28 / 03 / 2024

Vasiyetname nasıl yapılır

Vasiyetname nasıl yapılır

Posta yazarı Tamer Heper 'Vasiyetname yapmak istedim, notere başvurdum, doktor raporu götürdüm, hastane raporu istendi. Salgın korkusu nedeniyle raporu almak için hastaneye gitmek istemiyorum. Şimdi ben vasiyetname yapamayacak mıyım?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyetname nasıl yapılır? İşte o 3 yol! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasiyetnamenin nasıl yapılacağını ve yollarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir?

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenitor. Peki, bu şekilde yapılan resmi vasiyetname iptal edilebilir mi? Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

Vasiyetname ile miras nasıl bırakılır?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname ile miras nasıl bırakılır? Vasiyetname ile miras bırakmak için ne yapılır?

El yazılı vasiyetname nasıl düzenlenir?

El yazılı vasiyetname, vasiyetçinin baştan sona tamamen kendi el yazısı ile tarih koymak sureti ile imzaladığı vasiyet olarak karşımıza çıkıyor. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl düzenlenir?

Resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Vasiyet, kişi vefat etmeden önce mal varlığının kimlere teslim edileceği belirlemesi ve yazıya dökmesine deniyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Resmi vasiyetname nasıl olur?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi vasiyet oluyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, resmi vasiyetname nasıl olur?

Mirasçı atama nasıl yapılır?

Mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığı hakkında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor. Mirasbırakan isterse mirasçı atayabiliyor. Peki, mirasçı atama nasıl yapılır?

Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar yüzünden yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet ile miras bırakabiliyor. Peki, sözlü vasiyetten dönülebilir mi? Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Vasiyetname nasıl bozulur?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyetname nasıl bozulur?

Vasiyetname nasıl düzenlenir?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname nasıl düzenlenir? İşte, vasiyetname düzenlenirken dikkat edilmesi gerekenler..

Vasiyetname nasıl olmalı?

Kişinin vefatından önce mal varlığının kimlere teslim edileceği, verileceğine dair resmi,yazılı ya da sözlü gibi çeşitleri olan işleme vasiyetname deniyor.Peki,vasiyetname nasıl olmalı?

Vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Vasiyetname bir kişinin ölümünden sonra mallarının ne olcağına dair yapılan resmi,yazılı ya da sözlü işleme verilen isimdir.Peki,vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Resmi vasiyetname nasıl hazırlanır?

Vasiyet, miras bırakanın tek taraflı bir irade beyanı ile mirasçı tayin etmesi olarak karşımıza çıkıyor. Vasiyetname ise vasiyetin kaleme alınmış hali olarak ifade ediliyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl hazırlanır?

Vasiyetname nasıl yapılır Haberi

Vasiyetname nasıl yapılır

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Vasiyetname yapmak istedim, tavsiyeniz üzerine notere başvurdum. Benden sağlık raporu istediler. Doktor raporu götürdüm, hastane raporu istendi. Salgın korkusu nedeniyle raporu almak için hastaneye gitmek istemiyorum. Şimdi ben vasiyetname yapamayacak mıyım?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Vasiyetname yapmak istedim, tavsiyeniz üzerine notere başvurdum. Benden sağlık raporu istediler. Doktor raporu götürdüm, hastane raporu istendi. Salgın korkusu nedeniyle raporu almak için hastaneye gitmek istemiyorum. Şimdi ben vasiyetname yapamayacak mıyım? l M.L.

***

Bu problem, genel bir şikayet konusu. Vasiyetname yapmak için notere başvuranlardan belirlenmiş hastanelerde belli formata göre hazırlanmış rapor istenir oldu ama bu YANLIŞ. Vasiyetname şekillerini yıllardır yazıyorum. Ya elle yazıp zarfa koyulup notere teslim edilir veya notere vasiyetname hükümleri anlatılır,...