23 / 04 / 2024

van toki konutları göç

van toki konutları göç

Van, “Doğu’nun Paris’i” olduğu günlere dönmek için çok yol kat etmiş. Cadde ve sokaklarda yeni binalar sıralı. Arada karşılaştığımız enkâzı temizlenmiş boş arsalar, eksik diş gibi o uğursuz günü hatırlatıyor

TOKİ Van Afet Konutları'nın ihalesi yarın!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Van İlinde Yapılan Afet Konutlarının Genel Altyapılarına Ait İlave İmalatlar Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Van Afet Konutları yapım ihalesi 6 Eylül'de!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Van İlinde Yapılan Afet Konutlarının Genel Altyapılarına Ait İlave İmalatlar Yapım İnşaatı İşi için ihale tarihini belirledi.

Edremit Belediyesi'nden Yeni TOKİ Konutları'na spor sahası!

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından Yeni TOKİ 1. Etap konutlarının bulunduğu bölgede yaptırılan spor sahasında inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı.

TOKİ Mudurnu 3. Etap Konutları yükseliyor!

Mudurnu'da inşaatı devam eden 3. Etap Toki Konutları yükselmeye devam ediyor.. 487 konutun yer aldığı Mudurnu 3. Etap Toki'de 500 kişilik bir kültür merkezi de bulunuyor.

TOKİ Van Şerefiye Konutları kura!

TOKİ Van Şerefiye Konutları kura çekilişi 9 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Projedeki daireler kura yöntemiyle satışa sunuluyor.

TOKİ Van Şerefiye Konutları teslim ediliyor!

TOKİ'nin Van Merkez Şerfiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında yer alan konutların teslimleri için geri sayım başladı.

TOKİ Alucra 2.Etap Konutları'nda teslimler 22 Ağustos'ta!

TOKİ tarafından Giresun Alucra'da yapımı tamamlanan 2.Etap Toki konutları, uzunca bir süredir sahiplerine teslim edilemiyordu. TOKİ konutların 22-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında teslim edileceğini açıkladı.

Amasya Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı!

Amasya'nın Ayanlar mevkiinde yapılması planlanan 356 dairelik Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı. Amasya Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Konya Ilgın Toki Konutları kurası ne zaman?

609 adet konuttan meydana gelen Konya Ilgın Toki Konutları projesinde yer alan daireler için başvuru dönemi bugün sona erdi. Peki, Konya Ilgın Toki Konutları kurası ne zaman?

Tosya 2.Etap TOKİ Konutları kurası sonuç listesi!

TOKi'nin Kastamonu Tosya 2.Etap projesi kapsamında inşa edeceği 262 konut için 382 aile başvuru yaptı. İlçe halkının heyecanla beklediği Tosya 2.Etap TOKİ Konutları Kurası bugün çekiliyor.

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kurası tam liste!

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kurası tam liste yarın 12:30’dan itibaren açıklanacak. TOKİ Van Merkez Konutları'nda 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kurası açıklandı.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Konutları kura çekimi sonuçları!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Konutları kura çekimi sonuçları yarın açıklanacak. Son sözleşme gününün 14 Haziran 2016 tarihi olduğu projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Konutları kura çekilişi yarın!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Konutları kura çekilişi yarın yapılacak. Sadece normal 2+1'lerin kurasının çekileceği projede diğer konutlar için sözleşme imzalama dönemi başladı.

van toki konutları göç Haberi

van toki konutları göç


644 kişinin hayatını kaybettiği depremde binlerce bina yıkılmış, ağır hasar görmüştü. Türkiye Vanlı kardeşlerinin yaralarını sarmak için seferber olurken devlet de tüm imkânlarını Van için kullanmıştı. Depremin 2’nci yıldönümünde Van’daydık. İki yılda neler olup bittiğini, bitmediğini gördük, dinledik.


Deprem sonrası kentin harabe halinden eser yok. Van, “Doğu’nun Paris’i” olduğu günlere dönmek için çok yol kat etmiş. Cadde ve sokaklarda yeni binalar sıralı. Arada karşılaştığımız enkâzı temizlenmiş boş arsalar, eksik diş gibi o uğursuz günü hatırlatıyor. “Tarz” giyimli gençler piyasa yapıyor. Kafelerin, restoranların sokaktaki masaları tıklım tıklım. Konteyner kentler İşlevini tamamlamış. Dağlar taşlar TOKİ olmuş. Vanlıların en çok konuştuğu da TOKİ. Daire sahibi olan da olamayan da şikâyetçi.


DAĞ BAŞINDA HASTANESİZ


Depremzedeler için Van’a 22 kilometre uzaklıkta en büyük TOKİ yerleşkesi yapılmış. 5...