25 / 04 / 2024

Van Büyükşehir Belediyesi

Van Büyükşehir Belediyesi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Van'da 16 ruhsatsız rezidans ve apart mühürlendi... 

Van'da ulaşıma 18 milyon TL yatırım yapıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 sezonu içerisinde ulaşım için dev bütçe ayırarak, yaşanan sorunun ortadan kaldırılması için 18 milyon 781 bin TL bütçe harcadı.

Van F Tipi Cezaevi önüne bekleme salonu inşa edildi!

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden uzak olan Van F Tipi Cezaevi önünde ziyaretçiler için özel bir bekleme salonu yaptı. Bekleme salonunda, gün boyunca ziyaretçilere ücretsiz sıcak çorba, çay ve su ücretsiz verilecek.

Van Saray İlçe Parkı yüzde 50 tamamlandı!

Van Büyükşehir Belediyesi sezon başında Saray ilçesinde yapıma başladığı Saray İlçe Parkı’nın yüzde 50’lilik kısmını tamamladı.

Van Büyükşehir Belediyesi taziye evleri için 3 milyon TL harcadı!

Van Büyükşehir Belediyesi; kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde bulunan 174 taziye evine 3 milyon TL değerinde inşaat malzemesi, masa ve sandalye yardım yaptı.

Van Erciş'te yol yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor!

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Erciş’teki mesaisine bayram tatilinde de devam etti.

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van Büyükşehir Belediyesi faaliyetleri duran esnaftan kira ücreti almayacak!

Van Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisinde olan ve faaliyet göstermeyen iş yerlerinden 6 ay boyunca kira almayacak. 

Van Büyükşehir Belediyesi'nden taşınmazlarıyla ilgili basın açıklaması!

Van Büyükşehir Belediyesi, bazı basın organlarında çıkan "taşınmazların değer tespitinin yapılmadığı" ile ilgili haberlere yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Van Büyükşehir'den otobüsler için modern tesis!

Van Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Özel Halk Otobüslerinin kalkış noktasına yapılan tam donanımlı hareket amirliği binası tamamlandı. 

Van Büyükşehir'den 17,5 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Van Büyükşehir Belediyesi, Oto Galericiler Sitesi’nin içinde bulunduğu gayrimenkulü 17.5 milyona kiracılarına sattı.

Van Büyükşehir Belediyesi otopark ve 32 dükkanı ihaleye çıkarıyor!

Van Büyükşehir Belediyesinin çok katlı otopark ve 32 adet dükkan satışının 20 Eylül’de ihale yoluyla yapılacağı bildirildi.

Van Büyükşehir'den hizmet binası yıkım açıklaması!

Van Büyükşehir Belediyesi, eski hizmet binasının yıkımı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. İşte Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuoyuna yapılan o açıklama;

Van Büyükşehir'den 172 milyon TL'lik yol yatırımı!

Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında sorumlu olduğu 6 bin kilometre yol ağının yüzde 20.8’inde çalışmalar yaptı. Belediye, yol çalışmaları, karla mücadele ve bu çalışmalar için alınan araçlara yıl içerisinde 172 milyon TL yatırım yaptı.

Van Büyükşehir'den 38 milyon TL'lik park yatırımı!

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, 2015 yılı içerisinde kentin yaşam kalitesini arttırmak ve yeşil alanların genişletilmesi için yıl boyunca merkezde ve ilçelerde çalışmalar yaptı.

Van Büyükşehir'den Üç Boyutlu Kent Bilgi Sistemi!

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü bünyesinde "Üç Boyutlu Kent Bilgi Sistemi" kuruldu, kurulan kent bilgi sistemi 1 yıllık süre zarfında donanımlı olarak hayata geçirilecek.

Van Büyükşehir Belediyesi'nden 20 milyon TL'lik yatırım!

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, açılışını gerçekleştirdikleri Kent Parkı’nın 470 bin metre kare alan üzerinde aynı anda binlerce yurttaşa hizmet verebilecek bölgenin önemli parklarından birisi olduğunu söyledi

Van Büyükşehir Belediyesi taziye evleri için 3 milyon TL harcadı!

Van Büyükşehir Belediyesi; kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde bulunan 174 taziye evine 3 milyon TL değerinde inşaat malzemesi, masa ve sandalye yardım yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Van'da ruhsatsız olan 16 rezidans ve apart mühürlendi. Van Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin açıklama yaptı. Van Büyükşehir Belediyesi tarafında; İçişleri Bakanlığının günübirlik kiralanan yerlerle ilgili genelgesi ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine, kent genelinde rezidans ve apart dairelere yönelik denetim yapıldı.



Kaçak rezidans ve apart dairelerin kötü niyetli insanlar tarafından rahatça kiralanabildiğini belirten Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, "Otel gibi çalıştırılan kaçak rezidans veya günübirlik apart daireler büyük bir güvenlik zaafiyeti oluşturuyor. Kişilerce hiçbir kayıt yaptırılmadan kiralanan bu daireler emniyet birimlerinin denetim imkanını ortadan kaldırıyor. Bu nedenle daha önce yaptığımız denetimlerde 24 rezidans ve apart daire hakkında yasal işlem gerçekleştirerek gerekli belgeleri almaları için 15 günlük bir süre tanımıştık. Tüm uyarılara rağmen...