26 / 04 / 2024

van inşaat sezonu

van inşaat sezonu

Bahar havasının gelmesiyle Van’da inşat sezonu başladı. Bölgede, yarım kalan inşaat projeleri kaldığı yerden devam edecek.

Van'da inşaat sezonu başladı!

Van'da inşaat sezonu başladı. Van'da erken başlayan inşaat sezonu kasım aylarına kadar devam edecek.

Em Van İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Em Van İnşaat Limited Şirketi Sultanbeyli'de tarafından Ömer Lülesu tarafından kuruldu!

Van Edremit Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Van'ın Edremit ilçesinde hayata geçirilecek millet bahçesi projesi için düğmeye basıldı. Proje dahilinde millet bahçesinin inşaatı başladı. 

Van Millet Bahçesi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Van'da hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, Van Millet Bahçesi'nde inşaat çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Van'da 100.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Van İli Tuşba Belediye Başkanlığı kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İhale 3 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı!

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Aşvan İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aşvan İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Oto tarafından kuruldu.

Van Müzesi'nin inşaatı tamamlandı! 

Van'da 2011 yılında depremde hasar gören müze binasının yerine Van Kalesi'nin yakınlarında yapılan yeni müze binasının inşaatı tamamlandı. 

İSO, Yatırım Teşvik Bülteni ile inşaat sektörüne fayda sağlayacak!

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yatırım Teşvik Bülteni’ ile başta imalat sanayimiz olmak üzere finans, inşaat, hizmet ve kamu sektörüne fayda sağlayacak önemli veriler üreteceğiz." dedi

İnşaat sektöründe yüksek finansman eleştirisi!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, inşaat sektörüne son yıllarda bankalar tarafından aktarılan yüksek finansmanı eleştirdi.

Çaldıran Devlet Hastanesi'nde inşaat başladı!

Van’ı Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, inşaat çalışmaları devam eden Çaldıran Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından 2014 yılından bu yana yürütülmekte olan İnşaat Malzemecileri Sitesi Projesi hayata geçiriliyor. Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı. 

van inşaat sezonu Haberi

van inşaat sezonu

Van’da havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sezonu başladı. Kentte geçtiğimiz dönem imar planında yaşanan sorunların da çözülmesi ile erken başlayan inşaat sezonu kasım aylarına kadar devam ettiği belirtildi.


Van merkezde bir yandan kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmalar devam ederken, bir yandan da vatandaşlar kendi imkânları ile başladıkları inşaatlarını tamamlamaya çalışıyor. Ağır geçen kış mevsiminden dolayı yaklaşık olarak 5 aydır çalışma yapamadıklarını anlatan Mirvan İnşaat sahibi Metin Teber, inşaatlarda kullanılan yapı elemanlarının fiyatlarında yaşanan artışa da değinerek, “Nisan ayı itibarıyla ilimizde inşaat sezonunu yeni başlattık. İyi bir sezon bekliyoruz, fakat maalesef geçen seneyle bile karşılaştırdığımızda yapı malzemelerine ciddi zamlar geldiğini görmekteyiz. Onun için sıkıntı yaşamaktayız. Tonunu bin-bin 500 liradan aldığımız demir bu sene 2 bin lirayı buldu. İnşaatta kullandığımız bağlama teline kadar zam...