29 / 03 / 2024

Vergi affı düzenleme

Vergi affı düzenleme

Maliye Bakanlığı’nın “vergi yeniden yapılandırmalarına son verecek düzenleme” çalışmaları netlik kazanıyor. vergi borcunu ödeyemeyen mükellefin geçmiş performansları ve ileriye dönük planları düzenlemelerde büyük rol oynayacak.

İmar affına köklü düzenleme geliyor! Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imar affına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında imar affında köklü düzenleme yapılacağını söyledi.

Merkez Bankası'nda kripto paralara yönelik düzenleme!

Henüz hukuki altyapısı bulunmayan kripto para borsaları için düzenleme yolda. Merkez Bankası kripto para borsasına yönelik vergi düzenlemesi yapmak için harekete geçti. 

Kentsel dönüşümde sil baştan düzenleme!

TBMM'ye sunulan Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarında uygulanacak projelerde vergi istisnalarıyla ilgili düzenleme yapıldı...

Gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına düzenleme!

Vergi Reform Paketi kapsamında gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına yönelik düzenleme geliyor. Peki bu düzenleme ile neler değişecek?

Hazine taşınmazlarının kiralanmasında yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen düzenleme ile Hazine taşınmazları üzerinde seracılık dahil tarımsal üretimde bulunmak isteyenler için taşınmazın emlak vergi değerinin yüzde biri üzerinden 20 yıla kadar kiralama fırsatı getirildi.

Yapı denetim hizmet sözleşmelerine yeni düzenleme geldi!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile yapı denetim hizmet sözleşmelerine yeni düzenleme geldi..

Taşınmaz satış kazancı istisnasına yeni düzenleme!

Geçtiğimiz günlerde kabul edilen Torba Tasarı'da bir çok vergi düzenlemesi bulunuyor. Torba Tasarı'da taşınmaz satış kazancı istisnasına yeni düzenleme getiriliyor. 

Vergi incelemelerinde düzenleme!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz vergi incelemelerinde yeni düzenden bahsetti. İşte o haber..

Vergi cezalarında düzenleme yapılmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında “Vergi Barışı” adı altında çıkartılan af kanunu değerlendirdi. Doğrusöz, ceza sistemimizde gerekli düzenleme ve iyileştirmeler yapılmadığı belirtti.

Vergi affı yerine, 'itibar' geliyor!

Maliye Bakanlığı’nın “vergi yeniden yapılandırmalarına son verecek düzenleme” çalışmaları netlik kazanıyor. vergi borcunu ödeyemeyen mükellefin geçmiş performansları ve ileriye dönük planları düzenlemelerde büyük rol oynayacak.

TOKİ Ataşehir çevre düzenleme inşaat ihalesi 11 Ocak'ta!

TOKİ'nin İstanbul Ataşehir'de Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Hizmet Binası ve çevre düzenleme inşaat ihalesi 11 Ocak'ta yapılacak.

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Gayrimenkul yatırım fonlarında vergi muafiyeti dönemi başladı!

GYF, gayrimenkul yatırımcısına gerekli likitideyi sağladığı gibi, devlet güvencesi ve vergi avantajı sağlıyor. Kurumlar vergisinden de muaf olan GYF’ler, özel düzenleme ile tapuda mülkiyet sahibi olma hakkı tanıyor.

Vergi affı düzenleme Haberi

Vergi affı düzenleme

Vergi borcunu ödeyemeyen mükelleflerin borçları, geçmiş dönemlerde yükümlülüklerini yerine getirme alışkanlığı, vergi uyumu ve şirketin genel durumu dikkate alınarak yapılandırılabilecek.


 Maliye Bakanlığı’nın “vergi yeniden yapılandırmalarına son verecek düzenleme” olarak adlandırılan çalışmasına yönelik ayrıntılar belli oluyor. DÜNYA’nın edindiği bilgilere göre, düzenlemelerde mükelleflerin geçmiş performansları ve ileriye dönük planları ana rol oynayacak.


DÜNYA’ya bilgi veren kaynaklar, vergi borcunu ödeyemeyen mükellefin geçmiş dönemlerde yükümlülüklerini yerine getirme alışkanlığını ve vergi uyumunu dikkate alarak, şirketin genel durumunu da gözeterek, oluşan borcunu yapılandırabileceğini ifade etti. Buna göre, ana para dışındaki faiz, gecikme zammı gibi ilave yükleri çok düşük seviyelerde tutabilecek.


Yapılacak düzenlemeyle idareye bu yönde yetki verilecek. Mevcut “uzlaşma” ve “tecil” mekanizmalarında, standart kriterler bulunmuyor. Tecilde faiz yüksek olabiliyor. Uzlaşmada ise inceleme, soruşturma gibi idari bir işlemin sonucunda,...