19 / 04 / 2024

Van ekolojik köy

Van ekolojik köy

Türkiye'nin ilk en büyük Ekolojik Köyü Van'da kurulacak. 12 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan proje Güneş Evi, Perma Tarım, Saman Evi gibi unsurlardan oluşacak ve evsel atıklardan gübre, foseptikteki metan gazı enerjiye dönüştürülecek.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı!

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Van'da depremde yıkılan binaların enkazı kaldırılıyor!

İran'ın Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde Van'daki mahallelerde, yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları başladı.

Kadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" ödülü!

Kadıköy belediyesi, bu yıl Eğitim mahallesinde hizmete giren “Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi” projesi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama ödülleri’ yarışmasında ödüle layık görüldü..

Kadıköy'de samandan hizmet binası!

Kadıköy Belediyesi, 40’a yakın gönüllü ile birlikte yığma saman balyasından Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi inşa ediyor. Bu bina Türkiye'de ilk olarak imece usulü yapılıyor.

Kadıköy'de samandan bina inşa ediliyor!

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Kadıköy Belediyesi, 40’a yakın gönüllü ile birlikte yığma saman balyasından Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi inşa ediyor

Kadıköy'e Ekolojik Yaşam Parkı kurulacak!

Kadıköy Belediyesi, Eğitim Mahallesi'nde bulunan Kemal Sunal Parkı'na Ekolojik Yaşam Parkı kuracak. Parka, 60 metrekarelik Kompost Eğitim Merkezi inşa edilecek.

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gezi Parkı'ndan Harbiye'ye ekolojik köprü geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Gezi Parkı'nı Harbiye'ye bağlamak için yapılması planlanan ekolojik köprü çalışmaları başlatıldı.

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor!

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası 15 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla saat 15.00’de açılacak.

Kadıköy'e ekolojik kreş geliyor!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, hayata geçirdikleri projelerle ilgili bilgi vererek, ekolojik kreşi yakın zamanda hizmete açacaklarını belirtti.

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın temeli atıldı!

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temeli atıldı. 70 milyon TL’lik yatırım yapılacak projeyle, Türkiye-İran arasındaki ticaret canlanacak

Kapıköy Gümrük Kapısı'na OSB kurulması gündemde!

TOBB'un yenilediği Kapıköy Gümrük Kapısı, ticaretimizin İran’a ve Orta Asya’ya açılan kapısı olacak. 70 milyon dolar harcanacak proje sayesinde Van-İran sınırında ticaretin artması beklenirken, bölgeye yeni bir lojistik merkez ve OSB kurulması gündemde.

Van ekolojik köy Haberi

Van ekolojik köy

Türkiye'nin ilk en büyük Ekolojik Köyü Van'da kurulacak. 12 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan proje Güneş Evi, Perma Tarım, Saman Evi gibi unsurlardan oluşacak ve evsel atıklardan gübre, foseptikteki metan gazı enerjiye dönüştürülecek. Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, "İnandığımız gibi yaşamak istiyoruz, o yüzden bu projeyi başlattık" diye konuştu. 



Türkiye'nin en büyük Ekolojik Köyü Van'da kuruluyor. Yüksek Mimarlar Kemal Mükremin Barut ve Yavuz Bawer Barut ile Ziraat Mühendisleri Levent Ayyıldız ve Şeref Demir tarafından hazırlanan Güneş Evi ve Ekolojik Köyü projesi Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildi. Van'ın Fidanlık alanındaki 12 dönüm arazi üzerinde kurulması tasarlanan proje 5 ana unsurdan oluşuyor. Güneş Evi, Saman Balyası Ev, Isıl Duvar Ev, Kompost Ev, Sürdürülebilir Tarım (Perma Kültür) öğelerinden oluşacak olan...