27 / 04 / 2024

Vasiyetname nasıl hazırlanır

Vasiyetname nasıl hazırlanır

Ülkemizde çok sayıda insan vasiyet yazmaktan hoşlanmıyor. Uzmanlar ise vasiyet hazırlamanın dava yükünü büyük ölçüde azalttığını dile getiriyor. Peki, vasiyet yazmak neden önemli? Hangi durumlarda mirastan mahrum kalınır? İşte detaylar...

Evlatlıktan reddetmek mirası yok etmez!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Babam bana sinirlendiğinde 'Evlatlıktan reddederim' diyor. Hukukta böyle bir hakkı olabilir mi?'' soruyu yanıtladı...

Mirasta 'saklı pay' hakkı!

Türk Hukuku'na göre, bir baba çocuğunu vasiyetname ili mirastan mahrum bırakabiliyor. Ancak varislerin kanunen "saklı pay" miras hakkı bulunuyor.

Vasiyetname örneği 2020!

Bir kimsenin ölümünün ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname hangi şartlarda hazırlanabilir? İşte vasiyetname örneği 2020...

Vasiyet tapuya nasıl tescil edilir?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet tapuya nasıl tescil edilir?

Vasiyetname nasıl düzenlenir?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname nasıl düzenlenir? İşte, vasiyetname düzenlenirken dikkat edilmesi gerekenler..

Vasiyetname nasıl olmalı?

Kişinin vefatından önce mal varlığının kimlere teslim edileceği, verileceğine dair resmi,yazılı ya da sözlü gibi çeşitleri olan işleme vasiyetname deniyor.Peki,vasiyetname nasıl olmalı?

Vasiyet nasıl yazılır?

Kişinin vefatından önce mal varlığının kimlere teslim edileceği, verileceğine vasiyet deniyor. Bunun resmi olarak kaleme alınmış hali ise vasiyetname olarak ifade ediliyor. Peki, vasiyet nasıl yazılır?

Deprem uzmanı açıkladı: 3 adımda kentler depreme nasıl hazırlanır?

Deprem bilimci, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından 3 adımda kentlerin depreme nasıl hazırlanacağını açıkladı. İşte Görür'ün o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'a artık imar ve iskan verilmemeli! Megakent depreme nasıl hazırlanır?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'daki depreme hazırlık çalışmaları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır?

Kiracının, kira ilişkisi kurulduktan sonra kiralanan taşınmazı belirli bir tarihte boşaltılmayı taahhüt ettiği yazılı belgeye tahliye taahhüdü deniyor. Peki, tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Master plan nasıl hazırlanır?

Bir şehir için hazırlanan ve uygulanan master plan nedir? Master plan nasıl hazırlanır? İşte master plan örnekleri...

Vasiyetname örneği 2021!

Herhangi bir kişinin ölmesinin ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname nasıl hazırlanır? İşte vasiyetname örneği 2021...

8 soruda vasiyet nasıl hazırlanır?

Vasiyet, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırlanıyor. Peki, vasiyet nasıl hazırlanır? Vasiyetname şekilleri nelerdir?

Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin kapsamında yer alan sektörler için gerekli oluyor. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik çevresel değerlendirme, onaya tabi plan ya da programın onayından önce plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek için yapılan çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor. Peki, Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

İnşaat istikamet rölevesi nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı alınmadan önce imar durumuna uygun olarak hazırlanan parselin mesafelerini ve yapılacak olan binanın ebatlarını gösteren İnşaat istikamet rölevesi nasıl alınır? İnşaat istikamet rölevesi nereden alınır?

Konut maketleri nasıl yapılıyor?

Gayrimenkulün hareketliliği, yan sektörlere de hayat veriyor. Onlardan biri de projenin sunumu niteliğindeki maketler. Peki maket nasıl hazırlanır, ne kadar sürede biter, kaç kişi çalışır?

El yazısı vasiyetnamenin geçerliliği!

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, el yazısı vasiyetname nasıl hazırlanır? İşte, el yazısı vasiyetnamenin geçerliliği!

Resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Vasiyet, kişi vefat etmeden önce mal varlığının kimlere teslim edileceği belirlemesi ve yazıya dökmesine deniyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Vasiyetname nasıl hazırlanır Haberi

Vasiyetname nasıl hazırlanır

Türkiye'de ölüm sonrasında miras bırakacak olan kişilerin vasiyet yazması oldukça büyük problem. Milliyet'te Fazilet Şenol'un haberine göre; her geçen gün miras paylaşılamamasından dolayı davalar açılıyor ve aile fertleri miras kaygıları yüzünden kavga ediyor. Kardeşleri düşman eden miras paylaşımında çözüm, hazırlanacak bir vasiyetname olabilir mi? Türkiye'de neden vasiyet kültürü yok ya da insanlar neden vasiyet hazırlamak istemiyor. 

Kanunda vasiyet türleri el yazılı, resmi ve sözlü olarak üç çeşit olarak ifade ediiliyor. Resmi memurun olmasına gerekmeksizin el yazılı vasiyetname, resmi memurun ve tanığın olması gerekiyor resmi vasiyetname, bu vasiyetnamelerin düzenleme yapılmadığı zamanlarda ise sözlü vasiyetname yazılabiliyor. Her birinin geçerliliği için kanunda farklı koşullar bulunuyor. 

'ÇATIŞMA KORKUSU YAŞIYORLAR'

Avukat Serpil Çınar'a göre insanların vasiyetname hazırlamak istememesinin nedeni seneler boyunca sürecek olan tenkis davaları ve kardeşlerin...