19 / 04 / 2024

Veliaht Dairesi

Veliaht Dairesi

Geçtiğimiz cumartesi Dolmabahçe Sarayı’nın Veliaht Dairesi dediğimiz geniş kısmında sarayların elindeki tablolar sergilendi. Bu sergi devamlı olacak. Topkapı Sarayı’ndan ödünç alınan resimler de sergide yer alıyor

Gökdeniz Kartal projesinin örnek dairesi görücüye çıkıyor!

Gülsa İnşaat & Bay Yapı Ortaklığı tarafından Kartal Esentepe’de inşa edilen Gökdeniz Kartal projesinin örnek dairesi, ödüllü mimar Alphan Kutval’ın dokunuşları ile görücüye çıkmaya hazır.

Kapıcı dairesi tahliye dilekçesi!

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu olmamak ile birlikte; kapıcıya konut verilmişse verilen bu konutun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanıyor. Peki, kapıcı dairesi tahliye dilekçesi nasıl yazılır?

Dünyanın en pahallı kiralık dairesi New York'ta!

New York’taki 57. Cadde’de bulunan ve ‘Milyarderlerin sıralı evleri’ olarak bilinen caddedeki One57’nin 65. katındaki 416 metrekarelik Central Park manzaralı daire şehrin en pahalı dairesi olma ünvanına sahip.

Fatsa Tapu Müdürlüğü Dairesi’nde yenileme çalışması başlatıldı!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Hükümet Konağı’nda hizmet veren Fatsa Tapu Müdürlüğü Dairesi’nde yenileme çalışması başlatıldı. Fatsa Tapu Müdürü Erdoğan Atik, projenin 163 bin TL + KDV’ye gerçekleştiğini söyledi.

Zonguldak'taki Ereğli Vergi Dairesi hizmet binasının inşaatı incelendi!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Vergi Dairesi hizmet binasının inşaat çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Faruk Çaturoğlu, Süleymanlar Mahallesi'nde yapımı devam eden Ereğli Vergi Dairesi hizmet binasında incelemelerde bulundu

Beylikdüzü Makyol Yaşam projesinin örnek dairesi açıldı!

İstanbul Beylikdüzü’nde yükselen, geniş iç mekânları, aydınlık ve huzurlu mimarisiyle de öne çıkan Makyol Yaşam Beylikdüzü projesinin dünyadaki en yeni mobilya ve dekorasyon trendleriyle tasarlanan örnek dairesi ziyarete açıldı.

Turgutlu Vergi Dairesi binası yıkılacak!

MANİSA’nın Turgutlı İlçesi’ndeki Vergi Dairesi binası yıkılacak. Yeni Vergi Dairesi binası ise Turgutlu Ağız Diş Hastanesi yanına yapılacak.

Mardin Kızıltepe Vergi Dairesi binası okul olacak!

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 6-7 Ekim olaylarında yakılarak kullanılmaz hale gelen Kızıltepe Mal Müdürlüğü ve Vergi Dairesi binası Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Binaların okul olarak hizmet vereceği öğrenildi.

Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, tüm ev ve işyerleri ile arsa ve araziler için ödeniyor. Peki, bir apartman dairenizin olduğunu düşünelim. Bu ev için vergi ödeyecek misiniz? Apartman emlak vergisi ne kadar? Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?

Evvel İstanbul Başakşehir'in konsept dairesi ziyarete açıldı!

EVvel İstanbul, evvel zamanın değerlerine özlem duyan, ama bugünün imkanlarından vazgeçmeyenlere hitap ediyor. EVvel İstanbul projesinin konsept dairesi, ziyaretçilere açıldı..

EVvel İstanbul'un konsept dairesi açıldı!

Emlak Konut GYO'nun İntaya & EYG & İntes hasılat paylaşımı iş ortaklığı ile Başakşehir'de başlattığı EVvel İstanbul projesinin konsept dairesi, ziyaretçilere açıldı.

İncek Blue'nun örnek dairesi hazır! 40 eve özel ödeme planı!

Gayrimenkulde konsept projelerin lideri Sinpaş GYO’nun Ankara’nın en gözde yerleşim bölgesi İncek’te hayata geçirdiği İncek Blue’nun modern ve yalın bir çizgide dekore edilen yeni örnek dairesi ev sahiplerine ilham veriyor.

Ankara Çankaya projesinin örnek dairesi hazır!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Ankara’nın kalbinde hayata geçirdiği Ankara Çankaya, örnek dairesiyle de fark yaratıyor. Ankara Çankaya’nın örnek dairesi projenin iç mimarisi Brigitte Weber tarafından hazırlandı.

Veliaht Dairesi Haberi

Veliaht Dairesi

Geçtiğimiz cumartesi (22 Mart) Dolmabahçe Sarayı’nın Veliaht Dairesi dediğimiz geniş kısmında sarayların elindeki tablolar sergilendi. Bu sergi devamlı olacak. Osmanlı sarayında ünlü oryantalist ressam Jean Leon Gerôme’un önerileri üzerine Paris’teki Goupil Sanat Galerisi aracılığıyla 1875-76 yıllarında satın alınan tablolar Batı resminin ilk örnekleridir. O sıra saray ressamı padişah yaveri olan Şeker Ahmed Paşa’ydı ve Gerôme onun hocasıydı.

Milli Saraylar’ın yüzleri bulan tabloları hediyeler ve Konstantin Ayvazovski gibi İstanbul’da çalışan ve tabloları satın alınan ressamlar veya bağışlardan oluşur. Mesela Veliaht Dairesi’nde bir bölüm Konstantin Ayvazovski eserlerine ayrılmıştır. Dolayısıyla Ayvazovski gibi ünlü bir ressamın hatırı sayılır bir koleksiyonunun İstanbul’da olduğu açıktır.


Topkapı Sarayı’ndan ödünç alınan resimler de sergide yer alıyor

Şeker Ahmed Paşa’dan Beyrutlu Ali Cemal’e kadar, oradan Bosnalı Kadri’ye ve Mihri Müşfik Hanım’a...