27 / 04 / 2024

van valisi Mehmet Emin Bilmez deprem açıklaması

van valisi Mehmet Emin Bilmez deprem açıklaması

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki deprem sebebiyle hasarlanan İran sınırındaki mahallelerde inceleme yaptı...

Erzincan depreminde yaşamını yitirenler unutulmadı! 30 Senenin ardından yine anıldı...

Erzincan'da, 30 sene önce yaşanan 6.8 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden 653 kişi tören düzenlenerek anıldı. Erzincan valisi Mehmet Makas ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun'da deprem hakkında konuşma yaptı.

Van Millet Bahçesi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Van'da hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, Van Millet Bahçesi'nde inşaat çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Erzincan Terzibaba Cami ve Külliyesi'nin temeli atıldı!

Erzincan Valisi Mehmet Makas, 1200 kişilik Terzibaba camisi ve külliyenin inşaatında temel atma törenine katılım gösterdi.

Van'da inşa edilen 1000 konutun hak sahibi belli oldu!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İran merkezli deprem sonrasında yıkılan evler için inşa edilen 1000 konut için hak sahiplerinin belirlendiğini dile getirdi. 

Erzincan Tercan'da 601 konuttan 32'si ağır, 175'i hafif hasarlı!

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, önceki gün Tercan ilçesinde meydana gelen deprem bölgesinde incelemeler yapıp depremzedelere "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Tercan'da 601 konuttan 32'si ağır, 175'inin hafif hasarlı olduğu belirlendi.

Van Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var!

Van Özalp'te 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Van'da evi yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlara konut yapılacak!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Van merkezde veya İstanbul’da yaşayan ve evi deprem bölgesinde hasar gören bütün vatandaşlarımıza ev yapılacak" dedi...

Van'da gündem Erciş'in imar planları!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında imar ve şehircilik toplantısı düzenlendi. Toplantıda Erciş'in imar ve şehircilik konularının görüşüldü.

Van Milli Egemenlik Caddesi ve Maraş Caddesi dönüşecek!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in verdiği talimatla başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Van'daki depremzeler için 2 bin 500 konteyner kurulacak!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 23 Şubat'ta İran'da yaşanan ve Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde yıkıma sebep olan depremin ardından, ilçelere konteyner kurulacağını belirtti. Van Başkale'ye 2 bin, Saray ilçesine de 500 konteyner kurulacak...

Van'da depremzedelere kalıcı konut müjdesi!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, depremin hasar verdiği Başkale ilçesinde atandaşla bir araya gelerek kalıcı konutlarla ilgili depremzedelere bilgi verdi.

Mehmet Emin Bilmez depremden etkilenen mahalleleri inceledi!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Saray'da depremden etkilenen mahallelerde incelemeler yaptı.

Van'daki hasar tespit çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak!

Ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını söyleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Hasar tespit çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak." dedi...

van valisi Mehmet Emin Bilmez deprem açıklaması Haberi

van valisi Mehmet Emin Bilmez deprem açıklaması

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Türkiye-İran sınırında meydana gelen depremle ilgili olarak açıklamlarda bulundu. Bilmez, "An itibarıyla köylerimizde enkaz altında kimse bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ile merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki deprem sebebiyle hasarlanan İran sınırındaki mahallelerde inceleme yaptı.

Yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi alan Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez üssü İran olan ve Başkale'nin Özpınar, Kaşkol, Gelenler ve Güvendik mahallelerinde hasara sebep olan depremde Van'da 8 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. 

Depremin Van'da da büyük ölçüde hissedildiğini ifade eden Bilmez, şu şekilde konuştu: 

"Biraz önce Çevre Şehircilik İl Müdürümüz, AFAD ve jandarma ekipleriyle havadan bölgeyi inceledik. En çok kaybımızın olduğu Özpınar köyümüze helikopterle...