25 / 04 / 2024

Vefa semti

Vefa semti

1989 yılında tarihi Vefa Lisesi, ilgisizlikten can çekişiyormuş. Tarihi lisenin kalorifer, elektrik, su tesisatı çürümüş durumdaymış. Liseye çeki düzen verilebilmesi için 1.5 milyar liraya ihtiyaç varmış.

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredilerine konu gayrimenkulleri devrediliyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamını kapatması sonrasında kredilere konu taşınmazlar Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş'ye devredilmeye başlandı.

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu gayrimenkullerinin devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamını kapatması sonrasında Konya' nın Seydişehir ilçesinde bulunan 2 adet taşınmazın bulunduğu arsanın ve 7 Renk Projesine ait arsanın tapuların devirleri tamamlandı. 

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu taşınmazlarının tapu devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamı kapatmasının ardından, Kule Site AVM'deki 62 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 8 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'deki 7 bağımsız bölümün, Kule Site AVM'nin 8 bağımsız bölümün tapu devirleri tamamlandı. 

Adese Gayrimenkul'ün vefa sözleşmesine konu taşınmazlarının devir süreci başladı!

Adese Gayrimenkul ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenmiş olan vefa sözleşmelerine ilişkin 388 milyon 7 bi 97 TL ödeme yapıldı ve taşınmazların şirkete devri süreci başlatıldı. 

Vefa Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vefa Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 750 bin TL sermaye bedeli ile Yener İnce tarafından kuruldu.

Bankalar borçlu otellerle vefa sözleşmesi imzalıyor!

Bankalar, Kovid-19 salgını sebebiyle zor duruma düştükleri için kredi borç ödemelerini yapamayan otellerle “vefa” sözleşmesine imza atıyor. Böylece bankalar ve oteller arasında kazan kazan yöntemi oluşuyor.

Vefa Mimarlık Tadilat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vefa Mimarlık Tadilat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Murat Çınar tarafından kuruldu.

Vefa İstanbul Gayrimenkul Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vefa İstanbul Gayrimenkul Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Wafaa Alı Hus. Mal Allah tarafından kuruldu.

Sy Vefa Otelcilik İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Sy Vefa Otelcilik İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Sadık yiğit tarafından kuruldu.

Kütahya Vefa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Vefa Mahallesinde gerçekleştirilecek olan yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Kütahya Belediyesi ekipleri, hak sahiplerinden teslim aldığı konutların yıkım çalışmalarına başladı...

Vefa Küçük Kocaeli'deki iki arsasını 74 milyon TL'ye satıyor!

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı, Dinamik Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı ünlü müteahhit Vefa Küçük Kocaeli'de toplam bedeli 74 milyon TL olan iki arsasını satışa çıkardı...

İÜ Vefa binasına taşınan öğrenciler: Can güvenliğimiz kalmadı!

İstanbul Üniversitesi'nde yapılan restorasyon nedeni ile birçok bölüm Vefa ek binasına taşındı. Vefa ek binasına çürük raporu verildiğini ifade eden öğrenciler, "Can güvenliğimiz yok" dedi...

İstanbul Üniversitesi Vefa binasının yıkım raporu gizleniyor!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle Vefa ek binasına taşınan öğrenciler verilen yıkım raporunun yayımlanmadığını iddia etti.

Vefa semti Haberi

Vefa semti



Tarihi lise, ilgisizlikten can çekişiyor


''Vefa'da vefasızlık''


117 yıllık lisede, elektrik, kalorifer, su tesisatı çürümüş durumda. Yataklar, yastıklar kullanılacak gibi değil. Bütün duvarlar rutubetten dökülüyor.




 ''Vefa''da vefasızlık


Gülseren GÜVER


    YÜZ on yedi yıllık köklü geçmişe sahip Vefa Lisesi can çekişiyor. Kalorifer, elektrik ve su tesisatı çürüyen, duvarları çivi, sıva tutmayan, yatak ve yastıklarının sünger ve pamukları dökülen, karyolaları pas içindeki okula çeki düzen verilebilmesi ancak 1.5 milyar lira ile mümkün. Oya devletin verdiği ödenek, 100...