28 / 03 / 2024

Van Çatak Konalga köprü

Van Çatak Konalga köprü

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çatak-Konalga Karayoluna 6 yeni köprü yapılıyor

TOKİ Van Çatak projesinin ihalesi yapıldı!

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van Çatak projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

TOKİ Van Çataklı 89 konut ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van Çatak Adnan Menderes Mahallesi'nde 89 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Van Çatak 89 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van Çatak projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ'den Van Çatak'a 89 yeni konut müjdesi!

Yeni yatırımlar için gaza basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Van Çatak'ta 89 yeni konut inşa edecek.

Van Çatak'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van İli, Çatak ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van Çatak-Konalga'ya 6 yeni köprü!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çatak-Konalga Karayoluna 6 yeni köprü yapılıyor

Van Çatak'a modern otogar!

Van Büyükşehir Belediyesi, Çatak ilçesinde 2 bin 640 metrekarelik alanda 30 peron ve hizmet binasından meydana gelen modern bir otogar yaptırıyor. 

Van Çatak'ta halı sahası çatısı çöktü!

Çatak ilçesinde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. İlçenin ilk ve tek halı sahası, etkili olan kar yağışına dayanamayarak çatısı çöktü. O esnada kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi.

TOKİ Van Çatak yol yapım inşaatı ihalesi 7 Ocak'ta!

TOKİ Van Çatak Konalga Mevkii sınır takım karakolunda heyelan önlemesi ve yol yapım inşaatı işi yapım işi ihalesi 7 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Van Çatak Belediyesi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Van’ın Çatak ilçesinde belediye tarafından yıl içerisinde tamamlanması planlanan Belediye Kültür Merkezi’nin temeli atıldı.Çok amaçlı olarak planlanan merkez 4 kat halinde bin 700 metrekare alana inşa edilecek.

Van Çatak'ta 100 kişilik öğrenci yurdu yapılacak! İhalesi 17 Şubat'ta!

Valilik; Çatak İlçesi'nde 100 kişilik öğrenci yurdu yaptıracak. İhalesi 17 Şubat 2015 tarihinde saat 10.00'da yapılacak olan yurt yapım işi yer tesliminden sonra 180 takvim gününde tamamlanacak.

Köykent Projesi'ndeki 383 konut, toprak kayması nedeniyle oturulamaz hale geldi!

Van’ın Konalga Köyü’ne 2000 yılında, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in mirası olarak bilinen Köykent Projesi kapsamında yapılan 383 konut, toprak kayması nedeniyle oturulamaz hale geldi. Büyük çatlakların oluştuğu birçok ev boşaltıldı.

Küresel iklim değişikliği Van'a yarayacak!

Bendimahi, Hoşap, Karasu, Şamran, Zilan, Çatak ve Bahçesaray çayları gibi önemli su kaynaklarına sahip Van, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın sağladığı desteklemelerle Türkiye'nin alabalık üretim merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor.

Van Çatak Konalga köprü Haberi

Van Çatak Konalga köprü

Van Büyükşehir belediyesi, yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışmalarının yanı sıra ihtiyaç duyulan köprü ve sanat yapılarının yapılması için de çalışmaları hızlandırdı. Milliyet'te yer alan habere göre; yol yapım çalışmaları süren Çatak ilçesine 70 kilometre uzaklıktaki Sırmalı, Dokuzdam, Konalga, Narlı, Sugeldi mahallelerindeki karayoluna 10 metre genişliğinde 6 köprü yapılıyor. Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Ateş, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ve AK Parti Çatak İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kumcu çalışmaların sürdürüldüğü bölgede incelemeler yaptı.

Kaymakam Çeçen, bölgede yapılan çalışmaları yakından incelediklerine dikkat çekti ve "Yeni yolumuz tamamlandığında mahallelerimize ulaşım hem kısalacak, hem de daha güvenli hale gelmiş olacak. Çatak halkı adına Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez'e ve Van...