20 / 04 / 2024

Valibebağ Korusu

Valibebağ Korusu

Üsküdar Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arazide başlanan cami inşaatıyla ilgili semt sakinlerini adına dava açan avukat Gülsüm Özdemir, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasına itiraz edeceklerini açıkladı.

Topbaş'tan Validebağ açıklaması: Cami yapılabilir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "İtirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırdı. Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi" dedi.

Validebağ'da mahallelinin nöbeti sürüyor! Polisin de...

Validebağ Korusu’nun yanındaki alana cami yapımıyla ilgili 6 gün önce başlayan protestolar devam ediyor. Koruya gece yarısı çevik kuvvet ve TOMA'larla birlikte inşaat kamyonları geldi.

Validebağ için 80 bin imza!

İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun yapılaşmaya açılmasını engellemek için mücadele veren Validebağ Gönüllüleri grubu, koru içerinde basın açıklaması yaptı. Korunun korunması için 80 bin imza topladı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Validebağ Korusu orman ve sit alanı mı?

Validebağ Korusu’nda torpil attığı sırada yangına neden olduğu belirtilen Göker U. isimli kişinin 3 sene 6 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, Validebağ Korusu’nun orman alanı, özel mülk veya doğal tarihi sit alan olup olmadığıyla ilgili bilgi alınacak...

Validebağ Korusu ihalesine mahkemeden iptal kararı!

Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Validebağ Korusu rehabilitasyon projesi İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Validebağ Korusu'nun imar planlarına yapılan itiraz reddedildi!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na ilişkin imar planının yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı kabul edilmedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Validebağ Korusu açıklaması!

İstanul'un Üsküdar ilçesi Acıbadem'de bulunan Validebağ Korusu'nda 21 Haziran tarihinde start verileceği duyurulan rehabilitasyon projesine karşı mahalleliler nöbet tutmaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da koruya giderek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak proje için tepkiler büyüyor!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan ve birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olarak tescillenmiş Validebağ Korusu’nda hayata geçirilmesi planlanan projeyi istemeyen ve yapılmaması için nöbet başlatan vatandaşlar konuya tepki göstermeyi sürdürüyor.

Validebağ Korusu'nun millet bahçesine dönüştürülmesiyle ilgili önerge verildi!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu'nun millet bahçesine dönüştürülmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kabakoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Validebağ Korusu'nda gerginlik büyüyor!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'nda projeleri hayata geçirmesi nedeniyle uzun süredir mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, basın açıklamasında bulundu.

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Üsküdar Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına tepki!

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar'ın Altunizade Mahallesi’nde yer alan Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi tarafından 500 araçlık otopark yapılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Valibebağ Korusu Haberi

Valibebağ Korusu

Üsküdar Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arazide başlanan cami inşaatıyla ilgili semt sakinlerini adına dava açan avukat Gülsüm Özdemir, İstanbul 7. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasına itiraz edeceklerini söyledi.


-->> KADİR TOPBAŞ: VALİDEBAĞ'A CAMİ YAPILABİLİR -->> (Tıkla)



Avukat Özdemir, davalarını 1/5000'lik plana göre 178 parselin güneyindeki tescil dışı alana ilişkin açtıklarını anımsatarak, 7. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını kaldırması üzerine, "Bu karara karşı biz de itiraz yolumuzu kullanacağız ve bekleyeceğiz" dedi.


Daha önce yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarına işaret eden Özdemir, bundan sonra bu yönde bir karar alınıp alınmayacağı konusunda öngörüsünün bulunmadığını dile getirdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, düzenlediği basın toplantısında, itirazları üzerine 7. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırıldığını belirterek, "Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu...