28 / 03 / 2024

Validebağ Korusu cami mi oluyor

Validebağ Korusu cami mi oluyor

CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyon Üyesi Mahmut Tanal, Üsküdar Validebağ Korusu yanındaki cami inşaatına tepki gösteren mahalle halkına destek olmak için bölgeye geldi.

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Validebağ Korusu orman ve sit alanı mı?

Validebağ Korusu’nda torpil attığı sırada yangına neden olduğu belirtilen Göker U. isimli kişinin 3 sene 6 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, Validebağ Korusu’nun orman alanı, özel mülk veya doğal tarihi sit alan olup olmadığıyla ilgili bilgi alınacak...

Validebağ Korusu ihalesine mahkemeden iptal kararı!

Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Validebağ Korusu rehabilitasyon projesi İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Validebağ Korusu'nun imar planlarına yapılan itiraz reddedildi!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na ilişkin imar planının yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı kabul edilmedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Validebağ Korusu açıklaması!

İstanul'un Üsküdar ilçesi Acıbadem'de bulunan Validebağ Korusu'nda 21 Haziran tarihinde start verileceği duyurulan rehabilitasyon projesine karşı mahalleliler nöbet tutmaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da koruya giderek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak proje için tepkiler büyüyor!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan ve birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olarak tescillenmiş Validebağ Korusu’nda hayata geçirilmesi planlanan projeyi istemeyen ve yapılmaması için nöbet başlatan vatandaşlar konuya tepki göstermeyi sürdürüyor.

Validebağ Korusu'nda son durum ne?

Validebağ Gönüllüleri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un pazartesi günü çalışmaların başlayacağını duyurmasından sonra nöbet alanda nöbet tutuyor. Vatandaşlar koruda millet bahçesi inşa edilerek, yapılaşmaya açılacağını dile getirdi.

Validebağ Korusu'nun millet bahçesine dönüştürülmesiyle ilgili önerge verildi!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu'nun millet bahçesine dönüştürülmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kabakoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Validebağ Korusu'nda gerginlik büyüyor!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'nda projeleri hayata geçirmesi nedeniyle uzun süredir mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, basın açıklamasında bulundu.

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Uzun süredir tartışılan Validebağ Korusu’nun ‘betonlaşma kâbusu’ mutlu sonla bitti. Üsküdar Belediye Başkanı hazırladıkları proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi.

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Validebağ Korusu cami mi oluyor Haberi

Validebağ Korusu cami mi oluyor

Cami inşaatı alanında basın açıklaması yapmak isteyen Tanal’a görevli bir kadın polis engel olmaya çalıştı. Bir süre kadın polisle tartışan Tanal, bölgedeki bir çevik kuvvet komiser yardımcısının araya girmesiyle içeri alınarak basın açıklaması yaptı. Tanal, ''Ben de Küçükçamlıca’da oturuyorum. 1999 depremden sonra orada büyük bir yer satın almıştım. Benim arsam buradan daha büyük. Gelsinler gerçekten cami ihtiyaçları varsa ben evimi bağışlayayım cami yapsınlar'' dedi.


CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyon Üyesi Mahmut Tanal, Üsküdar Validebağ Korusu yanında bulunan cami inşaatına tepki gösteren mahalle halkına destek olmak için gece saatlerinde bölgeye geldi. Tanal, burada nöbet tutan vatandaşlarla bir süre sohbet etti; daha sonra cami inşaatı alanına giderek basın açıklaması yapmak istedi.


"İÇERİ GİRİP DE YAPILACAK BİR ŞEY YOK"


Bu sırada bir...