okumuş sinan

Vahit Okumuş kimdir?

Vahit Okumuş, 1946 yılında Rize'nin Çayeli ilçesi, Aşıklar Köyü'nde doğdu. Vahit Okumuş, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Yüksek İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.


1980'lerden sonra eski eser onarımları ile ilgilendi. Uzun yıllar gerek müteahhit gerekse proje şefi, danışman olarak eski eserler üzerinde çalıştı.


Vahit Okumuş, 1991 seçimlerinde SHP'den milletvekili adayı oldu. O dönemde, deprem ile ilgili çalışmalara imza attı.  Halka "deprem olacak" şeklinde uyarılarda bulunarak kamuoyunda "Deprem Vahit" olarak tanındı.


"Bir eser, strüktürü, yani taşıyıcı sistemi onarım görmeden 500 yıldır sağlam duruyorsa bu eserin yapılış mantığı mutlak doğrudur. Bu, tesadüf olamazdı. Sinan"ın buna benzer bir sürü eseri duruyor. Öyleyse bunun mantığı doğru, benim bilgilerim yanlış mı?" diyerek 500 yıldır ayakta olan ve hiç bozulmayan Süleymaniye'yi 2003'ün sonlarında incelemeye başladı. 


Eski Eserler Uzmanı Prof....