24 / 04 / 2024

Varlık Yönetim Fonu nedir

Varlık Yönetim Fonu nedir

Finansal istikrara ve büyümeye katkı sağlamak için Varlık Yönetim Fonu kuruluyor. Fon piyasadaki dalgalanmaları önleyecek, stratejik sektörlerde yatırıma destek olacak.

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Elinde 1 doları bile olanlar bu habere hemen baksın! Dolar böyle giderse...

Merkezi Londra'da bulunan varlık Yönetim Şirketi Eurizon SLJ Capital, Fed'in enflasyondaki gerileme sebebiyle faiz indirimine gideceğini ve bu durumun doları zarara uğratacağına inanıyor. Şirketin tahmini, doların önümüzdeki sene yüzde 10-15 kıymet kaybedebileceği yönünde.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

Ares 2000 İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ares 2000 İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi 200 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta Mila Akdeniz, Şerefnaz Demirer ve Uğur Can Erşen ortaklığında kuruldu.

SPK iki şirketin daha halka arzına onay verdi

Sermaye piyasası kurulu iki şirketin daha halka arzına onay verdi. Birikim Varlık Yönetim A.Ş. 14.20 liradan, Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 9.10 liradan halka arz edilecek.

Doğalgaz ve elektrik desteği veren işverenlere vergi indirimi geliyor! Çalışana 1000 TL'ye varan destek! 

Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz olarak geri ödenmesi ve varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 Türk Lirası'na kadarki icra takibindeki borçların tasfiyesini de kapsayan ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi Meclis'te...

Dünyanın en büyük fonu Norveç Varlık Fonu dev zararı açıkladı!

Dünyanın en büyük fonu olan Norveç Varlık Fonu 2022 yılının ilk yarısında 174 milyar dolar zarar açıkladı.

Ahmet Akbalık, yeniden Özak GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu! 

Özak GYO'nun 20 Nisan'da gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamda Ahmet Akbalık Yönetim Kurulu Başkanı, Ürfi Akbalık ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.

Raif Ali Dinçkök, yeniden Akmerkez GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Akmerkez GYO Yönetim Kurulu Üyeleri arasında görev taksimi gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Raif Ali Dinçkök Yönetim Kurulu Başkanı, Murat Gigin Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu. 

Era Atık Yönetim İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Era Atık Yönetim İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Eren Bülbül, Ağacan Koç tarafından kuruldu.

Çinli emlak şirketi Kaisa, bir ürünün ödemesini yapamadı!

Çinli emlak geliştirme şirketi Kaisa Group Holdings Ltd., kendi garantisi altında bulunan bir varlık yönetim ürününün ödemesini kaçırdığını duyurdu. 

Varlık Yönetim Fonu nedir Haberi

Varlık Yönetim Fonu nedir

Finansal istikrara ve büyümeye katkı sağlamak için Varlık Yönetim Fonu kuruluyor. Fon piyasadaki dalgalanmaları önleyecek, stratejik sektörlerde yatırıma destek olacak


Darbe girişiminin ekonomi üzerindeki tahribatını azaltmak ve olası tehditleri bertaraf etmek için önlem alan hükümet, yeni çözümler düşünüyor. 


Çalışma Kanunu’nda esneklik getirdiklerini, Uluslararası İş Gücü Kanunu, Ar-Ge ve Patent Kanunu’nun Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldüğünü belirten Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’de bir varlık yönetim fonu kurulacağını da söyledi.


Fon dalgalanma zamanlarında finansal piyasalara destek olacak. Ayrıca devletin stratejik roller biçtiği sektörlerde özel sektörün sermayesi yeterli olmadığında varlık yönetim fonuyla uzun vadeli finansman amaçlanıyor. 


Norveç, Suudi arabistan ve Çin gibi ülkeler devlet yatırım fonlarına petrol gelirleri ve trilyon dolarlık döviz rezervlerinden kaynak aktarıyor. Fransa, Brezilya gibi seçilmiş kamu gelirlerinin aktarılmasıyla fon oluşturan ülkeler de var. Görüşünü...