04 / 05 / 2024

Valibebağ Korusu Cami

Valibebağ Korusu Cami

Validebağ Korusu’nun yanındaki alana cami yapımıyla ilgili 6 gün önce başlayan protestolar devam ediyor. Koruya gece yarısı çevik kuvvet ve TOMA'larla birlikte inşaat kamyonları geldi.

Validebağ’daki cami ibadete açıldı!

İstanbul Üsküdar ilçesinde Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki otoparka cami yapılmasına, geçen yıl eylül ayında başlandı. Yapılaşmanın önünü açacağı gerekçesiyle inşaatına karşı çıkılan ve eylemler yapılan cami, 10 ayda tamamlandı

Validebağ'daki cami inşaatı bitiyor!

ÜSKÜDAR Validebağ Korusu'nun hemen yanındaki alanda başlayan cami inşaatı, protesto gösterilerine sahne olmuştu. İnşaata karşı çıkanlar eylem yapmış, polis ve vatandaş karşı karşıya gelmiş, sık sık arbede yaşanmıştı.

Validebağ Korusu cami inşaatı yükseliyor!

Validebağ Korusu’nun yanındaki parseldeki tartışmalı cami inşaatı hızla sürüyor. Caminin bölümleri ilerleyen inşaat ile birlikte ortaya çıkmaya başladı. Etrafı ağaçlarla çevrili alanın ortasındaki inşaatın milim boşluk bırakmadan yapıldığı görülüyor.

Validebağ Korusu havadan görüntülendi!

Yanına yapılması planlanan cami inşaatı nedeniyle gündemden düşmeyen Validebağ Korusu, gökyüzünden görüntülendi. Validebağ Korusu'na yapılması planlanan dini tesis inşaatı için yürütmeyi durdurma kararı verilmişti...

Kadir Topbaş, Validebağ Korusu için ne dedi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Validebağ Korusu'nda yapılmak istenen cami projesi için ne dedi? Kadir Topbaş Validebağ Korusu cami inşaatı için ne dedi? İşte Kadir Topbaş'ın Validebağ Korusu açıklamaları..

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: Validebağ cami inşaatının finansörü ben değilim!

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Validebağ Korusu'nun yanına yapılmak istenen caminin finansörü olduğu iddialara cevap verdi. Peki Çağlar, Validebağ Korusu cami inşaatı iddiaları için ne dedi? İbrahim Çağlar kimdir?

Mahmut Tanal Validebağ Korusu yanındaki cami inşaatına tepki gösterdi!

CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyon Üyesi Mahmut Tanal, Üsküdar Validebağ Korusu yanındaki cami inşaatına tepki gösteren mahalle halkına destek olmak için bölgeye geldi.

Validebağ Korusu yanındaki cami inşaatı devam ediyor!

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsaya yapılması planlanan inşaatın, bilirkişi raporlarına ve birkaç gün önce alınan yargı kararına rağmen devam ettirildiğini belirtti...

Validebağ Korusu'na cami yapmayacaklar!

Validebağ Korusu'na cami yapmayacaklar. Hilmi Türkmen, Üsküdarlı vatandaşların iş arama kapısı olarak görülen ÜSİM ile bir otel işletmesi arasında yapılan protokol anlaşmasında basın mensuplarının karşısına geçti.

Üsküdar'da yapılan cami inşaatında arbede!

Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada dün sabah yeniden başlayan cami inşaatı çalışmaları sırasında zabıta ekipleri ile bir grup arasında arbede çıktı. Olay yerine Çevik Kuvvet sevk edildi...

Hilmi Türkmen: Tapulu arsamıza ruhsatlı cami yapıyoruz!

​​​Validebağ Korusu'nun yanında yapımına başlanan camiyle ilgili basın toplantısı yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Vatandaşın talebiyle, tapulu arsamıza ruhsatlı cami yapıyoruz. İşin çevrecilikle, Validebağ ile alakası yok" dedi.

Hilmi Türkmen: Cami inşaatı Validebağ Korusu'na taşmayacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Altunizade'deki cami inşaatı nedeniyle yaşanan gerginlikle ilgili açıklamasında, "Mahkeme kararlarına rağmen yapılan bir çalışma yoktur. İnşaatın yapımını durduracak herhangi bir yargı kararı yoktur" dedi.

Cami tapulu Ayasofya, turizme cami olarak da hizmet verebilir!

Trabzon'da bulunan tarihi ve müze olarak kullanılan Ayasofya, tapuda 'Çeşmesi Olan Bahçeli Kargir Cami' olarak görülüyor

Valibebağ Korusu Cami Haberi

Valibebağ Korusu Cami

Acıbadem Mahallesi'nde gece-gündüz nöbetleşe devam eden eylemde, zaman zaman gerginlik üst düzeye çıkıyor. Dün öğle saatlerinde nöbet bölgesinde yağmura önlem için naylon brandadan derme çatma çadırlar kuruldu. Acıbadem Caddesi’nde toplanan 200 kişi, ‘Validebağ bizimdir, bizim kalacak’, ‘Diren Validebağ, diren Çamlıca-Ata yeşil alanı’ yazılı pankartlarla, “Her yer talan, her yer yolsuzluk”, “Susma sustukça her yer beton olacak”, “Cami bahane rant şahane” sloganları atarak yürüdü. Grubu inşaat alanında TOMA ve Çevik Kuvvet polisi karşıladı. 


İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da dün saat 15.00’te avukatlarla birlikte Validebağ’a geldi. Kocasakal burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:


 “Konusu suç teşkil eden hiçbir şey idari faaliyet sayılamaz. Mahkeme kararına rağmen burada yapılan hukuksuzluğa ortak olan herkes suça ortak olmaktadır. Kimse yargı kararına meydan okuyamaz. Tüm yetkililer yargı kararını...