19 / 04 / 2024

Valibebağ Korusu imar

Valibebağ Korusu imar

Üsküdar Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arazide başlanan cami inşaatıyla ilgili semt sakinlerini adına dava açan avukat Gülsüm Özdemir, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasına itiraz edeceklerini açıkladı.

Topbaş'tan Validebağ açıklaması: Cami yapılabilir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "İtirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırdı. Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi" dedi.

Validebağ'da mahallelinin nöbeti sürüyor! Polisin de...

Validebağ Korusu’nun yanındaki alana cami yapımıyla ilgili 6 gün önce başlayan protestolar devam ediyor. Koruya gece yarısı çevik kuvvet ve TOMA'larla birlikte inşaat kamyonları geldi.

Validebağ için 80 bin imza!

İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun yapılaşmaya açılmasını engellemek için mücadele veren Validebağ Gönüllüleri grubu, koru içerinde basın açıklaması yaptı. Korunun korunması için 80 bin imza topladı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Validebağ Korusu'nun imar planlarına yapılan itiraz reddedildi!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na ilişkin imar planının yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı kabul edilmedi.

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Validebağ Korusu imar planı danıştaydan döndü!

Validebağ Korusu'nun Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/ 1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/ 5000'lik plan kapsamına alınması Danıştay'dan döndü. Danıştay, plan iptali kararına itirazı kabul etmedi...

Emirgan Korusu’nun kaderi 8 yıl önce çizilmiş!

Emlak Konut’un geçtiğimiz yıl Özelleştirme İdaresi’nden aldığı Emirgan Korusu’nun komşusu 158 bin metrekare arsa için tartışmalar büyüyor. Arsa için 2006 yılında imar planı değişikliği yapılmış!

Validebağ Korusu için karar!

İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan camiyi de kapsayan Nazım imar Planı Tadilatı'nın yürütmesini durdurdu. Validebağ Korusu için karar ne olacak?

İBB'den Validebağ Korusu açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: "Bu alanın imar ve yapılaşmaya açılması kesinlikle söz konusu değildir. Emirgan Korusu ve Hidiv Korusu gibi alanlardaki hassasiyet Validebağ Korusu için de geçerlidir"

1934 yılında Kuzguncuk Korusu'na hayvanat bahçesi yapılıyormuş!

Boğaziçi'nin en güzel korularında biri olan Kuzguncuk Korusu 1930'lu yıllarda bakımsız ve harap bir haldeymiş. Bir şahıs burayı satın alarak imar etmeye başlamış. Burada bir hayvanat bahçesi kurmaya başlamış

Validebağ imar planı için eylem yapıldı!

VALİDEBAĞ Gönüllüleri, İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'da yer alan Validebağ Korusu için planlanan "Çılgın Proje"yi protesto için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Validebağ imar planı için eylem yapıldı...

Ataşehir halkı 1/5000'lik imar planı reddini protesto etti!

Ataşehir halkı Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde 3,5 yıldır 1/5000’lik imar planlarının onaylanmamasını protesto etti

Karsusan Karadeniz Su Ürünleri'nde imar değişikliği!

Karsusan Karadeniz Su Ürünleri'nin Trabzon Yomra'daki arsasında imar değişikliği yapıldı.

Valibebağ Korusu imar Haberi

Valibebağ Korusu imar

Üsküdar Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arazide başlanan cami inşaatıyla ilgili semt sakinlerini adına dava açan avukat Gülsüm Özdemir, İstanbul 7. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasına itiraz edeceklerini söyledi.


-->> KADİR TOPBAŞ: VALİDEBAĞ'A CAMİ YAPILABİLİR -->> (Tıkla)



Avukat Özdemir, davalarını 1/5000'lik plana göre 178 parselin güneyindeki tescil dışı alana ilişkin açtıklarını anımsatarak, 7. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını kaldırması üzerine, "Bu karara karşı biz de itiraz yolumuzu kullanacağız ve bekleyeceğiz" dedi.


Daha önce yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarına işaret eden Özdemir, bundan sonra bu yönde bir karar alınıp alınmayacağı konusunda öngörüsünün bulunmadığını dile getirdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, düzenlediği basın toplantısında, itirazları üzerine 7. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırıldığını belirterek, "Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu...