28 / 03 / 2024

veraset

veraset

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Veraset beyanı nedir? Veraset beyanı için hangi belgeler gerekir?

Veraset beyanı nedir? Veraset beyanı için hangi belgeler gerekir? İşte merak edilen detaylar!

Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Veraset ilamı, mirasçıların miras üzerindeki haklarını yasal olarak gösteren belgedir. Veraset ilamı almak için bir süre belirlenmese de kişinin ölümünden sonraki 3 ay çerisinde alınması tavsiye edilmektedir. Peki, veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? İşte ayrıntılar…

Veraset intikal vergisi ne zamana kadar verilir?

Veraset ve intikal vergisi be verme süresi ve bu verginin ne zaman ödeneceği 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu çerçevesinde belirleniyor.Peki,veraset intikal vergisi ne zamana kadar verilir?

Veraset ve intikal vergisi oranları 2015 ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi, bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda oluşan vergisel sorumluluklar arasında yer alıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi oranları 2015 ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi oranları 2015 yayımlandı!

Maliye Bakanlığı tarafından 46 seri no'lu Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği bugün 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğde veraset ve intikal vergisi oranları yer alıyor...

Veraset ve intikal vergisi kanunu genel tebliği seri no:46!

46 seri nolu Veraset ve intikal vergisi kanunu genel tebliği, 30 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte 2015 yılı veraset ve intikal vergisi yeniden değerleme oranları açıklanıyor...

Veraset ilanı kira almaya engel mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında miras için veraset ilanı almayanların mirasları üzerinden kira alma imkanının olup olmadığını açıklıyor. Tamer Heper'in köşe yazısı;

Kentsel dönüşüm veraset ve intikal vergisi muafiyeti!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince kentsel dönüşümde bazı vergi ve harçlar muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşüm veraset ve intikal vergisi muafiyeti var mı?

Veraset ve intikal vergisi son günü bugün!

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda veraset ve intikal vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergi takvimine göre veraset ve intikal vergisi son günü bugün..

Veraset ve İntikal Vergisi için son 2 gün!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu kapsamına göre veraset yoluyla veya karşılıksız bir şekilde mal kazanan şahıs veraset ve intikal vergisi mükellefi sayılıyor. Veraset ve İntikal Vergisi ödemeleri için son 2 gün bulunuyor.

Veraset ve İntikal Vergisi kaç yılda ödenir?

Veraset ve İntikal Vergisiyle ilgili açıklamalara 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi kaç yılda ödenir? Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Veraset ve İntikal Vergisi oranları nasıl hesaplanır?

Veraset ve İntikal Vergisi tahakkukundan itibaren üç yılda her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere toplam altı eşit taksitte ödeniyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi oranları nasıl hesaplanır?

Veraset ve İntikal Vergisi ödemek için gereken belgeler!

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete ödemesi gereken vergiye Veraset ve İntikal Vergisi deniyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi ödemek için gereken belgeler neler?

Veraset ve İntikal Vergisi gecikme faizi!

Veraset ve İntikal Vergisi; malların karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi halinde ödenmesi gereken vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi gecikme faizi ne kadardır?

Veraset ve İntikal Vergisi için son 3 gün!

Miras vasiyet ve miras mukavelesi gibi ölüme bağlı tasarruf hali ile, hibe yolu ile veya herhangi bir tarzda olan ivazsız iktisapları veraset ve intikal vergisi ödenmesi gerekiyor. Veraset ve İntikal Vergisi için son 3 gün bulunuyor.

veraset Haberi

veraset

Tapu devri işlemlerin pek çok kolu bulunmaktadır. Onlardan biri de aile içinde yapılan tapu devridir. Bu konuya dair bilgi almak isteyenler Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? şeklinde sorularına yanıt arıyorlar.

İşte Aile içinde tapu devrine dair araştırılan ayrıntılar…

TAPU DEVİR NEDİR? TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

Tapu devri konusuna açıklık getirirsek; Tapu devir, konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza bir mülke ait kullanım hakkının eski sahibinden alınıp, yeni sahibine resmi belgeler üzerinde geçişi ve kayıt altına alınma işlemine verilen addır.

AİLE İÇİNDE TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

 Aile içi tapu devri çoğunlukla miras ve benzeri durumlarda eşe tapu devri veya babadan çocuğa tapu devri şeklinde bu işlem gerçekleştirilir. Aile içi tapu devri, gerçek bir satış sürecine sahip olabileceği gibi kişiler...