19 / 04 / 2024

Valilik cerattepe

Valilik cerattepe

Artvin’deki demokratik kitle örgütlerine haftada bir kere maden proje sahasına ziyaret etme izni verilmesini isteyen dilekçeye Artvin Valiliği yanıtı ‘yasak’ oldu.

Ekmek fiyatlarında karmaşa: Valilik 5 TL dedi, 6 ile 8 TL arasında satılıyor! Fırıncılar ekmeğin 10 TL olmasını istiyor!

İstanbul'da farklı ilçelerdeki fırınlardaki ekmek fiyatı farkları kafaları karıştırdı. Valilik 5 TL dedi, 6 TL'ye de satan var 8 TL'ye de. İşte ayrıntılar...

Valilik duyurdu: İstanbul'da ekmek ve simide zam gelmedi! Ekmek 8 TL, simit 10 TL olmadı! Bu fiyatlardan almayın!

Sübvansiyonlu un satışının  sona ermesinden sonra ekmek fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Son gelen bilgilere göre ekmek 8 TL, simidin 10 TL olduğu iddiasına yönelik Valilik duyurdu. İstanbul'da ekmek ve simide zam gelmedi!

Cuma gününe dikkat! Valilik o şehirde yaşayanları uyardı; Su baskını, sel, yıldırım, dolu her risk var

Aman dikkat! Valilik, 2 Haziran Cuma günü tüm şehirde etkili olması beklenen sağanak sebebiyle vatandaşları uyardı. İşte detaylar...

Motokuryeler çalışıyor mu? İstanbul'da 10 ve 11 Mart'ta motokuryeler çalışacak mı? Valilik açıkladı!

İstanbul'da etkili olması beklenen Aybar Kar Fırtınası nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından bir bir dizi önlemler alındı. Resmî ve özel okullar, üniversiteler ve daha birçok kurum, tatil edildi. Motokuryeler için de valilik tarafından açıklama yapıldı.

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

Köylerdeki konut projelerine valilik onay verecek!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, köylerde ve mezralarda yapılacak konut ve yapıların projeleri valilik tarafından onaylanacak.

Gaziantep Valiliği'nden 'valilik konutu' açıklaması!

Gaziantep Valiliği, valilik konutu hakkında açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada kamu kaynaklarının verimli şekilde kullanıldığı ifade edildi.

Sivas Valilik Binası 2 yılda tamamlanacak!

Sivas Valisi Davut Gül, bölgede inşaatı devam eden valilik ek hizmet binasında incelemelerde bulundu. Gül, binanın yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Şırnak'ta ‘Valilik projesi’ için 300 konut yıkılacak!

Şırnak’ta sağlam raporu verilen yaklaşık 300 eve ‘Valilik projesi’ için yıkım kararı verildi. Valilik projesi için yıkılacak olan evlere 45 gün süre tanındı.

İskenderun Valilik çalışma ofisindeki çalışmalar tamamlanıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada Valilik çalışma ofisindeki çalışmaların kısa bir süre tamamlanacağını belirtti.

Karabük Valilik binası inşaatında sona gelindi!

Karabük Valiliğine tahsis edilen eski belediye binasında çalışmalar tüm devam ediyor. Mevcut Valilik binasının ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle Karabük Belediyesi ile protokol imzalanmıştı.

İzmit Kültür Tepesi Valilik Konağı yıkılacak!

İzmit Belediye Meclisi'nin 1 Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kültür Tepesi'ndeki Valilik Konağı'nın yıkımı onaylandı.

Cerattepe ÇED raporu iptal davası reddedildi!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın reddine karar verildi. Çevreciler, madene bölgenin biyolojik değerlerine zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Valilik cerattepe Haberi

Valilik cerattepe

Artvin sakinlerinin maden proje sahasında herhangi bir işlem yürütülüp yürütülmediğine ilişkin endişeler taşıdığını, bu endişeleri gidermek için Artvin’deki demokratik kitle örgütlerine haftada bir kere maden proje sahasına ziyaret etme izni verilmesini isteyen dilekçeye Artvin Valiliği yanıtı ‘yasak’ oldu. Valilik Artvin’deki demokratik kitle örgütlerine, “Denetim yetkiniz yok” yanıtını verdi. Yani Artvin Valiliği, Cengiz Holdinge maden proje sahasında 60 kişilik silahlı güvenlik birimi kurma iznini verdiği gün, kentteki örgütlere Cerattepe yasağı koymuş oldu.


Silahlı güvenlik izni verildiği gün Cerattepe yasağı


Artvin-Cerattepe’de gerçekleştirilmek istenen maden projesine ilişkin yargı süreci sürerken, Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş. Murgul İşletmeleri ekipleri Şubat ayında iş makineleriyle bölgeye girmek istemiş, günler süren direnişin ardından dönemin Başbakanı Davutoğlu’nun da devreye girmesiyle, “Hukuki süreç bitene kadar sahada hiçbir çalışma olmayacak”...