28 / 03 / 2024

Van depreminde yıkılan binalar kentsel dönüşüm

Van depreminde yıkılan binalar kentsel dönüşüm

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerin üstünden 3 yılı aşkın bir zaman geçti. Kentte ağır hasarlı binaların yıkımı hala devam ediyor..

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Maraş depreminde yıkılan binaların yarısı 2001’den sonra yapıldı! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ‘depreme dayanıklı’ denilerek satılan milyonluk yeni binalar yıkıldı. İşte ayrıntılar...

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yargılanan sanıklar için 22.5 sene hapis cezası istendi.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara meslekten men talebi!

​​​​​​​Yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili davanın ilk duruşmasında enkaz altından kurtarılan 4 kadın, ailelerinde travmanın devam ettiğini aktararak, sanıkların mesleklerinden men edilmesini talep etti.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara 4.5 yıl hapis istemi!

İzmir depreminde yıkılan Bayraklı'daki Cumhuriyet Sitesi C Blok için hazırlanan iddianamede, sanıkların 8 aydan 4,5'er seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!

Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan ve 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı'na yönelik açılan davada binanın müteahhidi olan sanık, asıl müteahhit olmadığını dile getirdi. 

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depreminde yıkılan binalara ilişkin açıklama!

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir depreminde 117 vatandaşın hayatını kaybettiği, Yağcıoğlu, Yılmaz Erberk, Barış sitesi (B ve D Blok), Emrah Apartmanı, Rızabey Apartmanı, Karagül Apartmanı, Doğanlar Apartman ve Cumhuriyet Sitesi (A blok) binalarının yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik 29 sanık yargılanıyor!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan apartmanlara yönelik devam eden davada 29 sanık yargılanıyor. 

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na yönelik hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye gönderildi.

İzmir depreminde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!

İzmir depreminde yıkılan binalardan Yılmaz Erbek Apartmanı B blok için devam eden soruşturmada hazırlanan iddianame kabul edildi. 

İzmir depreminde evi yıkılan aileye güçlendirme kredisi verildi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra, hasar görmesi sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan Balık ailesine, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” çıktı.

İzmir depreminde yıkılan binalarla ilgili gözaltı kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen deprem sonrasında yıkılan binalarla ile ilgili 22 kişi hakkında göz altı kararı alındı. 

Van depreminde yıkılan binalar kentsel dönüşüm Haberi

Van depreminde yıkılan binalar kentsel dönüşüm

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerin üstünden 3 yılı aşkın bir zaman geçti. Kentte ağır hasarlı binaların yıkımı hala devam ediyor. Van depremi ile hızlanan ve tüm Türkiye'yi içine alarak devam eden 'Kentsel Dönüşüm' tartışması ise bugünlerde bir kez daha gündem olmuş durumda. Konuyla ilgili görüştüğümüz İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanı Kamuran Turgut, " 'Kentsel Dönüşüm' ranta dönüşmemeli" diyor. 'Kentsel Dönüşüm' projesinin faydalarının da olduğunu belirten Turgut, devletin deprem görmüş Van halkına bu konuda yardımcı olması gerektiğini belirtti.


"SONUÇ ALAMADIK"

Van'da deprem sonrası ağır hasarlı ve riskli binalarını yıkan veya AFAD tarafından yıkılanlar için vatandaşların kentsel dönüşüm imkanlarından yararlanamadığı ve bu haksız uygulamanın giderilmesi amacıyla yakın bir tarihte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi makamında...